Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Hellbent

Hellbent is geen keyword, maar een abilityword. De aanwezigheid van het woord zelf heeft geen directe invloed op het spel, maar het helpt spelers om Hellbent kaarten te herkennen, en de verschillende effecten beter te begrijpen. Hellbent komt momenteel alleen voor op zwarte en/of rode kaarten uit Dissension () en Future Sight ().

Uitleg
Meestal staat er bij Hellbent:
* "Hellbent - As long as you have no cards in hand, ..." of
* "Hellbent - ... if you have no cards in hand"

In alle gevallen komt het erop neer dat je met die kaart een extra of beter effect krijgt zolang je geen kaarten in je hand hebt.

Hellbent kan bijvoorbeeld handig zijn om combat-trucjes mee uit te halen.
Bijvoorbeeld: je hebt een Rakdos Pit Dragon en vijf Mountains in het spel liggen en alleen een Seething Song in je hand.

Je valt aan met je Dragon. Stel je tegenstander blockt niet, omdat hij ziet dat je nog een kaart op je hand hebt, en dat de Dragon dus nog geen Double Strike heeft.

Dan speel jij je Seething Song en tap je de rest van je mountains. Je hebt dan 7 rode mana die je allemaal gebruikt voor de ability van de Rakdos Pit Dragon om hem +7/+0 te geven.

Je Dragon is dan een 10/3 Double Striker, en doet dus in totaal 20 schade aan je tegenstander. DAT had hij niet aan zien komen!

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Rakdos Pit Dragon bijvoorbeeld heeft alleen Double Strike zolang je geen kaarten op je hand hebt. Zodra je weer een kaart in je hand krijgt, verliest hij de Double Strike.

* Voorbeeld B:
Normaal gesproken mag je met Twinstrike 2 schade doen aan elk van 2 gekozen beestjes, maar als je op het moment dat de spell resolved geen kaarten op je hand hebt, worden die beestjes in plaats daarvan gedestroyed.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht


Twee voorbeelden van kaarten met Hellbent.