Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Cephalid Constable

Serie: 10th Edition (10E)

Rarity: Rare 10th Edition Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
10th Edition
 1
7,95
 -
59,95
Judgment
 -
14,95
 -
49,95
Cephalid Constable | 10th Edition

 Op voorraad 

€ 7,95 (1x)

 Kopen

FOIL 

€ 59,95

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
28-7-2011 15:07:00

>.< ik lees er weer eens overheen, zucht.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
19-7-2011 11:02:00

"return up to that many ---> TARGET <--- permanents"

19-7-2011 11:00:00

ik zie target niet staan in de oracle tekst, dus hij target niet?

22-2-2011 20:35:00

"TARGET permanents THAT player". Dus hij TARGET de permanets maar niet de player.

KMS Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
22-2-2011 20:28:00

Nog even een regel vraagje:

Target de constable of de player?
In verband met mother of runes, als die prot blue krijgt.

22-2-2011 09:26:00

Trouwens, moeten we - nu er zoveel over gesproken wordt - er alvast maar 20 inslaan voordat er prijsstijgingen plaats vinden?

22-2-2011 00:32:00

Ik heb hier een snelle opzet gemaakt voor een deckje! Tips zijn welkom mensen die alleen maar dingen afkraken niet Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

21-2-2011 21:53:00

Ik denk zeker dat Cephalid Constable wel potentie heeft in Legacy. Misschien niet om meteen Tier 1 te gaan, en ja, het is een ietwat fragiele combo (beestje wordt weg gehaald, jij zit in de shit) maar ik ben van mening dat als je er genoeg back up plannen in duwt (Goyf, Stalker van mij part) en genoeg counter back up (de bekende), dat je dan best een leuk deckje kan maken dat in ieder geval apart de hoek uit zal komen en misschien op een roze zondag ook nog eens best gevaarlijk kan zijn.

21-2-2011 16:06:00

Wat een discussie heeft die opmerking van mij teweeg gebracht zeg
Ik heb een deckje zoals hieronder wordt beschreven een paar keer geplaytest en het heeft zeker potentie verder ben ik zelf heel erg van de nieuwe decks proberen, maarja ieder zijn ding zou ik zeggen ^^

KMS Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
18-2-2011 16:39:00

Nee Erwin je slaat de plank mis
Je snapt het niet, je ziet het als een twee kaarten combo.

Wint een goyf ? Wint een Confidant? of een Knight? Nee niks wint.
Je doet alsof het enige in het deck een constable is met een riding the dilu horse.
De synergy is heel groot. Constable is goed met exalted.
Riding the dilu horse is goed op elk bruut of tech beest.
Er is geen combo er is enkel synergy met elkaar daar gaat het om, en ja in vintage is kaarten pakken belangrijk en bouncen wint wel.
Wint bouncen alles.. nee
wint damage alles? nee
wint decken alles? Nee
het ligt tegen wie je speelt...

Jij hebt het over beurt 3, het gaat over beurt 2 Cephalid, beurt 3 win.
Jij hebt het overbeurt 2-3 de belangrijkste in legacy, ik wil daar wel in mee gaan maar vergeet niet dat potjes niet zo snel gaan, met control kan het tergelijk lang duurden.

18-2-2011 12:26:00

Dus jullie willen Cephalid Constable+Riding the Dilu Horse gebruiken om te 'winnen'. Een 2 kaarten 'combo' die niet eens per direct wint, en als je beestje geSwords to Plowsharest, gePath to Exilet, geSmothert, geGempalm Incineratort, geLightning Bolt wordt, dan verlies je ter plekke omdat de tegenstander jouw investering van 2 kaarten en 6 mana teniet doet met een kaart van 1 of 2 mana. Dat je gratis counterspells hebt boeit niet, die heeft de tegenstander ook wel, of hij heeft Duress, of hij heeft je al dood(kekekekeCOMBO!)
Bovendien kan je dit op zijn vroegst beurt 3 doen(ervanuit gaande dat je turn 1 Noble Hierarch speelt). In legacy zijn beurt 1 en 2 veruit de belangrijkste beurten. Als iemand dan al zijn Grim Lavamancer heeft gespeeld kan je scoopen, als Counterbalance ligt voordat je constable kan spelen heb je een enorm probleem. Tegen turn 1 Goblin Lackey doe je er ook niet zoveel mee.
De vergelijking met Cold-Eyed Selkie vind ik ook hilarisch. Selkie komt namelijk in vintage in 7 vd 10 gevallen door zonder outside assistence, en in vintage is een kaart pakken echt wel beter dan iemands permanents bouncen. Zeker als je meerdere kaarten gaat pakken door Noble Hierarch.
Permanents bouncen is leuk, maar er zijn zoveel decks die daar geen probleem mee hebben. Zeg maar gerust élk combo deck op Hightide na.
Ik hoop dat ik wel een geldig argument geef.

KMS Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-2-2011 22:50:00

Constable is een hele goede kaart.

In vintage is Selkie strike een tier 1 deck. Die speelt welliswaar Selkie in plaats van Constable, heeft al evasion van zichzelf maar wint niet.

Als deze door komt win je.
Dat is een fijn gegeven, legacy is voornamelijk creaturebased dus je hebt evasion nodig:
Mother of Runes
Sejiri Steppe
Distortion Strike
Riding the Dilu Horse

Van al deze kaarten vind ik Sejiri Steppe en Riding the Dilu horse het aller beste.
De steppe vanwege de synergy met {=knight of the reliquery} En Riding the Dilu Horse venwege het feit dat hij de graveyardvult met een sorcery, het effect until end of game is en body geeft.
Je bent niet verplicht om hem op een constable te gooien, Een {=quasali pridemage} Doet al 5 damage in zijn eentje om tavel met een Dilu Horse... die kaart moet je echt niet onderschatten.

De waarde van constable is moet ook niet onderschat worden. Je hebt geen body Maar wie gaan ze blocken, removen, of al hun counters tegen aangooien ? De constable.
Dat is prima,

Zelf heeft Constable geen body, daar heb je andere kaarten voor zoals Riding the Dilu Horse.
Vooral Exalted: {=quasali pridemage} + {Noble Hierarch}
Maar vergeet ook {=pendelhaven niet} !!
Kortom het is in vintage een tier 1 deck en in leggacy zit het eraan te komen, Zowel Cephalid Constable als Riding the Dilu Horse

En Ja Goyf heeft wel degelijk support nodig.. niet blind staren als je dood gebeukt bent door een tarmogoyf, hij begint 0/1 groeit snel maar heeft wel kaarten nodig.

17-2-2011 22:01:00

Jacob, no offense, maar het enige wat ik jou hier zie zeggen is "Je snapt geen bal van Legacy en dus ben je fout". Geen enkel argument of wat dan ook, waar de rest wel argumenten hebben. Ik zie deze bv. ook rustig in Legacy voor komen, en hij zal niet zo heel veel meer support nodig hebben dan Goyf. Zoals al eerder gezegd zorg je met de Goyf er ook voor dat je een goede hoeveel ieder van Instants, Sorceries, Creatures, Enchantments etc hebt.

@GH
Da's gebruikelijk met mensen die al heel lang een bepaald format spelen (Niet alleen in Magic). Ze zijn tegen nagenoeg elke vorm van alternatieve nieuwigheid. Nieuwe dingen die ze naadloos naast de oude kaarten kunnen runnen accepteren ze zonder problemen, maar grote veranderingen (zoals bv. Constable) lopen ze te zeuren. Recent voorbeeld (imo) is Survival of the Fittest.

NederMagic Rules Advisor G (253) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-2-2011 21:59:00

@Jacob:
De Riding geeft een permanente +2/2 boost en Horsemanship. We hebben het daarnaast over groen, 3 mana is niets, en dat met Free counter back-up? Lijkt me niet direct een probleem. Een island returnen voor Daze is niet direct een grote achterstand als ik in ruil daarvoor een 3/3 horsemandship op jou afstuur die jou 2-3 beurten achteruit schopt.

Conclusies zijn altijd snel getrokken. Ook Die-hard tournament spelers hebben het wel eens mis, net zoals ieder ander. Het voordeel van casual is is dat je in het algemeen veel meer kennis hebt over kaarten, omdat je met verschillende kaarten in aanraking komt.

17-2-2011 21:51:00

En blijkbaar ben ik ook heel erg langzaam met een post tikken XD

Oracle

Creature - Cephalid Wizard 1 / 1

Whenever Cephalid Constable deals combat damage to a player, return up to that many target permanents that player controls to their owner's hand.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Decktips