De winkel is deze zomer gesloten. Lees het topic. Bestellen kan nog t/m 28 mei.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Old Fogey

Serie: Unhinged (UNH)

Rarity: Rare Unhinged Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Unhinged
 -
0,60
 -
4,00
Old Fogey | Unhinged

Prijs:

€ 0,60

Uitverkocht

FOIL 

€ 4,00

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
23-12-2016 20:01:00

Nice, een snow-covered plainswalker

14-5-2012 2:39:00

Ik liet deze kaart zien aan iemand die speelt sinds innistrad. Duurde even voordat hij die kaart helemaal doorhad. hahaha...

22-3-2012 13:21:00

Helaas kan 'ie alleen nog maar met andere Old Fogey banden.
Maar wat 'm echt over-powered maakt is zijn protection from Homarids

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2011 7:57:00

Er is echter nog 1 ander subtiel verschil:

Fading controleert alleen tijdens de upkeep trigger of je er een fade counter af kunt halen.

Bij vanishing is het een aparte trigger die afgaat als er geen vanishing counters meer op liggen. Dus die kan ook op een heel ander moment afgaan, als de vanishing counters er op een andere manier afgehaald worden.

21-10-2011 0:53:00

Ik had het dus bij het goede eind. Om Vanishing/Fading te onderscheiden gebruik ik altijd het voorbeeld van Blastoderm en Calciderm. Die blijven even lang in het spel liggen.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2011 0:25:00

Top!

21-10-2011 0:25:00

Het stond inderdaad fout in de hulpdienst, is inmiddels aangepast!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-10-2011 0:24:00

Kleine aanvulling: "If you can't" verwijst dus terug naar "remove a fade counter", of dat gelukt is of niet.

Anders zou de wording iets in de trant zijn van "If you removed the last counter".

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-10-2011 23:49:00

CR 702.29. Fading

702.29a Fading is a keyword that represents two abilities. "Fading N" means "This permanent enters the battlefield with N fade counters on it" and "At the beginning of your upkeep, remove a fade counter from this permanent. If you can't, sacrifice the permanent."

---

Aan het begin van je upkeep triggert hij en moet je een fade counter eraf halen. Als je dat niet kunt, moet je hem sacrificen, nog tijdens het resolven van dezelfde trigger.

Volgens mij klopt het voorbeeld in de hulpdienst inderdaad niet:
"Als je dan weer de beurt krijgt gaat zijn laatste fade counter eraf. Nu moet je de Cloudskate sacrificen."

Je moet hem sacrificen als je er geen fade counter meer af kunt halen, niet op het moment dat je de laatste eraf gehaald hebt.

20-10-2011 22:17:00

Dat is Vanishing. Fading sacrifice triggert pas als je geen counter er meer van af kunt halen als je dat wel moet.
Edit, begin nu te twijfelen, ik heb het fout of het staat fout in de NM hulpdienst. Het kan zijn of "if you can't remove a fade counter" gechecked wordt op het afhalen van de laatste counter of dat dit pas de volgende upkeep gechecked wordt.

20-10-2011 22:13:00

zodra fade op 0 staat gaat hij toch dood?

zo ja: dan kan hij 2 beurten aanvallen
zo nee: dan kan hij 3 beurten aanvallen

alles bij elkaar best leuk voor 2 mana

16-10-2011 21:26:00

Dus als ik het goed begrijp.
T1: speel je Old Fogey, summoning sickness
T2: Phase out, geen Echo, geen cumulative upkeep, geen fading er af.
T3: Phase in, cumulative upkeep , fading naar 2
T4: Phase out.
T5: Phase in, cumulative upkeep , fading naar 1
T6: Phase out.
T7: Phase in, cumulative upkeep , fading naar 0
T8: phase out.
T9: phase in, sac vanwege fading, evt. eerst cumulative upkeep betalen.

Premium lid Marco (6) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
13-6-2011 12:46:00

Excuus, het ging hier over de echo. Ik had het idee dat hij het ook over cul upkeep en fading had(wss komt het door een paar posts eronder, maar goed lezen is pro, sorry!).

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
13-6-2011 12:29:00

Nee hoor.

De eerstvolgende beurt zou echo triggeren, maar is hij phased out. En de beurten daarna triggert hij niet meer, omdat hij voor het spel de battlefield nooit verlaten heeft in de tussentijd.

---

CR 702.27. Echo

702.27a Echo is a triggered ability. "Echo [cost]" means "At the beginning of your upkeep, if this permanent came under your control since the beginning of your last upkeep, sacrifice it unless you pay [cost]."


CR 702.23. Phasing

702.23d The phasing event doesn't actually cause a permanent to change zones or control, even though it's treated as though it's not on the battlefield and not under its controller's control while it's phased out. Zone-change triggers don't trigger when a permanent phases in or out. Counters remain on a permanent while it's phased out. Effects that check a phased-in permanent's history won't treat the phasing event as having caused the permanent to leave or enter the battlefield or its controller's control.

Premium lid Marco (6) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
13-6-2011 9:19:00

Jawel, als hij weer inphased

Oracle

Creature - Dinosaur 7 / 7

Phasing, cumulative upkeep 1, echo, fading 3, bands with other Dinosaurs, protection from Homarids, snow-covered plainswalk, flanking, rampage 2

Decktips

Nickname # Foil
Bas (Leiden) (34) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Old Fogey uit Unhinged. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.