Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Jeweled Lotus

Serie: Commander Legends (CMR)

Rarity: Mythic Commander Legends Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Commander Legends
 -
54,95
 -
89,95
Commander Legends (EA)
 -
99,95
 -
349,95
Jeweled Lotus | Commander Legends

Prijs:

€ 54,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 89,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-12-2020 22:42:00

Ik geef het één reprint en het ding is weer prima betaalbaar.

4-12-2020 22:35:00

Komt nog wel

Ik zie deze een keer een flinke stijging krijgen wegens een kaart die gaat uitkomen maar vervolgens zien dalen en hangen rond de 20euro.

Maar edh is populair

4-12-2020 16:53:00

En toch, ondanks al het gepraat over de kaart, blijft ie nu al een paar dagen stabiel rond de 40 euro. Niet verwacht, dacht wel dat hij harder zou zakken.

4-12-2020 12:11:00

Hebben we het nog wel over het format EDH?

Kijk naar hoe EDH werkt; altijd multiplayer, geen enkel potje is hetzelfde, 1 van elke kaart en 100 kaarten. Potjes duren lang, in het begin kun je snel opbouwen maar pas op, het is EDH. Mass destruction ligt altijd om de hoek. Zo kun je heel je hand snel uitspelen maar dan hou je niks over voor wanneer het spel echt interessant wordt. Maar ja, daar is de volgende mass destruction alweer. Snap je een beetje waar ik naar doel?
EDH is vrij onvoorspelbaar (op mass destruction na, maar dat ligt ook maar weer aan de kleurkeuze van je tegenstanders) en potjes duren lang. Wie er wint kun je moeilijk inschatten in de eerste 6 tot 8 beurten.

Kortom, dan maakt een mox/mana rock niet veel meer uit. Alleen in het begin. Die pak je ook liever niet als je al zat mana hebt. Dan pak je bv. liever een Timetwister Maar ja, waarom een Timetwister? Er zijn zat card draw kaarten.
Card draw is key in EDH naar mijn mening. Je wil echt niet zonder hand zitten later in het spel. Houdt het spel draaiende en daarom zal card draw spells niet snel gebanned worden.

Maar goed, das weer mijn mening in een groep spelers die zo zijn eigen huisregels heeft, zoals iedereen En daar lijkt die banlist dan uit te bestaan. Daarom kun je er geen touw aan vastknopen denk ik.

Kennen jullie Sylvan Primordial nog? Ik snap wel dat die gebanned is gezien iedereen met speciale(nonbasic) landjes speelt en je te veel en te selectief kunt rampen met deze. Dat gaat gewoon te hard. Vooral als je hem blinkt, terug uit grafbak haalt, etc.

En dan is er nog vraag en aanbod. Sol Ring? Veel vraag maar ook veel aanbod, vele reprints. Geen drol waard dus. Die hoort gewoon thuis in EDH blijkbaar
Maar zoals bij de Timetwister speelt zeldzaamheid vooral een grote rol voor zijn prijs. Staat die ook niet op de reserved list?

Food for thought?

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-12-2020 18:13:00

Toch is het een bizar sterke kaart, mits je de rest van de P9 ook speelt. Maar tegelijkertijd ook wel beduidend de slechtste uit de club. Maar dat die als enige niet op de commander banlist staat, bevestigd voor mij wel dat de banlist geen hout snijdt. Zeker als het argument daarvoor het sentiment is van een select speelgroepje.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-12-2020 17:10:00

Dat van die twister kan ik bevestigen.

In een ver verleden verkocht ik magickaartjes in losse mappen en toen ik daar mee stopte in 1995 ofzo, bleven de onverkoopbare restanten er in zitten toen ik de mappen op zolder legde. Een van die kaarten was een alpha Timetwister die ik om die reden nog steeds heb. Zat toen in de map voor 125 gulden, zo'n 60 euro, en niemand wilde hem hebben om 2 redenen: Timetwister was het kneusje van de P9, en niemand wilde Alpha want daar mocht je toch niet mee spelen.

3-12-2020 13:19:00

Het blijft toch lastig dat soort zaken in regels te vangen. in mijn speelgroep is Mass land destruction en infi combo's bijvoorbeeld weer gewoon breed geaccepteerd.

Over Timetwister kan ik dan nog wel wat meer licht laten schijnen: ten tijde van de conceptie van het formaat was die kaart eigenlijk alleen nog maar P9 op papier vanwege nostalgische waarde: in vintage zag je de kaart eigenlijk niet meer buiten storm decks. De kaart was daarom ook veel goedkoper dan de rest van de P9. een euro of 150. Daarom vond de RC het juist een leuke kaart om toe te staan in het formaat: Had je eindelijk weer eens een plek om je Timetwister af te stoffen.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-12-2020 11:09:00

Ok, dat is waar, maar ik vind dat hun banlist zeer slecht gebalanceerd is en dat hij niet echt met steekhoudende argumenten verklaard kan worden. Ik denk zelf dat de banlist beter zou zijn als hij korter was. En dat je afspraken omtrent wat wel en niet leuk bevonden wordt om zo het spel gezond en leuk te houden beter kan vangen in de vorm van (huis)regels (geen unlimited combo's, geen mass land destruction, etc.) dan in een banlist.

Want met het oog op de mogelijke ramp spells snap ik niet waarom de moxen geband zijn. Wellicht omdat die niet voor iedereen beschikbaar zijn. Maar dan zijn er meer kaarten die op de lijst zouden mogen... en anderszijds staat Timetwister er dan weer niet op als enige van de P9. Ik kan er geen touw aan vastknopen...

3-12-2020 09:40:00

Aangaande je eerste punt: Oké, ik ga mee in je nuance dat ie in het juiste deck OP kan zijn. Het punt dat ik probeerde te maken is dat hij niet zo OP/universeel goed is als dat mensen roepen en de vergelijking met kaarten als bijvoorbeeld Sol Ring. Die kaart is gewoon altijd goed. Deze kaart is alleen goed/OP in de juiste strategieën (waarbij ik wel moet opmerken: zoals zoveel kaarten).

De banlijst is niet de lijst van wizards. Het is de lijst van de RC.
Je moet niet vergeten dat commander een format is dat door een groep spelers zelf bedacht is en dat diezelfde groep spelers de banlist reguleert.

De dingen die ik hieronder zeg, zijn de argumenten die die groep spelers geeft als argumenten voor waarom ze de banlist doen zoals ze hem doen. Daar kun je het niet mee eens zijn, maar dat is dan dus wat het is: een meningsverschil welke je op het filosofische vlak hebt met de mensen die er over gaan.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-12-2020 09:03:00

Toch ben ik het niet helemaal eens met het onderstaande. Dat hij niet in elk deck speelbaar is, wil niet zeggen dat hij niet OP is of kan zijn. Het scala aan commanders van 4 mana die je potentieel T1 kan spelen met daarbij een grote kans dat je tegenstanders dat niet kunnen en gewoon 2 à 3 beurten achterlopen om ook hun commander te kunnen spelen is groot.

Als voorbeeld hierbij neem ik dan ook maar een toch al populaire commander die op zichzelf als op z'n zachtst erg sterk is: {=urza, high lord artificer}. Volgens mij is deze kaart ontworpen met een mana cost die bedoeld is om het casten van hem wat te bemoeilijken. Geen probleem meer met deze kaart. Verder maakt het ook niet zoveel uit als je je Lotus later pakt, dan is het altijd nog een gratis mana rock.

Verder zie ik wél best veel praktische problemen met de ban list af te stemmen met je speelgroep. Als iemand een deck gemaakt heeft en dan vervolgens een (dure) kaart daarvan gebanned door je groep wordt dan is dat nogal zuur en aan de voorkant kun je de impact van sommige kaarten niet echt goed inschatten. Bovendien zul je dan als speelgroep ook met zijn allen goed op de hoogte moeten zijn van aankomende releases om vantevoren al een consensus te bereiken over alle kaarten uit nieuwe sets om bovenstaande probleem te voorkomen.

Dus met het oog op het bovenstaande denk ik dat het toch het beste is om de lijst van Wizards dan maar aan te houden, ondanks dat ik hem echt nergens op vind slaan. Dan heb je ook geen conflicten als je met andere groepen speelt.

3-12-2020 08:12:00

Ik ga mijn mening geven over onderstaande vragen:

1) Waarom is deze kaart geprint?
Wizards is een commercieel bedrijf en wil geld verdienen. Deze kaart is dé chase kaart van de set en pushed sales. Daarom.

2) Dit is de nieuwe Sol Ring! Compleet OP!
Nee, dat valt eigenlijk wel mee. Waarom? omdat je alleen maar je commander er mee casten kunt en niet je overige 98 kaarten. Dat maakt hem eigenlijk niet vergelijkbaar met Black Lotus, Sol Ring of de moxen. Hij is daarom ook niet speelbaar in elk deck: decks met een commander van 1-2, misschien zelfs 3 mana hoeven deze kaart niet, decks die hun commander pas in de late game nodig hebben, hoeven deze kaart ook niet.

3) Hoe werkt de banlijst van commander?
Sheldon Mennery heeft keer op keer aangegegeven dat hun banlijst geen excessieve banlijst is van alle kaarten die OP zijn. De redenen die de RC daarvoor geeft, zijn dat die lijst 1 heel erg lang zou worden en lastig te managen zou worden en 2) dat ze spelersgroepen zelf verantwoordelijk ervoor houden om kaarten te spelen die acceptabel gevonden worden binnen hun eigen speelgroep. Geen gecentraliseerd regulerend orgaan dus maar mensen verantwoordelijk stellen voor hun eigen keuzes. best een mooie filosofie die in principe hier werkt omdat het formaat in intentie een casual en niet een competitief formaat is.

Dat je een kaart van de regels mag spelen, betekent niet dat je de kaart hoeft te spelen. Je zit niet op de protour, dus als jij en je vrienden kaart X niet leuk vinden, spreek dan vooral samen af om kaart X niet te spelen. Dát is het idee achter de formaatregulatie door de RC.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
3-12-2020 05:25:00

Ik begrijp de hele ban list van Commander al heel lang niet. En de power creep van de afgelopen 2 à 3 jaar heeft de ban op de meeste kaarten al helemaal dubieus gemaakt, vind ik.

3-12-2020 00:47:00

Ik begrijp deze print niet zo goed. Moxen zijn banned in commander maar in elk Commander product zit een Sol Ring en dan nu dit gedrocht

2-12-2020 12:38:00

Ja, haha! Daar speelt zeldzaamheid ook een grote rol in gezien ze vroeger verscheurd werden
Natuurlijk is die beperkt tot vintage maar de Jeweled Lotus kan alleen je commander casten, is nogal een verschil.
Stel dat dat niet zo was, dan zou het echt een 2de Black Lotus zijn

Vaak ontstaat er een combo waardoor kaarten ook duurder kunnen worden

29-11-2020 19:45:00

Black Lotus kan ook maar gespeeld worden in één formaat: vintage.

Goede kaart maar vooral goed in de eerste 6-8 beurten, schat ik. Daarna neemt de effectiviteit rap af. Kaart is overigens insane in cEDH, dat wel.

Oracle

Artifact 

T, Sacrifice Jeweled Lotus: Add three mana of any one color. Spend this mana only to cast your commander.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Commander

Decktips