Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Cycling

Cycling is een ability die voor het eerst op kaarten verscheen in Urza Block. In het Onslaught Block zijn er nog veel meer kaarten gekomen met Cycling. In het Urza Block hadden alle kaarten met Cycling een cycling cost van . In het Onslaught Block is hier veel meer mee gespeeld. In het Time Spiral Block is Cycling ook weer teruggekomen, ook weer met andere cycling costs. In het Shards of Alara block is Cycling ook weer gebruikt.

Hoe werkt het
Cycling is een activated ability die je vanuit je hand speelt. Je betaalt de Cycling cost, discard de kaart en je pakt een kaart. Je mag dit op instant snelheid doen. Op zich dus redelijk eenvoudig. Wat het interessant maakt, is dat er kaarten zijn die triggered ability hebben als er een kaart gecycled wordt, waardoor je meer uit je cycling ability kan halen.

Je kunt Cycling niet counteren, omdat het een ability is en geen spell. Kaarten als Stifle en Trickbind kunnen het wel counteren. Je mag dan geen kaart pakken, maar triggered abilities gaan nog wel gewoon af.

Typecycling
Er is een variant op Cycling, namelijk IETScycling, waarbij IETS een type is. Zo zitten er in Scourge () bijvoorbeeld kaarten met onder andere Islandcycling en Mountaincycling. In Future Sight () zit een Wizardcycling en een Slivercycling kaart. In Conflux vind je Basic Landcycling kaarten.

Het verschil is dat je als je de kaart cycled je niet een kaart pakt, maar in je library zoekt naar een kaart met dat type. Als je dus een Twisted Abomination cycled, zoek je in je library naar een Swampkaart (wat dus betekent dat je een Swamp, maar ook een Watery Grave mag zoeken) en neemt die in je hand.


Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht


Enkele kaarten met (type)cycling