Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Kinship

Kinship is een ability word dat voorkomt op een aantal creatures in Morningtide ().

Uitleg
Kinship is een ability word. Dat betekent dat kinship zelf niets doet, maar alleen een verzamelnaam is voor kaarten met dezelfde soort ability. Alle kaarten met kinship hebben een trigger dat je in je upkeep naar de bovenste kaart van je library mag kijken. Als deze een creaturetype deelt met het kinship creature, dan mag je hem laten zien. Als je dat doet, krijg je een bepaalde bonus die op de kaart beschreven staat.

Als je meerdere creatures met kinship hebt, bekijk je elke keer dezelfde kaart, behalve als je deze bijvoorbeeld in het spel mag leggen (met Leaf-Crowned Elder) of als je de bovenste kaart weet te manipuleren (bv. met Brainstorm).

Je checkt op creaturetypes, dus je krijgt alleen de kinship bonus als de bovenste kaart ook een creature is, of een tribal kaart.

Niet alle creaturetypes hoeven overeen te komen. Als er minimaal eentje hetzelfde is, krijg je de bonus.


Voorbeelden
Je hebt een Winnower Patrol en een Wolf-Skull Shaman op de battlefield. Beide triggeren in je upkeep, en je kijkt eerst voor de Patrol. Het is een Centaur Courser. Dat is een Warrior, dus je mag hem laten zien. Je doet dit en de Patrol krijgt een +1/+1 counter. De Courser gaat terug naar de bovenkant van je library. Nu mag je kijken voor de Shaman. Echter, de Courser ligt nog steeds bovenop en is geen Elf en geen Shaman. Je mag dus wel nogmaals kijken, maar hem niet revealen en je krijgt geen Wolf token.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzichtKaarten met kinship