Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Undying

Undying is een mechanic dat op sommige creatures uit Dark Ascension voorkomt.

Uitleg
Undying is een triggered ability die betekent: "als dit creature dood gaat en er lagen geen +1/+1 counters op, leg het creature dan uit de graveyard op het battlefield onder controle van de eigenaar met een +1/+1 counter er op". Dit lijkt natuurlijk ontzettend op Persist!

De ability triggert vanaf het battlefield en "kijkt terug in de tijd" om te controleren of er counters op het creature lagen. Overigens zijn alleen +1/+1 counters van belang voor het al dan niet afgaan van de ability, het creature komt gewoon terug als er -1/-1 counters of +2/+2 counters op lagen! Als er echter 1 of meerdere +1/+1 counters lagen, blijft het creature morsdood in de graveyard liggen. Het doet er niet toe hoe die +1/+1 counters op dat creature zijn gekomen: dat kan van een eerder undying effect zijn geweest, of van een effect zoals bijvoorbeeld Travel Preparations.

+1/+1 en -1/-1 counters worden als State Based Action tegen elkaar weggestreept, maar natuurlijk is hier weer een uitzondering: als een creature met een of meerdere +1/+1 counters voldoende -1/-1 counters krijgt om dood te gaan, verlaat hij het battlefield voordat die counters tegen elkaar weggestreept worden. Zie voorbeeld C.

Voorbeelden
*Voorbeeld A:
Je hebt een Strangleroot Geist zonder counters. Je tegenstander cast Skinrender en legt met zijn ETB triggered ability 3 -1/-1 counters erop. De Geist sterft en komt terug als 2/1 met een +1/+1 counter en is dus 3/2 geworden.

*Voorbeeld B:
Je hebt een Strangleroot Geist met een +1/+1 counter en een Nearheath Stalker zonder counters. je tegenstander cast Day of Judgment, waardoor beide creatures dood gaan. De Nearheath Stalker triggert en komt terug, maar de Strangleroot Geist is en blijft dood.

*Voorbeeld C:
Je hebt een Strangleroot Geist met een +1/+1 counter en een Nearheath Stalker zonder counters. je tegenstander cast Black Sun’s Zenith met X=3, waardoor beide creatures dood gaan. De Nearheath Stalker triggert en komt terug, maar de Strangleroot Geist is en blijft dood.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht