Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Inspired

Inspired is een ability word dat voorkomt op creatures in Born of the Gods . Een ability word heeft geen echte betekenis, maar inspired geeft aan dat dit creature een triggered ability heeft die triggert als het creature untapt. Het effect van die triggered ability varieert per kaart, lees dus altijd goed wat er gebeurt!

De inspired ability triggert elke keer als dat creature untapt, ongeacht hoe of wanneer dat gebeurt. Dat kan dus aan het begin van je beurt in de untap step zijn, maar met trucjes zoals Savage Surge kun je dit ook op andere momenten laten gebeuren.

Tijdens de untap step krijgt niemand priority, dus triggers triggeren dan wel, maar gaan nog niet op de stack. Pas in je upkeep zou jij priority krijgen, dus dan gaan alle triggers (zowel van je untap step als van je upkeep) op de stack, en jij mag zelf kiezen in welke volgorde je ze wilt stacken en afhandelen.

Voorbeelden:
A: Je cast een Aerie Worshippers; hij entert de battlefield untapped, maar aangezien hij niet van tapped naar untapped status verandert, triggert zijn inspired ability niet.

B: Je hebt een getapte Aerie Worshippers, die je target met Momentary Blink. Hij verlaat het battlefield tapped en komt untapped terug, maar hij is ook nu niet op het battlefield van status veranderd, dus hij triggert niet.

C: In je untap step untap je je getapte Aerie Worshippers; je mag nu in je upkeep betalen om een token te maken. Deze token is wel summoning sick, aangezien hij er niet aan het begin van je beurt lag, en mag niet aanvallen tenzij je hem op de een of andere manier haste weet te geven.

D: In je untap step untap je je getapte Aerie Worshippers, de trigger gaat in jouw upkeep op de stack. Nu volgt er een rondje priority, en je tegenstander besluit je Worshippers te Doom Bladen. De trigger is echter onafhankelijk van de bron, dus de trigger resolvet nog steeds en je krijgt de mogelijkheid om voor een token te maken.


Enkele kaarten met Inspired