Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Evoke

Evoke is een ability die voorkomt op creatures in Lorwyn () en Morningtide ().

Uitleg
Als je een spell met de evoke-ability speelt, kies je tijdens het announcen of je de spell gewoon speelt of voor zijn evoke cost. Je speelt de spell verder op dezelfde manier als een spell zonder evoke, dus de timing-restricties gelden, de spell kan gecounterd worden (door bijvoorbeeld een Cancel, maar ook door Chalice of the Void), de CMC is die zoals die rechtsboven op de kaart gedrukt staat en alle kortingen en extra's die gelden als je de spell gewoon zou spelen gelden nu ook.

Wat gebeurt er als een creature spell met evoke resolvet?

Het creature komt gewoon in het spel, en triggert alle eventuele triggers die triggeren op het in het spel komen, zoals bijvoorbeeld Intruder Alarm en Pandemonium; alle creatures uit Lorwyn met evoke hebben ook een comes-into-play ability die triggert. Bovendien gaat er (als je de evoke cost hebt betaald) een trigger op de stack die zegt dat je het creature moet sacrificen. Al deze triggers triggeren tegelijkertijd, en jij mag zelf kiezen in welke volgorde je ze op de stack zet.

Welke trucjes zijn er met evoke?

Het sacrificen is een triggered ability, dus die kan je Stiflen. Als je in reactie op de trigger een Momentary Blink speelt, ziet het spel het creature als een nieuw object en hoef je het (nieuwe) creature niet meer te saccen. Ook heb je nog tijd om je creature aan bijvoorbeeld Nantuko Husk te saccen.


Voorbeelden
Je tegenstander valt jou aan met een Durkwood Boars. Jij hebt alleen een Grizzly Bears liggen, maar voor je blockers gaat declaren, speel je een Briarhorn voor zijn evoke cost. Je moet de Briarhorn al sacrificen voor je hem als blocker kunt aanwijzen, maar je kunt zijn comes-into-play ability gebruiken met als target de Grizzly Bears. Je blockt de Durkwood dood met je 5/5 Grizzly.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.


Terug naar het overzicht


Enkele voorbeelden van kaarten met Evoke.