Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Exert

Exert is een keyword dat op sommige kaarten uit het Amonkhet block voorkomt. Exert is een cost die je kunt betalen: als je een permanent exert, untapt dat permanent niet tijdens jouw volgende untap step.

De meest voorkomende vorm van exert kom je tegen op kaarten zoals Emberhorn Minotaur: nadat je al je aanvallers hebt gedeclared, geef je per aanvaller aan of je de extra cost van het exerten wilt betalen. Dit gebruikt de stack niet en er kan dus niet op gereageerd worden. Deze creatures hebben een trigger die triggert als je exert, en die trigger gaat op de stack.
Als je een creature exert, untapt het niet tijdens jouw volgende untap step. Maar als je het creature op een of andere manier weet te untappen, dan omzeil je dit nadeel! Als je een creature meerdere keren exert, skip je nog steeds slechts één untap step.

Er zijn wat corner cases met control changing effects; de truc is te onthouden dan het permanent niet untapt tijdens de eerstvolgende untap step van degene die de exert cost heeft betaald.

*Anton speelt Act of Treason op Natasha's Emberhorn Minotaur, valt er mee aan en exert hem. Aan het einde van zijn beurt geeft Anton het creature terug aan Natasha. Tijdens haar untap step untapt de Minotaur gewoon.
*Natasha valt aan met haar Emberhorn Minotaur, exert hem, en geeft de beurt door. Anton speelt weer Act of Treason, untapt de Minotaur, valt ermee aan en exert hem. Aan het einde van zijn beurt geeft Anton het creature terug aan Natasha. Tijdens haar untap step untapt de Minotaur niet, omdat Natasha hem exerted had in haar eigen beurt; de Minotaur heeft het battlefield niet verlaten en onthoudt dit.


Enkele kaarten met Exert.