Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Battalion

Battalion is een ability word dat voorkomt op creatures uit het Boros guild in Gatecrash (). Een creature met Battalion heeft een triggered ability die triggert als je met dat creature en ten minste twee andere creatures aanvalt.

Aangezien het een ability word is en geen keyword, doet elke kaart met Battalion weer wat anders. Lees dus goed wat de kaart doet!

In de declare attackers step triggert Battalion; die trigger gaat op de stack en daar mag op gereageerd worden. Je kunt de trigger Stiflen, maar niet counteren met bijvoorbeeld Cancel. Als je na het aanvallen een aanvallend beest sloopt, zodat er nog maar twee attackers overblijven, maakt dat niets uit, aangezien de trigger al op de stack ligt. Als je dit wilt voorkomen, zul je dus voor de declare attackers een creature van je tegenstander moeten tappen of vernietigen!

Battalion triggert alleen op creatures die als attacker worden gedeclared, niet op creatures die (tapped and) attacking het battlefield enteren.

Voorbeeld
Je valt aan met een Boros Elite en Geist of Saint Traft; je valt slechts met twee creatures aan, dus je Elite blijft 1/1. Je krijgt nu wel een 4/4 Angel die ook attackt, maar hij is te laat om je Battalion te triggeren.


Enkele creatures met Battalion.