Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Zendikar Rising.

Dark Depths

Serie: Double Masters (2XM)

Rarity: Mythic Double Masters Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Coldsnap
 -
27,50
 -
129,95
Double Masters
 -
12,95
 -
21,95
FtV Lore
 -
24,95    
Alle From the Vault kaarten zijn FOIL.
Ultimate Box Toppers
 -
64,95    
Ultimate Masters
 -
19,95
 -
32,50
Dark Depths | Double Masters

Prijs:

€ 12,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 21,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
17-11-2020 20:03:00

Static abilities moet je in mijn ogen niet zien als iets eenmaligs maar als een uitzondering op de regels. Ik denk dat je het beste op die manier kunt bezien. Volgens de spelregels mogen spelers al hun landen untappen tijdens hun untap step maar Winter Orb grijpt als het ware in op die regel. Kaarten komen untapped in het spel maar Elfhame Palace heeft een extra regel die dat modificeerd. Normaal gesproken komen kaarten zonder counters in het spel maar Dark Depths "buigt" die norm om naar zijn wil. Hoop dat dit helpt.

17-11-2020 15:17:00

Bedankt allemaal voor de uitleg.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
17-11-2020 15:10:00

Replacement effect. Geen replacement ability. Dat is een contaminatie.

Het is een static ability die zorgt voor een replacement effect. En inderdaad pas je dat effect toe op het moment dat hij de battlefield binnenkomt en past hij aan hoe de permanent de battlefield binnenkomt. En het klopt dat het dus geen triggered ability is.

Maar wat dat betreft heb je dus verschillende soorten static abilities.

17-11-2020 15:00:00

Volgens de hulpdienst zijn replacement abilities ook static abilities.
En volgens mij is de eerste ability van Dark Depths een replacement ability. Want in het algemeen betekent "this enters the battlefield with ..." dat in plaats van dat je het op de battlefield legt, je het op de battlefield legt en je er de counters op legt.

17-11-2020 14:54:00

Bedankt!

Meestal zijn etb abilities triggered abilities toch? Zoals bv Elvish Visionary?

Het blijft ook een beetje een vreemde static ability, omdat het eigenlijk iets eenmaligs is toch. Het is iets dat gebeurt bij het enteren van de battlefield en daarna kan het aantal counters ook wijzigen, door de actived ability.

17-11-2020 14:03:00

Dark Depths heeft van boven naar onderen:

Static ability
Activated ability
Triggered ability

EDIT: Wellicht goed voor de volledigheid:

Triggered abilities kun je inderdaad herkennen aan de woorden "at", "when", of "whenever". (Glimmervoid, Nekrataal, Admonition Angel)
Replacement effect kun je herkennen aan "As". (Clone )
Activated abilities herken je aan het format "cost : effect". (Seismic Assault)
Static abilities zijn abilities die altijd "aan" staan of "waar" zijn. (Winter Orb, Elfhame Palace)

17-11-2020 13:42:00

Wat voor soort ability is de etb ability van dark depths? Ik dacht triggered maar hij begint niet met When, Whenever of At. Dus nu twijfel ik.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
22-5-2019 11:34:00

Ochja, scherp...
Ik wist wel dat de token Legendary was, maar dat Dark Depths dat zelf is had ik totaal over het hoofd gezien...

22-5-2019 9:41:00

Je krijgt wel 2 Dark Depths triggers, maar het probleem is dat die alleen een token maken als je daadwerkelijk Dark Depths ervoor sacrificed ('If you do'). En je kan maar 1 Dark Depths aan zijn trigger sacrificen, omdat andere al doodgaat aan de Legend Rule voordat zijn trigger resolved. Je krijgt dus alleen een token van de Dark Depths die je liet liggen. De andere trigger resolved wel, maar doet verder niets.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-5-2019 23:46:00

Je krijgt dan toch gewoon twee keer je Dark Depths-trigger...
Laat de ene trigger resolven (van Thespian’s Stage), cast Fling, laat de tweede trigger resolven (van Dark Depths).

21-5-2019 11:35:00

Tussendoor flingen kan dus niet, want je krijgt niet eens een 2e token tenzij je al een Mirror Gallery hebt liggen.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-5-2019 10:58:00

Je zou de token tussendoor eventueel wel kunnen Flingen of iets dergelijks. Het hebben van een Mirror Gallery zou ook meer kunnen bieden.

21-5-2019 10:43:00

thnx duidelijk,
stom, had niet eens gezien dat de tokens legendary waren.

21-5-2019 10:34:00

Ja en Nee.

Ja, je kan reageren op de Dark Depths trigger met Thespian’s Stage.

Je krijgt dan echter nog steeds geen 2 tokens, omdat de legend rule daarna alsnog 1 van je Dark Depths weghaalt voordat die een token kan maken. (Zijn trigger resolved nog wel, maar maakt geen token omdat je Dark Depths niet meer kan sacrificen.)

En Marit Lage is ook legendary, dus meestal heb je toch al vrij weinig aan een 2e token.

21-5-2019 9:25:00

als ik Dark Depths speel, en er ligt al een Solemnity, kan ik hem dan nog snel kopieren met Thespian’s Stage? resulterend in 2 tokens?

Oracle

Legendary Snow Land 

Dark Depths enters the battlefield with ten ice counters on it.
3: Remove an ice counter from Dark Depths.
When Dark Depths has no ice counters on it, sacrifice it. If you do, create Marit Lage, a legendary 20/20 black Avatar creature token with flying and indestructible.

NederMagic FAQ

Vraag: Werkt dit met Æther Snap of Vampire Hexmage?
Antwoord: Jazeker! Je verwijdert dan alle counters en de ability van Dark Depths triggert, je sact de kaart en krijgt een Marit Lage token.

Vraag: Is hier ook een token van?
Antwoord: Ja, de release promo van Coldsnap was een Marit Lage token.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Commander
Banned in: Modern

Officiele rulings

8/7/2020
Dark Depths really is a land with no mana ability. It doesn’t tap for colorless mana.

8/7/2020
The last ability of Dark Depths is a state trigger. It won’t trigger again while the ability is on the stack, but if the ability is countered and Dark Depths is still on the battlefield with no ice counters on it, it will trigger again immediately.

8/7/2020
If Dark Depths leaves the battlefield before its triggered ability resolves, you won’t be able to sacrifice it, so you won’t create Marit Lage.

Decktips

Nickname # Foil
Premium lid CarolineAya (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Jacco (0) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Dirk (45) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Jeroen S. (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Dark Depths uit Double Masters. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.