Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Kaldheim.

Mesa Pegasus

Serie: 5th Edition (5ED)

Rarity: Common 5th Edition Common

Komt voor in

Serie Normaal Foil
4th Edition
 -
0,15    
5th Edition
 4
0,15    
Alpha
 -
1,95    
Asian BB 4th
 4
0,50    
Beta
 -
1,00    
Revised
 -
0,15    
Unlimited
 -
0,50    
Mesa Pegasus | 5th Edition

 Op voorraad 

€ 0,15 (4x)

 Kopen

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
4-3-2021 15:26:00

Dat mag wel. Je kan bijvoorbeeld met 4 banded Mesa Pegasus een Serra Angel blocken en 1 Pegasus alle 4 de schade laten nemen.

4-3-2021 13:35:00

Bedankt!
En mag ik al de schade op alleen maar één creature geven of mag ik geen meer schade dan de toughness van de blocking creature geven met de banding ability ? Zo beide blocking creatures hun schade geven en alleen maar een dies

3-3-2021 8:39:00

Nee. Banding helpt alleen met combat damage verdelen, je creatures delen geen abilities. Je creatures moeten nog steeds zelf het flying creature kunnen blocken om in de band te mogen meehelpen.

Omgekeerd werkt het ook niet. Als je met Mesa Pegasus+Squire in een band aanvalt kan de hele band bijvoorbeeld geblockt worden door een non-flying creature.

3-3-2021 0:43:00

Mag ik een band met een non-flying creature vormen om een flying creature te blokkeren ?

30-7-2019 19:11:00

Ik kan me potjes herinneren in mijn begindagen waar ik een Legacy’s Allure had liggen met een stuk of 10 counters en wachtte tot mijn opp (hij deed het elke keer weer) zijn Primeval Force neerplempte, 3 van zijn bossen moest opeten en dat ik dan daarna graag dat beest jatte

Premium lid timewa (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
30-7-2019 12:19:00

Ja, leuk toch dat sentiment. De kaarten die je noemt hebben ook sfeer en mooie art. Jammer dat Dripping Dead zo onspeelbaar slecht is dat je die art nooit ziet tijdens een spel.

Maar zelfs tenenkrommend slecht zijn was in 1993 en 1994 geen reden om een kaart niet te spelen, je had immers maar weinig kaarten en was je niet bewust dat er wat beters bestond. Bij ons werden in het begin Leviathan, Island Fish Jasconius, Sea Serpent e.d. allemaal gewoon gespeeld.

30-7-2019 9:14:00

Ik word altijd nostalgisch als ik aan mijn begindagen van Magic terugdenk. Ik was een jaar of 12/13 toen ik voor het eerst met Magic in aanraking kwam. Ik had een stapeltje Pokémonkaarten geruild voor een stapeltje Magic kaarten, waaronder een Skinthinner en Dripping Dead, omdat ik ze zo gaaf vond. Géén idee wat ik ermee kon.

Ik ging eens zoeken op internet en kwam, het zal je niet verbazen, uit op Nedermagic!

Premium lid timewa (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
30-7-2019 9:07:00

Een paar jaar later, een derde commentaar. Want wat is dit voor mij toch een flavourvolle kaart, zo'n vliegend paard dat we uit onze allereerste UL starterdecks haalden. We hadden geen idee wat voor spel dit was. Uiteraard nooit iets online gezien en geen idee wat voor kaarten er bestonden.

De kaarten uit die eerste starter decks gaven zo'n enorme flavour.
Keldon Warlord, Birds of Paradise, Juggernaut...

Het is moeilijk te beschrijven hoe bijzonder die ervaring was, je opent een pakje speelkaarten en een overweldigende flavour èn een heel goed spel openbaart zich.

13-1-2016 22:53:00

Ik sluit me bij Leon aan, deze verdient een comment, misschien wel twee (ondanks dat ie wit is).

Sacred Mesa wel in de oude lay out neem ik aan?

leon (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-7-2015 20:54:00

Ik wist niet dat er inmiddels al Pegasus tokens waren gemaakt, dus heb ik een keer op één van deze, met een dikke zwarte marker het woord banding doorstreept, evenals de mana cost. En dan met heel 'krasserig' handschrift het woord 'token' achter z'n naam geschreven. Ziet er op zich veel leuker uit dan de Textless Unglued versie, of die met het (sorry) lelijke nieuwe frame (ik kan er niet aan wennen).

Zou 'm misschien nog mooier kunnen maken als ie black-bordered en foil zou zijn. Op youtube kan ik wel filmpjes vinden waarin iemand een foil kaart ontdoet van de inkt, om zodoende daarop een in spiegelbeeld, op transparant folie geprinte afbeelding te plakken. Lijkt me bijzonder veel werk (het kostte me al ruim 2 min. om de voorgaande zin op te schrijven, en alsnog ben ik niet overtuigd van een correcte spelling) en juist het handgeschreven gedeelte maakt 'm uniek.

Maar goed, eigenlijk schrijf ik dit omdat dit toch wel een icoon is, en een herinnering uit mijn jeugd, en tevens beginjaren van Magic, en ik vond dat het ten minste één comment verdiende. En ik zie 'm gelukkig nog regelmatig terug, iedere keer als ik Sacred Mesa op tafel heb liggen.

Oracle

Creature - Pegasus 1 / 1

Flying; banding (Any creatures with banding, and up to one without, can attack in a band. Bands are blocked as a group. If any creatures with banding you control are blocking or being blocked by a creature, you divide that creature's combat damage, not its controller, among any of the creatures it's being blocked by or is blocking.)

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Commander

Officiele rulings

10/1/2008
If a creature with banding attacks, it can team up with any number of other attacking creatures with banding (and up to one nonbanding creature) and attack as a unit called a “band.” The band can be blocked by any creature that could block a single creature in the band. Blocking any creature in a band blocks the entire band. If a creature with banding is blocked, the attacking player chooses how the blockers’ damage is assigned.

10/1/2008
A maximum of one nonbanding creature can join an attacking band no matter how many creatures with banding are in it.

10/1/2008
Creatures in the same band must all attack the same player or planeswalker.

10/1/2009
If a creature in combat has banding, its controller assigns damage for creatures blocking or blocked by it. That player can ignore the damage assignment order when making this assignment.

Decktips

Nickname # Foil
Rene Hoffmans Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Mesa Pegasus uit 5th Edition. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.