Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Poison

Poison is een manier om het spel te verliezen. Als je 10 poison counters hebt als speler, verlies je het spel. Je kunt poison counters krijgen door kaarten die zeggen dat ze een speler een poison counter (of meer) geven.

Uitleg
Zolang de ability die de poison counters geeft niet target, kun je de ability ook niet tegenhouden met shroud, bijvoorbeeld met Leyline of Sanctity. Een aantal abilities, bijvoorbeeld die van Marsh Viper, triggeren op damage en anderen, zoals Virulent Sliver, op combat damage. Als je deze damage allemaal prevent, krijg je ook geen poison counters. Dat geldt ook voor kaarten met infect, zoals Blight Mamba.

Mocht je 10 poison counters hebben, dan verlies je direct het spel. Er hoeft geen kaart met poison in het spel te zijn, het is een spelregel die dit zegt (net zoals je verliest met 0 of minder leven).

Poison weghalen
Er is slechts 1 manier om poison counters kwijt te raken, en dat is de kaart Leeches. Op geen enkele andere manier kun je poison counters verwijderen, dus zorg dat je er niet 10 krijgt. En als je er toch 10 hebt...dan kun je maar beter een Platinum Angel hebben liggen

Poison in Two-Headed Giant
In Two-Headed Giant heb je 15 poison counters nodig om het andere team dood te maken. Dit geldt voor het team, niet per hoofd. Beide hoofden zijn ook poisoned als het team 1 of meer poison counters heeft.

Poison in EDH
Ook in EDH moet je gewoon 10 poison counters uitdelen om iemand te laten verliezen. Dus pas op als je tegen een infect deck speelt.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.


Terug naar het overzicht

Een poison counter die je in boosters van Scars of Mirrodin () kunt vinden. Je kunt ook gewoon een dobbelsteen gebruiken