Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Miracle

Miracle is een keyword dat voorkomt op instants en sorceries uit Avacyn restored (). Als de eerste kaart die je in een beurt trekt een miracle kaart is, mag je hem revealen en voor zijn erg goedkope miracle cost spelen.

Uitleg
Elke beurt als je voor de eerste keer een kaart pakt (meestal in je eigen draw step), mag je die kaart revealen voor je hem in je hand stopt. Als het een Miracle kaart is, triggert de ability en mag je tijdens het resolven van die ability de miracle cost betalen en de kaart spelen. Zo kun je dus in je draw step een sorcery casten. Als je in je tegenstanders beurt een kaart mag pakken (bijvoorbeeld door Think Twice), en het is de eerste kaart die je die beurt pakt, mag je ook de miracle cost betalen.
Let op: stop de kaart niet in je hand, dan ben je te laat! De trigger kan geStifled worden, en de spell zelf kan geCounterspelled worden. Je bent niet verplicht een getrokken Miracle direct te spelen, je mag hem ook gewoon in je hand stoppen; miracles kun je gewoon vanuit je hand spelen, maar dan helaas niet meer voor de miracle cost, maar gewoon voor de casting cost rechtsboven op de kaart. Als je een kaart voor zijn miracle cost cast, is de CMC nog steeds wat rechtsboven staat.

Veel gestelde vragen
Hoe werkt dat nou samen met bv een Desperate Ravings die je speelt in de beurt van je tegenstander?Stap 1: Pak de eerste kaart, bekijk hem voordat je hem bij de rest van je hand stopt.
Stap 2: Reveal je miracle kaart, miracle getriggered. (Blijft revealed totdat hij je hand verlaat)
Stap 3: Pak de tweede kaart, stop hem in je hand.
Stap 4: Discard een random kaart, Desperate Ravings naar de graveyard.
Stap 5: Miracle trigger gaat de stack op, resolved even later. Als je je miracle kaart niet gediscard hebt mag je hem nu casten voor zijn miracle cost. Als je hem wel gediscard hebt heb je pech en doe je niets.Ouch...