Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Toernooiverslag Modern MCQ Nieuwegein

Scroll: [boven|reacties|beneden]
9-9-2019 21:25:00

Aangezien het verslag van al mijn rondes bij de Nationals vorig jaar goed ontvangen was besloot ik het weer te doen met de Modern Mythic Championship Qualifier bij de DOS in Nieuwegein. Mijn deck was Orzhov Smallpox, ondanks dat ik het nog niet gespeeld had en last-minute een paar kaarten moest lenen omdat de kaarten die er eigenlijk in moesten nog niet binnen waren – gewoon omdat ik het een ongelofelijk vet deck vind (Smallpox is cool!) en het naar mijn mening uitstekend in de meta ligt. De lijst die ik runde was als volgt:

1x Nether Spirit
2x Bitterblossom
3x Gideon, Ally of Zendikar
4x Liliana of the Veil
1x Serra the Benevolent
4x Fatal Push
1x Force of Despair
2x Kaya’s Guile
2x Collective Brutality
4x Inquisition of Kozilek
4x Lingering Souls
4x Smallpox
3x Thoughtseize
1x Fetid Heath
4x Flagstones of Trokair
3x Godless Shrine
4x Marsh Flats
1x Plains
3x Shambling Vent
3x Silent Clearing
3x Swamp
3x Urborg, Tomb of Yawgmoth

Sideboard:
1x Generous Gift
1x Damnation
2x Despark
2x Damping Sphere
2x Ashiok, Dream Render
3x Fulminator Mage
4x Leyline of the Void

Hoe gaan we het doen? Geen flauw idee! Hoeveelste ga ik eindigen? Waarschijnlijk laatste of zo! Kan het me iets schelen? Zolang ik maar mooie potten heb, nee! Let's go!Ronde 1 – Joey Wittebol met Mono- Tron

Eerste ronde is tegen mono- Tron, een bewezen deck dat de Urza landjes gebruikt (Urza’s Mine, Urza’s Tower & Urza’s Power Plant om z.s.m. leip dikke threats op te gooien zoals Karn Liberated en Wurmcoil Engine. In theorie een prima matchup voor mij vanwege de disruption en Smallpox (helemaal als hij Wurmcoil Engine of Ulamog, the Ceaseless Hunger als eerste threat opgooit). Game 1 moet ik mullen naar 6, en pak ik geen disruption waardoor hij rustig T4 Tron heeft liggen en een Wurmcoil opgooit. Die krijg ik weg, net als de tokens ervan, maar een 2de Wurmcoil is game. Sideboarden is in ieder geval makkelijk! Collective Brutality, Fatal Push en Nether Spirit gaan eruit, in deze matchup doen ze te weinig vergeleken met Damping Sphere, Fulminator Mage, Despark en Generous Gift.

Game 2 gaat een stuk soepeler, beurt 1 Inquisition pakt z'n Ancient Stirrings weg en vervolgens komen 3 Fulminator Mages en een Damping Sphere buurten. Hij kan hier weinig (lees: niets) tegen en scooped. Game 3!

Ik mull naar 6, hij mullt naar 5. T1 Inquisition laat Forest, Walking Ballista en Ancient Stirrings zien. Ik pak uiteraard de Stirrings. Vervolgens komt er behoorlijk wat disruption van mijn kant, maar totaal geen pressure. Hierdoor kan hij langzaam terugkomen en uiteindelijk komt Karn, the Great Creator met Mycosynth Lattice het potje afmaken. Lelijke manier om de laatste pot te verliezen, maar het is helaas niet anders.

0-1

Ronde 2 – Bjorn de Groot met Bogles

Een match die in principe te winnen is, maar daarbij wel afhangt van of ik hem kan disrupten en of ik een Liliana of the Veil/Smallpox pak. Game 1 pak ik die dus niet, en heeft hij een bloedsnelle start. Op beurt 5/6 ligt er een Gladecover Scout met daarop Spider Umbra, Rancor en 2x Daybreak Coronet. Ik zit ondertussen met 4x Fatal Push op hand te huilen. Even snel sideboarden en dan Game 2. Hij begint met een Leyline of Sanctity op tafel, en ik begin weer stilletjes te huilen – ik ben vergeten mijn Desparks in te boarden en kan dus niets tegen de Leyline. Gelukkig heeft zijn deck het fatsoen hem weer een goede hand te geven en kijk ik 4 beurten later weer tegen een 9/8 First Strike Lifelink Hexproof Vigilance First Strike Reach Flying Islandwalk Trample Banding etc etc aan voor een snelle 0-2. Dat was ff dom, Despark vergeten tegen de leyline….

0-2

Tussendoorse gedachte: Ronde 1 was te winnen, maar Tron is altijd een lastig deck om te verslaan in topdeckmodu s, Ronde 2 was een combinatie van een domme fout en een ijzersterke opening van zijn kant. Het deck loopt verder wel heel soepel, precies zoals ik had verwacht!

Ronde 3 – Niels Boesten met Jund

Hij wint de diceroll, maar fetched en doet niets. Ik speel T1 een Thoughtseize en zie hiermee Raging Ravine, Blackcleave Cliffs, Lightning Bolt, Kolaghan’s Command, Tarmogoyf en Huntmaster of the Fells. Aangezien ik nog een Smallpox op hand heb kies ik voor de Command. T2 land hij Tarmogoyf, ik accepteer daar een klap van en speel T3 een Flagstones of Trokair gevolgd door Smallpox. Hij sacrificed Raging Ravine, Goyf en discard een Bolt. Vervolgens pakt hij 4 beurten lang geen derde land, maar wel 2x Liliana of the Veil en dergelijke enge dingen. Uiteindelijk topdecked hij Wrenn and Six en wilt hiermee z'n Fetch terugpakken. In response exile ik zijn graveyard met Kaya’s Guile, en hiervan komt hij niet meer terug. G2 kan ik interessant over doen, maar hij komt niet verder dan 2 land, een Bolt en 3x Tarmogoyf.

1-2

Wel een overwinning met een bittere nasmaak…

Ronde 4 – Gabriel Souza met Jeskai Stoneblade

Inquisition of Kozilek gevolgd door Thoughtseize laat mij op T2 en T3 zijn Spell Queller en Batterskull weghalen. Al snel zitten we beide in topdeckmodus, wat langzaam maar zeker in mijn voordeel uitpakt. Game 2 is niet veel anders, hoewel daar een Stoneforge Mystic land met een Sword of Feast and Famine. Celestial Colonnade komt ook buurten, deze moet hij uiteindelijk saccen aan Smallpox om te voorkomen dat zijn SFM sterft. Wanneer ik op 12 sta drop ik Bitterblossom, en dan begint langzaam de race. 2x Lingering Souls (inclusief flashback voor beide!} voorkomt dat zijn SFM mij doodmept voordat mijn tokens het af kunnen maken.

2-2


Ronde 5 – Kasper Zijl met Eldrazi Tron

Hij wint de diceroll en mullt naar 5. Ik houd een openingshand met een T1 Inquisition en dubbel Liliana. Ik speel Inquisition en schrik me vervolgens het leplazarus: Zijn T1 play was een Eldrazi Temple, en op hand heeft hij nog 2 Eldrazi Temples, een Thought-Knot Seer en een Endbringer! T2 TKS pakt een Lily weg, en geeft me grote problemen tot ik mijn beurt aanneem en mijn topdeck zie: Smallpox! Letterlijk de best mogelijke topdeck die ik hier had kunnen hebben, het ruimt een Temple op, zijn TKS en hij discard Temple #3 uit zijn hand. Hij pakt niet snel genoeg mana bij, en mijn Liliana stript eerst zijn hand leeg voordat ik de pot overneem. Dezelfde sideboard changes als tegen Tron, hoewel ik hier een tweetal Inquisitions weghaal i.p.v. 2x Fatal Push. Een snelle Fulminator Mage gevolgd door Gideon, Ally of Zendikar zegt gelijk druk terwijl ik zijn hand leegtrek met Liliana.

3-2

Ronde 6 – Jerryt Boersen met Grixis Control

Ik start bloedsnel met een T2 Bitterblossom (vangt een Spell Snare), T3 Liliana of the Veil en T4 Gideon, Ally of Zendikar. Hij moet alle zeilen bijzetten om Lily en Gids weg te krijgen, wat hem uiteindelijk lukt nadat we 5 beurten lang Liliana vs Jace, the Mind Sculptor hebben gehad. Vanaf hier gaat het in topdeckmodus heel gelijk op totdat hij een Creeping Tar Pit land zonder dat ik een Fatal Push krijg. Game 2 start ik weer met een T2 Bitterblossom die dit keer niet gecountered wordt en na een over-en-weer van disruption, threats en counterspells is die T2 Bitterblossom cruciaal – met een ereplaats voor Nether Spirit die 8(!) beurten lang zijn Tasigur, the Golden Fang tegen heeft gehouden! We zien dat we nog 6 minuten hebben, en besluiten de gok voor G3 te wagen. Ik start snel met Lingering Souls wat disruption, hij met een Spell Pierce en removal. Gideon, Ally of Zendikar en een Shambling Vent komen ook mee en nadat de ronde afgelopen is en in de laatste van de 5 extra beurten val ik met alles aan, inclusief een geactiveerde Shambling Vent. Ik houd nog 1 untapped Swamp over met een Smallpox op hand en zet hem op… 1.

Really!? 1 untapped extra was genoeg!

3-2-1

Van 0-2 naar 3-2-1, met een draw die sowieso voor mij was geweest als ik 1 extra beurt had gehad. Allemaal spannende potten ook, dus erg tevreden tot nu toe!


Ronde 7 – Christos Giannoulas met Amulet Titan

Game 1 was de enige pot van heel de dag dat ik me écht 200% kansloos heb gevoeld. Hij speelt een T1 Tolaria West, en mijn Thoughtseize laat de volgende hand zien: Primeval Titan, Azusa, Lost but Seeking, 2x Amulet of Vigor, 2x Selesnya Sanctuary. Hier maakt het letterlijk niet uit wat ik pak. Ik pak helaas niet nog een Thoughtseize en op T3 gaat hij vrolijk af en slaat hij voor 20. Hierna vertelde hij dat hij nog een Titan topdeckte, wat betekent dat ik tegen een goddraw zat waar niets tegen te beginnen is. Ik board Damping Sphere en Despark in, en G2 begint. Een heerlijke opening van mijn kant: T1 Inquisition, T2 Smallpox, T3 Damping Sphere legt hem volledig lam. Helaas pak ik vervolgens totaal geen pressure bij behalve 1 enkele Lingering Souls, en uiteindelijk komt Karn, the Great Creator met een Mycosynth Lattice. Na afloop babbelen we nog even na wanneer ik me realiseer dat hij ook een Field of the Dead had liggen waar hij 0 tokens vanaf gemaakt heeft. Hij was vergeten dat Damping Sphere de triggered ability daarvan niet uitschakeld, anders was het sneller afgelopen.

3-3-1

Ronde 8 – Mark Bakker met Jund

Voor de laatste ronde zat ik al met een paar vrienden te praten over mogelijke matchups tegen elkaar aangezien 2 ervan 4-3 stonden, en ik en de ander 3-3-1. Het komt half uit: ik mag tegen de andere 3-3-1! We besluiten een draw op te schrijven en leveren die in, en spelen daarna wel voor de eer. Ik win de diceroll, en begin met een T1 Thoughtseize die het volgende laat zien: Kolaghan’s Command, Tarmogoyf, Bloodbraid Elf, Liliana of the Veil en Inquisition of Kozilek. Ik kies de Inquisition om mijn hand intact te houden en hem informatie te denyen. Hierdoor kan ik de Thoughtseize opvolgen met T2 Bitterblossom, T3 Lingering Souls, T4 Serra the Benevolent en T5 Gideon, Ally of Zendikar.

G2 begint hij met een Raging Ravine waardoor ik als eerste een Thoughtseize afkrijg die het volgende laat zien: Tarmogoyf, Collective Brutality, Liliana of the Veil, Plague Engineer, Barren Moor en Kolaghan’s Command. Ik kies de Brutality, hij speelt T2 Tarmogoyf waarop ik T2 Fatal Push speel gevolgd door een Inquisition waarmee ik zijn Lily wegpak. T3 komt hier nog een Collective Brutality achteraan waarmee ik zijn Command wegpak. T4 komt er nog een Inquisition, samen met Liliana. Hij komt niet voorbij zijn tweede land, en nadat ik zijn volledige starthand gesloopt heb met de disruption komt hij ook niet meer terug.

Officiele eindscore: 3-3-2
Eigenlijke eindscore: 4-3-1

Niet verkeerd! Jammer van de verloren potten, maar m.u.v. de eerste pot tegen Titan heb ik geen enkel moment het idee gehad dat ik niets kon doen. Geen enkele pot problemen gehad met manaflood/manascrew, en het deck speelt heerlijk. De uiteindelijke score ben ik ook niet ontevreden mee, zeker niet als ik bekijk hoe die tot stand is gekomen. Snel op naar het volgende Modern toernooi!

 Reactie plaatsen

Reacties (2)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
9-9-2019 22:29:00

Leuk verslag, Synod en een mooi restultaat. Smallpox is zo tof, goed om te zien dat er nog een beetje liefde voor dat deck bestaat.

Premium lid XB. (155) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
10-9-2019 12:42:00

Leuk verslag! succes volgende toernooi!

Scroll: [boven|reacties|beneden]