Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Tribute

Tribute is een static ability die voorkomt op creatures uit Born of the Gods .

Tribute N betekent: "As this creature enters the battlefield, choose an opponent. That player may have this creature enter the battlefield with an additional N +1/+1 counters on it." Je target geen opponent, dus Ivory Mask werkt hier niet tegen. Aan het woordje "as" kun je zien dat het geen triggered ability is, maar een enters-the-battlefield replacement effect. Wat betekent dat nu precies?
Je cast een creature met Tribute, dus de creature spell ligt op de stack. Nu mag je tegenstander reageren met bijvoorbeeld een Essence Scatter. Als niemand de spell countert, dan resolvet hij, maar in plaats van dat hij meteen op het battlefield komt, gaan we eerst de replacement effects afhandelen. Dit is het moment dat jij een tegenstander kiest (in multiplayer), en dit is pas het moment waarop die tegenstander ervoor kiest om al dan niet tribute te betalen. Daarna komt het creature op het battlefield (met +1/+1 counters als tribute betaald was), vervolgens triggert zijn ETB ability (als tribute niet betaald was) en daarna pas krijgen spelers weer priority.

Alle creatures met tribute hebben een triggered ability die zegt: When [this creature] enters the battlefield, if tribute wasn't paid, [effect]. Dat effect verschilt van kaart tot kaart, lees dus goed wat een kaart doet voordat je de keuze maakt om al dan niet tribute te betalen!

Voorbeelden:
A: Jij cast een Nessian Wilds Ravager, je tegenstander countert die met Dissolve. Er gebeurt nu helemaal niets, je creature gaat van de stack naar de graveyard.

B: Jij cast een Nessian Wilds Ravager en hij resolvet. Nu kiest je tegenstander dat hij tribute betaalt, jij krijgt een 12/12 Hydra, en that's it.

C: Jij cast een Nessian Wilds Ravager en hij resolvet. Nu kiest je tegenstander dat hij tribute niet betaalt, jij krijgt een 6/6 Hydra. Die komt op het battlefield, nu triggert zijn ability en kies jij een creature waar je mee wilt vechten.


Enkele creatures met tribute.