Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Double Strike

Double Strike is een ability die ervoor zorgt dat een creature tweemaal schade mag doen. Hij doet dan zowel First Strike damage en normale damage. Lees het stuk over de Combat Damage Step eens door voor meer voorbeelden.

Voorbeelden
Voorbeeld met Double strike als aanvaller:

* Voorbeeld A
Speler 1 valt aan met zijn Boros Swiftblade (1/2 double strike)
Speler 2 besluit te blocken met zijn Elite Vanguard (2/1)

In deze situatie zal de Boros Swiftblade eerst first strike schade doen op de Elite Vanguard en deze zal dan dus ook dood gaan voordat hij schade heeft gedaan. In dit geval zal de Boros Swiftblade geen 'normale' schade doen omdat hij niets meer heeft om schade op te doen. Hij zal ook niet dood gaan omdat de Elite Vanguard al in de graveyard ligt.

* Voorbeeld B
Speler 1 valt aan met zijn Boros Swiftblade
Speler 2 besluit te blocken met zijn Runeclaw Bear

In deze situatie zal de Boros Swiftblade eerst first strike schade doen op de Runeclaw Bear. Vervolgens zal de 'normale' schade worden gedaan, dus nogmaals 1 schade op de Runeclaw Bear (2 totaal nu) en deze zal dan dus dood gaan, maar de Boros Swiftblade krijgt nu 2 schade omdat de Runeclaw Bear de kans krijgt om aan te vallen en hij zal dan dus ook dood gaan.

* Voorbeeld C
Speler 1 valt aan met zijn Boros Swiftblade
Speler 2 besluit te blocken met een Hobgoblin Dragoon (1/2 first strike, flying)

In deze situatie zullen de Boros Swiftblade en de Hobgoblin Dragoon beide 1 schade op elkaar doen tijden s de first strike damage step. Maar de Boros Swiftblade zal nogmaals 1 schade doen met zijn 'normale' schade en dus de Hobgoblin Dragoon 2 schade in totaal doen en dus dood maken. De Swiftblade blijft leven omdat deze maar 1 schade heeft gekregen.

* Voorbeeld D
Speler 1 valt aan met een Dragon Tyrant (6/6 trample, double strike, flying)
Speler 2 blockt met een Dragon Whelp (2/3 flying)

In deze situatie doet de Dragon Tyrant eerst 3 damage op de Whelp en 3 op de speler. Daar gaat de Whelp ook dood van. Daarna doet de Tyrant ook nog eens 6 damage op de speler (omdat hij trample heeft en de blocker er niet meer is om damage op te vangen).

* Voorbeeld E
Een 10/10 double striker valt aan. Wordt geblocked door een 1/1. Die krijgt 10 first strike damage, gaat dood en er kan geen gewone damage gedaan worden. Als het 10/10 beest lifelink had gehad, had je ook maar 10 leven gekregen.

* Voorbeeld F
Een 10/10 double strike, trampler valt aan. Wordt geblocked door een 1/1. Die krijgt 1 damage en de tegenstander 9. Dan is het creature dood en wordt de 10 gewone damage ook nog op de tegenstander gedaan. Als hij lifelink had gehad had je in dit geval dus 20 leven gekregen.


Voorbeeld met Double strike aan beide kanten:

Speler A valt aan met een Boros Swiftblade
Speler B blokt met een Boros Swiftblade

Beide Boros Swiftblade doen elkaar 1 schade tijdens zowel de first strike als de normale damage step, dus zullen zij beide 2 schade hebben en beide dood gaan.


Let op
- Als het blockende creature na de first strike damage dood is dan zal de 'normale' schade NIET op de speler gaan, de double striker is immers nog steeds geblocked! De schade gaat ALLEEN door naar de speler als het creature ook trample heeft.

- Als een double strike creature niet wordt geblocked dan doet hij tweemaal schade aan de speler, eerst tijdens de first strike damage step en dan nogmaals met 'normale schade'.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht

Enkele voorbeelden van kaarten met Double Strike.