Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Silence

Serie: M10 (M10)

Rarity: Rare M10 Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
M10
 4
4,95
 -
6,95
M11
 5
4,95
 -
6,95
M14
 2
4,95
 -
6,95
Silence | M10

 Op voorraad 

€ 4,95 (4x)

 Kopen

FOIL 

€ 6,95

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
4-4-2020 10:37:00

De speler die aan de beurt is, heeft als eerste priority. Hij mag dus als eerste wat casten. En je kunt hiermee geen spell tegenhouden die al gecast wordt. Dus als hij bezig is met een creature casten, dan gaat dat gewoon door. Sowieso krijg je geen priority tijdens het casten. Pas als hij helemaal klaar is met casten, geeft hij priority door. En dan mag jij pas wat doen. Je zou dus een eventueel tweede creature op deze manier wel kunnen tegenhouden.
Overigens cast je normaal gesproken een spell en tap je daar mana voor. Niet andersom.
Mana burn bestaat verder al een tijdje niet meer. Dus mocht je om wat voor reden dan ook mana overhouden in je mana pool, heeft dat weinig consequenties meer, behalve dat je het kwijtraakt.

Aangezien dit een instant is, kun je hem overigens wel spelen in zijn upkeep of draw step. Behalve als je tegenstander creatures met flash heeft, weet je dan vrijwel zeker dat hij geen creature zal kunnen casten.

4-4-2020 10:26:00

Hellow ik ben ietsje verward. Als mijn oppenent in zn precombatphase zn mana tapt en ik cast mn silence... Kan hij dan nog een creature casten of niet? Indien neen dan is dit toch mana burn? Of heb ik het totaal mis?! Alvast bedankt!

Premium lid TReX (16) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
30-4-2015 9:06:00

Haha, leuke reacties hier. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Was er niet een kaart die in tinfins zat op mtg salvation (of was het top8?)
.
Ik dacht dat ik wel duidelijker was, maar schijnbaar is dit deck niet zo bekend. ofzo

Ik weet de verwoording blijkbaar niet meer goed aangezien ik de kaart niet op 'uitgebreid zoeken' kan vinden.

Het was toch een witte kaart die in sideboard is om exiled kaarten weer te spelen dacht voor 1 witte mana.

Ik zal zelf ook op zoek gaan misschien vind ik hem wel.

edit: Heb hem gevonden was idd {=pull from eternety}. Silence was de rare van de 2 en ik heb ze door elkaar gehaald. hier gevonden. Voor mensen die interesse hebben dit deck te bekijken.

28-4-2015 13:12:00

Of Glittering Wish? Is technisch gezien wel niet exilen, maar voordat exilen exilen was, leek het verdacht veel op outside the game.

Of één van de andere wishes; volgens mij is er één voor elke kleur?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
27-4-2015 17:59:00

Bedoel je Isochron Scepter of Panoptic Mirror?

27-4-2015 17:56:00

Praetor’s Grasp?

Premium lid TReX (16) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
27-4-2015 10:53:00

Dat lijkt er wel op, maar het was een rare en volgens mij een plaatje dat leek op silence.

27-4-2015 10:47:00

Pull from Eternity ???

Premium lid TReX (16) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
27-4-2015 9:44:00

Hoe heet die kaart ook al weer, waar je een kaart mag spelen die exiled is?
Ik dacht dat die in een zelfde tournooideck met silence zat. Dacht ook tinfins. Dan kan ik mijn vraag bij die kaart stellen.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-7-2014 20:44:00

Ja.

Hij moet eerst nog resolven, voordat hij uberhaupt effect heeft. Dus je kunt er gewoon op reageren.

Tom Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-7-2014 20:31:00

kun je deze counteren?

11-12-2013 17:30:00

Dat kan niet. Het eerste moment waarop je in je eigen beurt spells can casten in in je upkeep, nadat je je permanents untapt hebt.

Premium lid Tijs (58) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
11-12-2013 17:29:00

Zou ik in mijn eigen beurt voordat ik mijn landjes untap silence kunnen casten zodat ik in mijn eigen beurt dikke combo's kan gooien zonder die 1e ne mana te missen en zonder dat spelers mij kunnen lastig vallen met spells ??

23-7-2012 5:57:00

Ik citeer:

Ja, in beide gevallen. Pas als Silence ge-resolved is, kunnen je tegenstanders niks meer casten. Alles wat voor die tijd al ge-cast is, zal gewoon resolven.


Zie ook de rulings:

Silence won't affect spells that your opponents cast before you cast Silence. (In other words, it can't be used as a retroactive Cancel.) Silence also won't stop your opponents from casting spells after you cast Silence but before Silence resolves.

22-7-2011 14:28:00

Misschien blijft de storm count wel staan, maar een Tendrils of Agony of een Empty the Warrens kan dan wel niet meer worden gecast. En die pact kan met Silence alleen maar worden gestopt als die rechtstreeks volgt op een Hive Mind, waar je als speler op hebt gereageerd met een Silence. Dat hoop ik toch, want die Hive Mind combo is echt wel een pain in the ass.

Oracle

Instant 

Your opponents can't cast spells this turn. (Spells cast before this resolves are unaffected.)

Tournooi-info

Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

10/1/2009
Silence won’t affect spells that your opponents cast before you cast Silence. (In other words, it can’t be used as a retroactive Cancel.) Silence also won’t stop your opponents from casting spells after you cast Silence but before Silence resolves.

10/1/2009
The only thing Silence does is prevent your opponents from casting spells. They can still activate abilities, including abilities of cards in their hands (like cycling). Their triggered abilities work as normal, they can still play lands, and so on.

Decktips

Nickname # Foil
Kenta (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Gerben D (4) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
midnight (31) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Bjorn Van der Zanden (53) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
* Dit is het aanbod van Silence uit M10. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.