Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Evolve

Evolve is een ability die op creatures uit het Simic guild in Gatecrash () voorkomt.

Evolve is een triggered ability. "Evolve" betekent "Whenever a creature enters the battlefield under your control, if that creature's power is greater than this creature's power and/or that creature's toughness is greater than this creature's toughness, put a +1/+1 counter on this creature."

Als je dus een creature met evolve hebt liggen en er komt een ander creature bij jou op het battlefield, dan kijk je of dat nieuwe creature een grotere power heeft dan het creature met evolve, en of dat creature een grotere toughness heeft. Als een van beide waar is, dan komt er een +1/+1 counter op je creature.

Let op: hier is sprake van een intervening if clause! Dat wil zeggen dat de evolve ability alleen triggert als het creature al groter is op het moment van het battlefield enteren, een Giant Growth spelen werkt dus niet om alsnog je trigger te krijgen. Ook op het moment van resolven wordt er nog gecheckt, zie ook voorbeeld F hieronder.

Voorbeelden
Voorbeeld A: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Hill Giant. De Giant heeft een grotere power, dus evolve triggert, zelfs al heeft hij geen grotere toughness. Je krijgt een +1/+1 counter op je Crocanura.

Voorbeeld B: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Hill Giant; je tegenstander speelt echter een Cancel, dus je Giant komt nooit op het battlefield en evolve triggert niet.

Voorbeeld C: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Animate Dead op een Hill Giant; ook nu entert de Giant de battlefield en triggert Evolve.

Voorbeeld D: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Act of Treason op de Hill Giant van je tegenstander. De Giant entert niet de battlefield, hij wisselt alleen van controller; evolve triggert dus niet.

Voorbeeld E: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Hill Giant; evolve triggert. Voordat de trigger resolvet, speelt je tegenstander Doom Blade en sloopt je Giant. Nu wordt last known information gebruikt, de Giant was groter dan je Crocanura, dus je krijgt een +1/+1 counter erop.

Voorbeeld F: Je hebt een Crocanura liggen en speelt een Hill Giant; evolve triggert. Voordat de trigger resolvet, speelt je tegenstander Disfigure en maakt je Giant kleiner. Op resolutie van de evolve trigger is de Giant slechts 1/1, dus je krijgt geen +1/+1 counter op je Crocanura.


Enkele kaarten met Evolve.