Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (M21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Kaldheim.

Cyclonic Rift

Serie: Return to Ravnica (RTR)

Rarity: Rare Return to Ravnica Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Commander 2014
 -
24,95    
Double Masters
 -
17,95
 -
29,95
Double Masters (BL)
 -
27,95
 -
49,95
Modern Masters 2017
 -
24,95
 3
49,95
Return to Ravnica
 -
27,50
 -
49,95
Cyclonic Rift | Return to Ravnica

Prijs:

€ 27,50

Uitverkocht

FOIL 

€ 49,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
15-1-2018 20:31:00

Even mezelf quoten (zie een aantal posts terug):

---
De achterliggende reden is dat "without paying its mana cost" al een alternative cost is en je mag maximaal maar 1 alternative cost gebruiken.

15-1-2018 19:29:00

Zie de official rulings.

4/15/2013
If you are instructed to cast a spell with overload "without paying its mana cost," you can't choose to pay its overload cost instead.

15-1-2018 19:27:00

Even om mn Exile en Overload mtg rules op een rijtje te krijgen. Als je deze kaart suspend met Jhoira of the Ghitu kan je z'n overload dan gebruiken?
moet je daar dan nog voor betalen (mana)?
Oftewel wat, wat en hoe dan?

NederMagic Rules Advisor G (253) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
1-9-2017 13:58:00

Eindelijk een orginele Foil weten te bemachtigen. Gaat linea-directa in mijn Jori En, Ruin Diver EDH. Niets is beter dan deze casten en jezelf een instant target maken.

20-2-2016 14:47:00

Ja, Xander, je valt wel een beetje in de herhaling acht posts hieronder heb je het ook al gezegd, zie ik xD

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
20-2-2016 14:02:00

De achterliggende reden is dat "without paying its mana cost" al een alternative cost is en je mag maximaal maar 1 alternative cost gebruiken.

(Ik klikte op Isochron Scepter en toen zag ik waarom dat antwoord me zo bekend voorkwam... )

20-2-2016 12:58:00

Zie de rulings bij Isochron Scepter: "You don't pay the spell's mana cost. If the spell has X in its mana cost, X is 0. You do pay any additional costs for that spell. You can't use any alternative costs." Overload is een alternative cost en die kun je dus niet gebruiken.

20-2-2016 12:46:00

Hoe zit het met deze spell z'n overload en het gebruik van Isochron Scepter?

21-9-2014 21:49:00

Thanks Xander!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-9-2014 21:37:00

Ja, dat werkt.

Het maakt voor het woordje "return" niks uit. "Return a creature from your graveyard to the battlefield" controleert ook niet of het creature ooit op de battlefield is geweest.

Hou er alleen wel rekening mee dat als je tegenstander zijn commander daarna weer wilt casten, hij niet de extra hoeft te betalen (want dat is alleen als je hem vanuit de command zone cast), dus de schade voor je tegenstander valt mee. Wat dat betreft maak je een commander liever dood of exile je hem.

21-9-2014 21:24:00

Werkt dit ook op een commander (die technisch gezien nooit in de hand in geweest)?

leon (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
17-4-2014 9:24:00

Fantastische kaart en laat in het spel vaak spelbepalend als ie niet gecountered wordt.

1-4-2013 11:19:00

Dat is exact de reden dat Overload echt iets anders is dan Kicker, ook al speelt het in de praktijk vrijwel hetzelfde. Kicker is een additional cost en die zou je wél mogen betalen, maar zoals Xander al aangeeft mag je de alternative cost van Overload níet betalen.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
31-3-2013 18:37:00

Nee. Je mag hooguit 1 alternative cost gebruiken (Overload is een alternative cost).

Een kaart casten "without paying its mana cost" is echter ook een alternative cost.

31-3-2013 18:34:00

Hoe zit dat met Isochron Scepter? Kan je daarvoor ook de overload kosten betalen?

Oracle

Instant 

Return target nonland permanent you don't control to its owner's hand.
Overload 6U (You may cast this spell for its overload cost. If you do, change its text by replacing all instances of "target" with "each.")

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

4/15/2013
If you don’t pay the overload cost of a spell, that spell will have a single target. If you pay the overload cost, the spell won’t have any targets.

4/15/2013
Because a spell with overload doesn’t target when its overload cost is paid, it may affect permanents with hexproof or with protection from the appropriate color.

4/15/2013
Note that if the spell with overload is dealing damage, protection from that spell’s color will still prevent that damage.

4/15/2013
Overload doesn’t change when you can cast the spell.

4/15/2013
Casting a spell with overload doesn’t change that spell’s mana cost. You just pay the overload cost instead.

4/15/2013
Effects that cause you to pay more or less for a spell will cause you to pay that much more or less while casting it for its overload cost, too.

4/15/2013
If you are instructed to cast a spell with overload “without paying its mana cost,” you can’t choose to pay its overload cost instead.

Decktips

Nickname # Foil
Lawrence Online Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Rob Philtjens Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Local Moderator Huib Raterink (128) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Djilan (378) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid TimFakkel Arnhem (264) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
midnight (31) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
nrc_81 (Zwolle) (7) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
andrevalstar Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Kobbe (41) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
peepster (10) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Kenshin (69) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Cyclonic Rift uit Return to Ravnica. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.