Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Dance of the Dead

Serie: Ice Age (ICE)

Rarity: Uncommon Ice Age Uncommon

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Ice Age
 -
2,50    
Dance of the Dead | Ice Age

Prijs:

€ 2,50

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
leon (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
17-3-2016 9:01:00

Thanks!

14-3-2016 21:40:00

Thanks! Ik dacht dat ik nog een goeie versie had, ik zal meteen even de nieuwste downloaden. =)

14-3-2016 21:34:00

@Sander, dat is een verouderde regel. Tegenwoordig (Sinds Oath of the Gatewatch) kun je alle kleuren mana maken met je Commander-deck, als je bijvoorbeeld iets hebt met "add one mana of any color to your mana pool"

De reden van het schrappen van die regel is waarschijnlijk zo omdat het bestaan van die regel het makkelijker maakte om kaarten met colorless costs te spelen (wat in Oath of the Gatewatch werd geïntroduceerd)

De meest recente regels zijn overigens hier te vinden en daar kun je zien dat 903.9 niet meer die regel is

14-3-2016 21:09:00

Wow, wat een lap Oracle text!

Leuke kaart maar doe mij toch maar liever Animate Dead, komt 't beestje in ieder geval niet getapt het spel in.

14-3-2016 21:02:00

Dan kan je tegenstander 'm inderdaad niet untapped, want hij/zij kan geen zwarte mana produceren.

Uit de Comprehensive rules:

"903.9. If mana would be added to a player's mana pool of a color that isn't in the color identity of that player's commander, that amount of colorless mana is added to that player's mana pool instead."

leon (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
14-3-2016 20:33:00

Als ik een creature uit m'n opponent's gy haal met deze, en die persoon speelt geen zwart (Commander), kan hij 'm dan, nadat hij z'n creature weer terug onder zijn controle heeft (d.m.v. bijv. Homeward Path te activeren), nooit untappen met de ability van Dance of the Dead?

9-12-2015 16:22:00

"Enchant Dead Creature". Fantastisch toch, die oude kaarten ?

hdg Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-6-2012 13:18:00

Mooi, die oude verwoording: "bury the creature in its owner's graveyard"

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-10-2010 10:20:00

De Oracle tekst van Tallowisp zegt: "you may search your library for an Aura card with enchant creature".
Deze zegt: "Enchant creature card in a graveyard".

Een creature is een permanent, een kaart op de battlefield. Wat anders dan een kaart in de graveyard dus.

Dus nee, helaas.

Premium lid SK (8) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-10-2010 10:14:00

Ik ben benieuwd of deze kaart nu opgezocht kan worden met behulp van kaarten die specifiek 'enchant creature' aura's opzoeken, zoals Tallowisp. De uitleg rechts (Dance of the Dead is now an Aura. You target a creature card in a graveyard when you cast it.) doet dit wel vermoeden. Kan iemand hier uitsluitsel over geven?

3-9-2010 0:17:00

Doe mij Dreams of the Dead maar.

3-9-2010 0:15:00

Dan kun je nog het beste een Hell’s Caretaker spelen.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
1-9-2010 15:45:00

Andere nadelen (die ook voor Animate Dead en Necromancy gelden):

Niet echt handig in combinatie met een creature dat protection from black heeft.

Disenchant en je creature is ook weg.

Premium lid Marco (6) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
1-9-2010 15:33:00

Je mag alleen betalen in je upkeep, niet na je combat nog eens.

1-9-2010 15:30:00

Dit is toch een harde kaart?

Als ik hem goed begrijpt geeft hij het betreffende creature +1/+1 EN als ik er mee heb aangevallen mag ik er nog eens voor kiezen hem te untappen, om er vervolgens in de volgende ronde weer mee te blokken!?

Waar zit het nadeel dan?

Oracle

Enchantment - Aura 

Enchant creature card in a graveyard
When Dance of the Dead enters the battlefield, if it's on the battlefield, it loses "enchant creature card in a graveyard" and gains "enchant creature put onto the battlefield with Dance of the Dead." Put enchanted creature card onto the battlefield tapped under your control and attach Dance of the Dead to it. When Dance of the Dead leaves the battlefield, that creature's controller sacrifices it.
Enchanted creature gets +1/+1 and doesn't untap during its controller's untap step.
At the beginning of the upkeep of enchanted creature's controller, that player may pay 1B. If the player does, untap that creature.

Tournooi-info

Legal in: Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

10/4/2004
If more than one Dance of the Dead ends up on a creature, each contributes a +1/+1. But you only have to pay the untap cost once. You may pay for each one, however, and untap the card more than once during upkeep.

4/1/2008
This is a new wording. Dance of the Dead is now an Aura. You target a creature card in a graveyard when you cast it. It enters the battlefield attached to that card. Then it returns that card to the battlefield, and attaches itself to that card again (since the card is treated as a new object on the battlefield).

4/1/2008
Once the creature is returned to the battlefield, Dance of the Dead can’t be attached to anything other than it (unless Dance of the Dead somehow manages to put a different creature onto the battlefield). Attempting to move Dance of the Dead to another creature won’t work.

4/1/2008
If the creature card put onto the battlefield has protection from black (or anything that prevents this from legally being attached), this won’t be able to attach to it. Then this will go to the graveyard as a state-based action, causing the creature to be sacrificed.

Decktips

Nickname # Foil
Premium lid the dude (alias Neft) (77) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Stein (55) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid zwoan (160) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Traildemon (105) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Paul Dokkum (3) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
The Claws ->Wolverine<- (36) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Slive (10) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 6 0
eenKaa (24) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Wijnand Schoenmakers (181) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
AdVerwegen (21) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
* Dit is het aanbod van Dance of the Dead uit Ice Age. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.