Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Escalate

Escalate is een variant op modale spells die voorkomt op enkele instants en sorceries in Eldritch Moon (EMN).

Tijdens het casten van een spell met escalate bepaal je eerst hoeveel en welke van de modi je wilt gebruiken. Je kunt elke modus maximaal 1x gebruiken, en je moet al tijdens het casten aangeven welke je kiest en welke targets je aanwijst. Daarna bepaal je hoeveel modi je hebt gekozen, en voor elke modus meer dan de eerste, betaal je de escalate cost. Klinkt ingewikkelder dan het is, dus bij deze twee voorbeelden:

Je cast Borrowed Grace. Je hebt nu 3 opties: betaal voor de +2/+0 bonus, OF betaal voor de +0/+2 bonus, OF betaal + = voor zowel de +2/+0 als de +0/+2 bonus.

Je cast Collective Brutality. Je hebt nu 7 opties! Voor kies je 1 van de opties. Voor en het discarden van een kaart kies je er 2 verschillende. En als je betaalt en 2 kaarten discardt, krijg je alle 3 de opties.

Als je meerdere modi hebt gekozen, werk je ze af in de volgorde waarin ze op de kaart gedrukt staan. Escalate is een additonal cost, dus ook als je de spell speelt zonder de mana cost te betalen, mag je de escalate cost betalen. De CMC van een spell is altijd wat rechtsboven op de kaart staat, ongeacht wat je er daadwerkelijk voor betaalt.


Enkele kaarten met Escalate.