Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Kaldheim.

Beast Whisperer

Serie: Kaldheim Commander (KHC)

Rarity: Rare Kaldheim Commander Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Commander 2020
 -
1,95    
Guilds of Ravnica
 2
1,95
 -
4,95
Kaldheim Commander
 -
1,95    
Time Spiral Remastered
 3
1,95
 -
0,01
Beast Whisperer | Kaldheim Commander

Prijs:

€ 1,95

Uitverkocht

Andere versie wel op voorraad.

 Reactie plaatsen
21-10-2018 19:28:00

Nee, Maurits is niet voor onbepaalde tijd gebanned; echter, dit is een beslissing die we pas na overleg in het modteam nemen, en gezamenlijk hebben we besloten dat 2 weken een passende ban is voor dit wangedrag. Jij geeft zelf ook aan dat je zijn gedrag niet goedkeurt, en na meerdere waarschuwingen moeten we deze feedback op een gegeven moment met een concrete actie kracht bijzetten. Over 2 weken is Maurits weer welkom, hopelijk als een wijzer en aangenamer persoon.

Ik mis de goede oude tijd ook. Ik vind het erg jammer dat de site niet meer zo actief is als vroeger, maar trollen hun gang laten gaan is ook niet de oplossing. Als je ideeën hebt om de site weer nieuw leven in te blazen, hoor ik die graag... maar niet hier bij het kaartcommentaar. Open ajb een nieuw topic of stuur me een NederMessage. Thanks!

NederMagic Rules Advisor G (253) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-10-2018 19:48:00

Wel jammer dat Maurits weg is voor onbepaalde tijd.

Begrijp me niet verkeerd, ik keur zijn gedrag hieronder niet goed. Maar Maurits was wel een van de weinige die altijd wel wat activiteit op gang kreeg, en laten we eerlijk zijn, Nedermagic is de laatste paar maanden/jaar niet echt heel actief meer. Het is namelijk niet meer zoals het geweest is.

Dus tjah, hopelijk komt Maurits weer terug en leert hij hiervan.

Premium lid Dorus (63) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-10-2018 14:37:00

Torak: briljant

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 20:04:00

Volgens mij is Maurits zelf die 2/2 vlieger met een "sterke ability" voor wit voor slechts twee mana waar hij het over had...

19-10-2018 19:54:00

@Dustin, goed idee!

@Jense, ik weet het ook niet.

@Beast Whisperer, ik vind het heel aangenaam ook hoe het momenteel herfst is op Ravnica. Zo is het aan de art zelf ook duidelijk dat dit een andere set is dan de vorige twee Ravnica-blokken! En het is gewoon sfeervol, natuurlijk.

19-10-2018 19:05:00

Ik ga nu een van de regels van het kaartcommentaar overtreden; ik ga het in deze post namelijk niet over de betreffende kaart hebben.

Maurits heeft de overweldigende gave om menigeen tegen zich in het harnas te jagen, maar wel op zo'n manier dat mensen maar energie in hem blijven pompen en geduldig, inhoudelijk, uitgebreid en goed onderbouwd blijven reageren.
Maurits heeft ook de neiging de grootst mogelijke onzin met stelligheid te poneren, en extrapolerend op basis van wat hij hier allemaal op NederMagic post, kan ik me niet voorstellen dat hij het spelletje echt snapt, laat staan dat hij het ooit zal snappen.
En weet je wat? Dat is allemaal nog geen groot probleem, en zeker geen reden voor een ban.

Bij dit kaartcommentaar maakt Maurits het echter persoonlijk, en daar wordt voor mij een grens overschreden.

Waar het mij om gaat is dat er een Wackywongse redenering is bedacht om 4-mana card draw creatures weg te zetten als zijnde onnuttig. Ik zou graag zien dat zijn redenering op deze kaart wordt toegepast.

Het is absoluut niet Maurits' plaats om dit soort onjuiste stellingen te poneren, en ik vind het gebruik van het adjectief "Wackywongse" buitengewoon denigrerend.

Zo zou een wackywongian Elven-deck er uit kunnen zien.

En hier maak je het echt te bont, zo spreek je niet over andere users. Dat je een onspeelbaar elven deck op basis van jouw totaal misplaatste misvattingen aan Wackywong toeschrijft is al onbeschoft, maar dit adjectief schiet mij in het verkeerde keelgat.

Ik realiseer me ook dat dit geïsoleerde incident niet eens zo schokkend of aanstootgevend is, maar voor de nieuwe lezers onder ons: dit is niet de eerste keer dat Maurits zo'n shitstorm veroorzaakt. Wat mij betreft is het wel de laatste keer.

Ik ga overleggen met de andere moderators hoe lang Maurits gebanned wordt van de site. Even een tijdje rust hier, klinkt heerlijk. En mijn excuses voor het misbruiken van het kaartcommentaar, maar ik vind dat andere users recht hebben op een stukje informatie en toelichting.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 18:50:00

Allereerst moet ik mij aansluiten bij Jense, maar for the sake of info:

De betere Elven decks spelen doorgaans de eerder genoemde mana shenanigans, aangevuld met draw in de form van Glimpse of Nature, of een Beast Whisperer if you will, met als doel Natural Order of Green Sun’s Zenith into Craterhoof Behemoth, al dan niet Progenitus. Ik kan mij overigens met geen mogelijkheid voorstellen dat Wacky niet bekend is met deze setup.

19-10-2018 18:41:00

Maurits, kun je misschien ook gewoon eens inhoudelijk reageren op mensen hun steekhoudende argumenten? Tim zit nota bene 4 alinea's voor je uit te tikken (ik weet ook niet waarom hij het nog probeert) en je reactie is een 'Wackywongian elven deck' gebaseerd op wat? Gebaseerd op een x aantal kaarten die Wackywong ooit beter noemde dan Rhox Meditant?

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 18:38:00

Ik denk van niet.

19-10-2018 18:28:00

Zo zou een wackywongian Elven-deck er uit kunnen zien. 4 x Llanowar Elves en 4 x Priest of Titania voor extra mana. 4 x Elvish Visionary en 4 x Wall of Blossoms voor extra kaarten. 4 x Steel Leaf Champion en 4 x Blastoderm voor beatdown. 4 x Overrun als finisher. De rest van het deck is optioneel.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 11:02:00

Het ding is dat als je Rhox Meditant wil spelen om snel door je deck te gaan, dan is hij daar qua mana cost te duur en dus te traag voor. Speel je hem omdat hij "goed" zou zijn omdat hij zichzelf vervangt, dan kun je beter direct iets spelen wat echt nuttig is, want een 2/4 maakt op beurt 3 of 4 niet echt indruk meer.

19-10-2018 10:29:00

Voor zover ik het me herinner, was wackywongs bewering vooral dat Rhox Meditant niet heel goed was omdat hij zo weinig doet. Cantrips zijn leuk, maar voor vier mana zijn cantrips te duur. Een kaart die zegt dat je eenmaal één kaart mag trekken, is niet heel bijzonder, omdat je in dat geval effectief mana betaalt voor (praktisch) niks. Je hebt nog steeds evenveel kaarten in je hand, er liggen alleen wat meer landjes getapt. Het is geen kaartvoordeel of zo. Vier mana voor een 2/4 die geen kaartvoordeel oplevert is niet indrukwekkend wanneer je ook voor vier mana een 4/4 of 5/5 creature kan spelen.

Beast Whisperer, on the other hand, levert kaartvoordeel op. Je kunt niet maar één kaart trekken (wat underwhelming is), maar het maakt praktisch van ál je creatures cantrips. Dat betekent dus dat die Imperiosaur ineens ook een cantrip is.

Maar dat is slechts het begin met deze unit. Het wordt pas echt leuk wanneer je de volgende beurt een Llanowar Elves speelt en een kaart trekt. Dan speel je een Birds of Paradise of een Elvish Mystic of een Knight of Meadowgrain, om jouw favoriet te noemen, en je trekt een kaart. Zo kun je door blijven gaan met creatures spelen, omdat je hand niet leegraakt. En die elfjes en vogeltjes en riddertjes zijn ook echt creatures die je op de battlefield wilt hebben, waar een 2/4 Neushoorn in een mantel voor vier mana nou niet bepaald intimiderend is.

De crux bij deze is de herhaalbaarheid. Dat was wackywongs punt: cantrips bieden geen kaartvoordeel, dus de kaart zelf moet ook goed zijn om het het waard te maken die cantrip te spelen. Niet alle vier-mana-kostende creatures die carddraw geven zijn slecht, maar vier-mana-kostende 2/4 creatures die situationele cantrips zijn, wel.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 8:47:00

Ook al zal hij dat niet met zo veel woorden gezegd hebben, ik weet 200% zeker dat hij cantrips bedoelde, of in ieder geval creatures die je maar 1 kaart bezorgen.

Probeer iets meer inleving te hebben en pak niet iemand op een wellicht onhandige formulering.

19-10-2018 8:42:00

Uiteraard is Beast Whisperer aanzienlijk sterker dan Rhox Meditant. Geen twijfel over mogelijk. Er is ook niemand die het tegendeel beweert.

Waar het mij om gaat is dat er een Wackywongse redenering is bedacht om 4-mana card draw creatures weg te zetten als zijnde onnuttig. Ik zou graag zien dat zijn redenering op deze kaart wordt toegepast.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
19-10-2018 8:21:00

Het effect van deze kaart is inderdaad echt absoluut anders en vele malen sterker dan een cantrip. Als Rhox Meditant er ligt dan is die kaart al geraapt en ligt er een 2/4 (lekker bommen). Bij deze kaart raap je in het juiste deck een explosief stijgend aantal kaarten. Elvendecks zijn daarin al benoemd. Als je dan speelt met Gaea’s Cradle en Exploration dan heb je een vrij redelijk kans dat je in 2 beurten heel je deck neerkwakt (want mogelijk kom je deze nog een keer tegen voor het dubbele effect) en het afmaakt met een overrun of iets dergelijks. Dus in tegenstelling tot de Meditant wil je deze gast wel echt zo snel mogelijk weghebben, want hij brengt veel vriendjes met zich mee.

Oracle

Creature - Elf Druid 2 / 3

Whenever you cast a creature spell, draw a card.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

2018-10-05 - wotc
Beast Whisperer's triggered ability resolves before the spell that caused it to trigger. It resolves even if that spell is countered.

Decktips

Nickname # Foil
Momenteel heeft niemand deze versie te ruil.
* Dit is het aanbod van Beast Whisperer uit Kaldheim Commander. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.