Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Poisonous

Poisonous is een triggered ability die op twee kaarten uit Future Sight () voorkomt.

Uitleg
Poisonous is een triggered ability. "Poisonous N" betekent: als dit creature combat damage doet aan een speler, dan krijgt die speler N poison counters. Als een creature meerdere keren posionous heeft, triggeren ze onafhankelijk van elkaar. Een speler met 10 of meer poison counters verliest het spel zodra SBE worden gecheckt. Lees ook de uitleg over poison.

Er zijn nog meer creatures die poison counters geven, zoals Marsh Viper en Swamp Mosquito. Deze hebben abilities die veel lijken op Poisonous, maar niet hetzelfde zijn. Vandaar dat ze ook niet deze ability hebben.

Voorbeelden
Je hebt 2 Virulent Slivers, een Fury Sliver en een kleurloze 1/1 Sliver token. Je valt aan met de token, en hij wordt niet geblockt. In de first strike combat damage step doet je Sliver 1 schade, en geeft 2 keer 1 poison counter. In de gewone combat damage step doet hij dit weer, dus in totaal doet je token 2 damage en geeft 4 poison counters.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Alle kaarten met poisonous.