Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Exhume

Serie: Urzas Saga (USG)

Rarity: Common Urzas Saga Common

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Battle Royale
 -
2,50    
Jumpstart        
PD Graveborn
 -
2,50    
Alle PD Graveborn kaarten zijn foil!
Urzas Saga
 6
1,75    
Exhume | Urzas Saga

 Op voorraad 

€ 1,75 (6x)

 Kopen

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
5-8-2016 12:18:00

In dit geval klopt dat helemaal, Dorus.
Als de stack leeg zou zijn en er triggered iets, dan word de trigger wel direct op de stack gelegd.

Premium lid Dorus (61) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-8-2016 12:11:00

Triggeren willen zeggen dat een "When..", "Whenever.." of "At the beginning of.." -ability AFGAAT. Dat betekent niet automatisch dat de trigger direct op de stack wordt geplaatst, zoals Sander uitlegt.

5-8-2016 11:18:00

Ik dacht dat "triggeren" het op de stack plaatsen van de trigger betekende... zijn dat 2 afzonderlijke dingen?

4-8-2016 15:52:00

" Ook SBA's worden niet gecheckt tijdens het resolven; de spell wordt altijd helemaal afgewerkt voordat er nieuwe dingen gaan gebeuren"

Dit stukje klopt inderdaad.

"Er triggert volgens mij helemaal niets tijdens het resolven, omdat er niks gebeurt tijdens het resolven van een spell."

Dit stukje daarentegen niet.

Er kunnen zeker wel dingen triggeren tijdens het resolven van een spell of ability. Het effect van deze kaart is dat je een creature vanuit je GY op de battlefield legt, en op dat moment triggered de Shriekmaw. Maar z'n trigger gaat nog niet op de stack. Die komt als het ware even in de wachtrij te staan en gaat op de stack zodra de Exhume klaar is met resolven. En wanneer de trigger op de stack word gelegd, dan hoef je pas targets aan te wijzen.

4-8-2016 15:30:00

Er triggert volgens mij helemaal niets tijdens het resolven, omdat er niks gebeurt tijdens het resolven van een spell. Ook SBA's worden niet gecheckt tijdens het resolven; de spell wordt altijd helemaal afgewerkt voordat er nieuwe dingen gaan gebeuren

4-8-2016 14:52:00

@ Traildemon: Er word alleen iets gesacced wanneer de Evoke cost is betaald. Voor de Shriekmaw die met Exhume is teruggehaald is de Evoke cost niet betaald, dus hoeft er niks te worden gesacced.

@ Sennaj: Je mag dan het creature dat je tegenstander terug heeft gehaald slopen. De trigger triggered dan wel tijdens het resolven van Exhume, maar gaat pas op de stack wanneer de Exhume helemaal geresolved is. En tegen die tijd ligt het creature van je tegenstander al op de battlefield en is dus een legal target voor Shriekmaw.

4-8-2016 14:44:00

Ik veronderstel dat ze beiden tegelijk op de battlefield komen dus is het andere beesje geen legal target. Nadien wordt de Shriekmaw gesacrificed door zijn ability.

4-8-2016 14:31:00

Stel:

Ik evoke Shriekmaw en destroy een creature. Daarna speel ik exhume en haal deze terug. Mag ik dan het creature dat mijn tegenstander terug haalt ook destroyen?

13-6-2013 16:39:00

Jah je moet een creature kiezen om in spel te leggen.
dus als je alleen een phage in je grafbak heb liggen dan is het GG tenzij je der nog kan exilen of je deck in kan schudden voor dat exhume resolved

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
13-6-2013 16:37:00

Ja, helaas voor jou. Je doet altijd zoveel als mogelijk.

Anders had er "may" moeten staan: "Each player may put a creature card from his or her graveyard onto the battlefield."

Dan zou het wel optioneel zijn.

13-6-2013 16:22:00

ben je verplicht om met deze kaart een creature terug te halen?
heb het probleem wel eens gehad dat Phage the Untouchable het enige beest in mijn grafbak is terwijl deze gespeeld wordt....

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
7-6-2013 10:55:00

Kleine kanttekening: Aangezien de keuzes gemaakt worden in APNAP-volgorde, weet je tegenstander wel dat je Molten Primordial uit je graveyard haalt, dus hij kan er wel op anticiperen.

7-6-2013 9:53:00

Volgens mij is de leukste om hiermee terug te halen toch een Molten Primordial zeker in multiplayer. Maak van de drawback je voordeel, jij krijgt 2 creatures, tegenstander krijgt er geen..

david (4) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-5-2013 14:40:00

ik zou deze wel spelen met een Crypt Incursion of iets dergelijks

4-4-2011 19:51:00

(zie charnelhoard wurm)

Oracle

Sorcery 

Each player puts a creature card from their graveyard onto the battlefield.

Tournooi-info

Legal in: Legacy, Vintage, Commander

Decktips

Nickname # Foil
Kenta (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 6 0
Premium lid Hans Kazan (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid spierenburg (33) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Leroy Kramer (20) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid shivan_pup (20) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Patrick (102) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Stein (56) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid FredeLux (0) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid stijn BE (42) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Erick (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Rattlehead (29) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Nevulae (89) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Stefan23 Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Frank Bouwmeester (32) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Wouter (136) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Dorus (61) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Robbie (102) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Steef Wildenbeest Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Wouter Pegtel (70) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid T (105) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Official Rules Advisor Erwin (Amstelveen) (138) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Global Moderator Remco (22) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Marc (163) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Setsuna (13) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
Carla (29) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Sjoey (40) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Bas (Leiden) (34) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 5 0
Wallie Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid MoRdRed (Maasbracht/Maastricht) (36) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Jacinto (47) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Exhume uit Urzas Saga. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.