Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Worldgorger Dragon

Serie: Judgment (JUD)

Rarity: Rare Judgment Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Eternal Masters
 -
4,95
 -
11,95
Judgment
 -
4,95
 -
19,95
Worldgorger Dragon | Judgment

Prijs:

€ 4,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 19,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
7-8-2015 15:58:00

Even een necro'tje:

@MErrin: Wat natuurlijk wel een klein beetje scheelt, is dat dragon in vintage met Bazaar of Baghdad speelde, dat die ook continu untapt in de dragoncombo en dat je daardoor je winconditie in je GY kon krijgen (Shivan Hellkite of Ambassador Laquatus. In legacy heb je de bazaar niet en moet je dus op een andere manier een tweede creature in je GY dumpen om te targetten met je Necromancy nadat je genoeg mana met de dragon gemaakt hebt, dat is dan wel weer een argument voor Buried Alive. Maar dat Entomb vaak alsnog de betere keuze zal zijn, ben ik helemaal met je eens: drie mana of één, dat scheelt gewoon een hele boel in legacy.

14-6-2015 11:26:00

Nope, geen verschil voor de X iets combo. (ik zeg X want technisch gezien moet je een nummer noemen, dus bijvoorbeeld een miljoen mana, "infinite" namelijk is geen legale hoeveel op een toernooi)

14-6-2015 11:21:00

Is er een verschil tussen het gebruik van Animate Dead en Dance of the Dead bij het creëren van een infinite combo met Worldgorger Dragon?

23-1-2015 17:25:00

Denk dat jullie appels met peren aan het vergelijken zijn..

Buried Alive is goed in ietswat tragere formaten / een combo waarbij je 3 pieces in je GY moet hebben. Entomb is beter voor snelle formaten / situaties waarin je één specifieke kaart in je GY moet hebben.

23-1-2015 15:42:00

Maar dat is toch een raar argument want het maakt namelijk wel uit of een kaart beter is. Waarom zou je Treasure Cruise spelen als je ook met Ancestral Recall kunt spelen? De een maakt de ander overbodig.

22-1-2015 22:03:00

@Merrin: Tja, dat zal wel, maar mij kan het wel wat schelen hoe goed Buried Alive is, in casual of welk format dan ook. Daar had ik het dan ook over, over de mogelijkheden van de kaart en niet over of een andere kaart al dan niet beter is.

22-1-2015 19:17:00

Deze discussie is op gang gekomen door de unbanning van deze kaart in Legacy. Het kan me geen reet schelen hoe goed Buried Alive is in casual; als jij 3 beesten moet reanimeren om te kunnen winnen, dan doe je dat toch lekker. Maar in Legacy gaat Buried Alive nooit de beste reanimate-strategie zijn, omdat het altijd slechter zal zijn dan 1 beest reanimeren met Entomb, of dat beest nou een Elesh Norn, Griselbrand, of Iona (of wat dan ook) is. Echt vet dat mensen weer kunnen bedenken hoe deze kaart te breken in Legacy, maar ik voorspel dat het zelden beter gaat zijn. En dat is iets wat ik belangrijk vind in toernooi-magic: wat is het beste deck (wat niet bestaat als het goed is), en de beste uitvoering daarvan.

22-1-2015 15:38:00

Ik gebruik overigens in een casual Necrotic Oozedeck wel Buried Alive omdat ik graag zo snel en zo veel mogelijk creatures in mijn bak wilt hebben. Meestal begin ik met Arcanis the Omnipotent, Morphling, en een random derde creature (Shauku, Endbringer ofzo). Maar dat komt omdat tempo minder belangrijk is dan control in dat deck.

22-1-2015 12:58:00

1 tegen 1 (vaak) wel, multi player niet.

22-1-2015 12:48:00

Had Pandemonium + Saproling Burst niet makkelijker geweest..? 21 damage is doorgaans ook voldoende.

22-1-2015 12:29:00

@Xander: Verschillende deckjes door de jaren heen, maar bv met Bladewing the Risen en minstens één andere draak + Reanimate.
Heb ook ooit een combodeckje gehad met Anger, 2x Hell’s Caretaker en Pandemonium (oneindig damage.).
Het ging me overigens niet om de vergelijking met Entomb, vind alleen dat Buried Alive ook gewoon een goede kaart is, waar je veel mee kan.

21-1-2015 21:12:00

Wanneer je Animate Dead+Worldgorger Dragon wil gebruiken voor heel veel mana zodat je met je Oona, Queen of the Fae in een keer een deck kan exilen, is Buried Alive beter, of niet?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-1-2015 20:46:00

@Henk: Kun je een concreet voorbeeld noemen dat je meer dan 1 creature in je graveyard nodig hebt?

Ik blijf ook steeds Buried Alive uit mijn (casual) reanimate deck gooien, omdat ik maar 1 creature wil reanimaten en Buried Alive daar te langzaam voor is.

21-1-2015 17:20:00

Maar Buried Alive kost meer mana dan Entomb en is daarom slechter (over het algemeen). Ik kan natuurlijk ook tellen, drie is meer dan één, maar op toernooien is tempo een belangrijk aspect van het spel en daarom is manakost een doorslaggevend element.

EDIT: Wat Merrin hieronder dan ook zegt.

21-1-2015 12:53:00

Entomb is natuurlijk een heel goede kaart maar je hebt aan Buried Alive veel meer als je in 1x meer dan 1 creature in je graveyard nodig hebt. Maakt niet uit op welk niveau. Heb het dus niet over de Worldgorger Dragon combo, maar in het algemeen.

Oracle

Creature - Nightmare Dragon 7 / 7

Flying, trample
When Worldgorger Dragon enters the battlefield, exile all other permanents you control.
When Worldgorger Dragon leaves the battlefield, return the exiled cards to the battlefield under their owners' control.

NederMagic FAQ

Vraag: is dit de kaart van de dag geweest?
Antwoord: yep!

Tournooi-info

Legal in: Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

6/8/2016
It is possible for Worldgorger Dragon to leave the battlefield before its “enters the battlefield” trigger resolves. If this happens, then the “leaves the battlefield” trigger will have nothing to return. Then its “enters the battlefield” trigger resolves, and all other permanents you control are exiled forever.

6/8/2016
If an Aura is exiled with Worldgorger Dragon, the player who controls the Aura when it enters the battlefield chooses what it will enchant. It doesn’t have to go back to the same place. It can’t enter the battlefield enchanting a permanent that enters the battlefield at the same time.

6/8/2016
If Animate Dead is put onto the battlefield enchanting Worldgorger Dragon, Worldgorger Dragon’s enters-the-battlefield trigger will exile Animate Dead, which causes you to sacrifice Worldgorger Dragon, which causes Animate Dead to return to the battlefield attached to a creature card in a graveyard of your choice. If you can choose a creature card other than Worldgorger Dragon, you must do so after as many iterations of this loop as you’d like. If you can’t choose a different card, and no player chooses to break the loop, the game ends in a draw.

Decktips

Nickname # Foil
midnight (31) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Thomas K (58) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Carla (29) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Kenta (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Traildemon (105) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Arnyx (46) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Thallid (Almere) (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Roland (82) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Worldgorger Dragon uit Judgment. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.