Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Banding

Banding en Bands with other is een ability waarmee je aanvallende of blockende creatures kunt samenvoegen in een soort "band', een samenwerkende groep.

Wat is het?
Banding is een oude ability op creatures die in 1997 voor het laatst is gebruikt in Weatherlight () en Fifth Edition (). Banding is enigszins onlogisch aangezien het niet hetzelfde werkt in de aanval als in de verdediging. Om deze reden worden er ook geen creatures met banding meer gemaakt en moet je ook niet verwachten dat dit ooit nog gaat gebeuren.
Wat doet banding
In de aanval:

- Op het moment dat je zegt met welke creatures je aanvalt, kun je een aantal creatures in een "band" stoppen. In deze band mogen alleen creatures zitten met banding, en maximaal 1 creature zonder banding.

- Je mag zoveel "bands" maken als je wilt, maar elk aanvallend creature mag maar in 1 band zitten.

- Als creatures eenmaal in de band zitten, blijven ze dat ook tijdens de hele aanval, zelfs als de banding ability verwijderd wordt (door bv. Humble).

- Als één van de creatures in de band geblocked wordt, dan zijn ALLE creatures in de band geblocked, zelfs als dat normaal niet zou kunnen. Bijvoorbeeld jij hebt een Mesa Pegasus die gebanded is met een Phantom Warrior. Je tegenstander blockt de band met een Serra Angel. Nu is de Phantom Warrior ook geblocked.

- Creatures in een band zijn nog steeds aparte creatures. Ze delen geen abilities en er wordt ook niets verwijderd. Het wordt dus niet één groot creature.

- Nu het voordeel: normaal mag de blockende speler de damage van zijn creatures verdelen. Maar in een band mag de AANVALLENDE speler de damage verdelen op zijn eigen creatures. In het vorige voorbeeld (Phantom Warrior + Mesa Pegasus valt aan, Serra Angel blockt) zou normaal de speler met de Serra de damage verdelen (2 op Warrior, 2 op Pegasus bijvoorbeeld). Maar nu mag de aanvallende speler de damage verdelen (4 op Pegasus, 0 op Warrior bijvoorbeeld).

- Als de aanvallende creatures tijdens de aanval de banding ability kwijt waren geraakt, dan blijven ze dus een band, maar mag je niet meer de schade zelf verdelen.

- Meerdere keren banding op 1 creature doet niets extra.


In de verdediging:

- De verdedigende speler kan geen bands vormen, maar je mag natuurlijk wel met meerdere creatures één aanvallend creature blocken. Als 1 of meerdere van die blockende creature banding hebben, dan mag de verdedigende speler de damage verdelen op zijn eigen creatures in plaats van dat de aanvallende speler dat doet.


Bands with Other
Verder is er ook nog "Bands with other <iets>". Dit is een minder nuttige vorm van banding en er zijn van alle Magic kaarten exact 9 kaarten die hier iets mee doen, waaronder één uit Unhinged (, Old Fogey), en dat is ook het enige creature dat "bands with other" zelf heeft! Verder is er één kaart die tokens maakt met "bands with other", namelijk Master of the Hunt. Daarnaast zijn er 5 kaarten die de ability geven (Adventurers’ Guildhouse, Cathedral of Serra, Mountain Stronghold, Seafarer’s Quay en Unholy Citadel) en 2 kaarten die de ability kunnen removen (Shelkin Brownie en Tolaria). Niet echt om over naar huis te schrijven dus.

Hoe het werkt: creatures met "bands with other <iets>" kunnen alleen banden met het type <iets>. Dus een kaart met "Bands with other Goblins" kan alleen met Goblins een band vormen. Gelukkig komt dit ZO weinig voor dat het echt niet boeiend is.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht
Twee voorbeelden van kaarten met Banding / Bands with.