De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Momentary Blink

Serie: Time Spiral (TSP)

Rarity: Common Time Spiral Common

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Blessed vs Cursed
 -
0,20    
Kaldheim Commander
 8
0,20    
Modern Masters 2017
 -
0,25
 -
1,95
Time Spiral
 3
0,25
 -
3,95
Time Spiral Remastered
 8
0,20
 1
0,30
Momentary Blink | Time Spiral

 Op voorraad 

€ 0,25 (3x)

 Kopen

FOIL 

€ 3,95

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-2-2012 17:26:00

Als hij geen shroud heeft, zoals Kalonian Behemoth in jouw voorbeeld dat heeft, dan wel ja...
Edit: Maar met een Blink deck, kun je beter Momentary Blink en creatures met een leuk EtB effect spelen, zoals Man-o’-War
Onmisbare kaarten voor zo'n deck zijn Mulldrifter en Reveillark

3-2-2012 17:25:00

Maar met Turn to Mist kan ik zijn trampler wel targetten? En zo de combat dmg tegenhouden.

3-2-2012 17:17:00

Trample kan je er niet mee tegenhouden, maar normale damage wel (het attacking creature is immers "geblockt", ook al is er geen blocker meer in de combat damage-step).

De reden dat je trample niet tegen kan houden is dat Trample een ability is die de "overige" damage door laat gaan naar de tegenstander (of eventuele andere blockers). Is er geen blocker, dan hoef je maar 0 te assignen daarop en kan je dus alles door laten tramplen.

3-2-2012 17:15:00

Ok, thx. Ondertussen 2e vraag in mijn eerste post geëdit. Wat denken jullie daar van?

3-2-2012 17:13:00

Probeer het uit? Deze kan je 2x spelen, maar de ander kan je vaak sneller spelen i.v.m. manafix. Echter, Turn to Mist werkt ook op tegenstander-creatures, dus als je dat weer graag wilt..

Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-2-2012 17:12:00

Momentary Blink!
Enige nadeel: Je kan geen creatures van een ander blinken, maar dat compenseert de flashback ruim!
Edit: Venser/blink decks maken vaak gebruik van EtB effects, dus dat het alleen je eigen creatures zijn zou geen echt nadeel moeten zijn...
Edit2: Je kan je wall niet bouncen maar wel blinken (Bouncen=terug naar hand, blinken=tijdelijk exilen) nadat je Wall of Omens als blocker gedeclared hebt.
Edit3: Pfffffff... De trample damage gaat allemaal door naar je, <<702.18c If an attacking creature with trample is blocked, but there are no creatures blocking it when damage is assigned, all its damage is assigned to the player or planeswalker it's attacking.>> en Kalonian Behemoth heeft shroud, geen trample....

3-2-2012 17:09:00

Welke is beter in een UW venser blink deck, deze of Turn to Mist?

En kan ik deze gebruiken om een Wall of Omens te bouncen als ik die als blokker declare tegen een Kalonian Behemoth? Om mijn wall te redden, alsook trample damage te vermijden?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
19-1-2012 18:43:00

Klopt helemaal. Die vegen tijdens het resolven simpelweg alle creatures die op dat moment op tafel liggen, van tafel af.

19-1-2012 18:39:00

Ideaal . Maar voor wrath effects helpt het dan niet vermoed ik?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
19-1-2012 14:55:00

Dat wel, maar toch werkt het zoals je wilt.

De stack ziet er dan dus zo uit:


---TOP
Momentary Blink
Lightning Bolt
---BOTTOM


Momentary Blink resolvet dus eerst en het creature wordt ge-exiled en komt weer terug. Omdat hij van zone gewisseld is (twee keer zelfs) is het een compleet nieuw object zonder relatie met zijn vorige bestaan dan ook.

Lightning Bolt heeft dus geen legal target meer (want zijn target was het vorige bestaan van jouw creature, maar die is er niet meer) en die wordt dus gecountered on resolution (fizzled).

19-1-2012 14:50:00

Can ik deze ook gebruik om een creature the bouncen die geLightning Bolt werd? Of resolvet de "return it to play under it's owner's control" nog voor de lightning bolt resolvet?

10-12-2011 21:20:00

Ok, bedankt voor de snelle en complete uitleg. Ik weet genoeg!

10-12-2011 21:18:00

Mkay, weer wat geleerd. ^_^
Oh SBA's...jullie met jullie gekkigheid.

10-12-2011 21:16:00

Het eindantwoord klopt, maar de redenatie niet helemaal.

De laatste stap van het resolven is namelijk dat de spell naar de graveyard gaat (of eventueel de battlefield entert). De chronarch triggert al bij het enteren van de battlefield. Maar omdat de Momentary Blink dan nog bezig is met resolven kan de trigger niet opde stack, en wordt pas bij de eerst SBA's op de stack gelegd.

Nu is de Blink een legal target voor de Izzet Chronarch.

En Lord is me voor...

10-12-2011 21:16:00

Een instant/sorcery gaat pas naar de graveyard als allerlaatste stap van het resolven. Op dat moment is Izzet Chronarch dus al terug en getriggered. Izzet Chronarchs trigger gaat echter pas de stack op (en krijgt pas een target) nadat Momentary Blink volledig resolved is en in de graveyard ligt. Hij kan Blink dus terughalen.

Oracle

Instant 

Exile target creature you control, then return it to the battlefield under its owner's control.
Flashback 3U (You may cast this card from your graveyard for its flashback cost. Then exile it.)

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

9/25/2006
When Momentary Blink resolves, the creature is exiled, then immediately returned to the battlefield. The game sees the returning card as a different permanent from the one that left the battlefield. Any counters, Auras, and so on are removed. Any spells or abilities targeting the creature no longer target it.

9/25/2006
Any “as this enters the battlefield” choices for the affected creature are made by its owner, not its old controller.

2/1/2007
If Momentary Blink is cast on a token creature, the token will not return to the battlefield, because of the rule that says a token that leaves the battlefield can’t come back.

Decktips