Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Supertypes

Magickaarten hebben supertypes, types en subtypes. Deze vindt je in het midden van de kaart. Types zijn creature, instant, enchantment, etc. Subtypes zijn de creaturestypes, landtypes en bijvoorbeeld ook Arcane en Trap. Maar er zijn ook een aantal supertypes.

Regels
Supertypes staan, als deze aanwezig zijn op een kaart, altijd helemaal vooraan. Er zijn 5 supertypes: Basic, Snow, Legendary, World en Ongoing. Aan een supertype kunnen regels vastzitten. Deze worden per type hieronder uitgelegd. Verder blijft een kaart zijn supertypes altijd houden, behalve als dit specifiek op de kaart staat. Dus als je een Dark Depths hebt liggen en iemand speelt een Blood Moon, dan blijft het een Legendary Snow land.

In de praktijk komen alleen deze combinaties voor: Basic Snow en Legendary Snow.

Basic
Het supertype Basic wordt alleen op land gebruikt, en dan alleen op de kaarten Forest, Mountain, Plains, Island, Swamp, Snow-Covered Forest, Snow-Covered Mountain, Snow-Covered Plains, Snow-Covered Island, Snow-Covered Swamp en Wastes. De basic landen dus (en nu weet je waarom die zo heten ). Basic betekent dat er geen maximum is aan het aantal kaarten dat je van dat type in je deck mag doen.

Snow
Snow doet van zichzelf helemaal niets. Het kan op alle permanent types gebruikt worden, dus een Snow Creature of een Snow Land bijvoorbeeld. Een Snow permanent die mana geeft, geeft ook 'snow mana'. Dit is gewone mana, maar een aantal creatures heeft in de cost van de ability het snow mana symbool (). Dit betekent eigenlijk ", maar gebruik alleen mana uit een snow permanent". Verder zijn er kaarten die iets kunnen doen met een kaart die Snow is, bijvoorbeeld Diamond Faerie, die je Snow Creatures boost.

Legendary
Legendary betekent dat een kaart uniek is, en dat er daarom maar een van op de battlefield mag zijn. Dit houdt in dat iedere speler slechts een exemplaar van hetzelfde legendary permanent mag hebben liggen. Als je meerdere keren dezelfde legendary hebt liggen moet je kiezen welke je wil houden, en de rest gaat naar de graveyard. Dit is een State-Based action waar niet op te reageren valt.

Het gaat bij legendaries om de exacte naam. Je mag dus geen 2 Thassa, God of the Sea hebben liggen, maar wel een Ertai, Wizard Adept en een Ertai, the Corrupted. (Want die hebben niet dezelfde naam).

World
Het idee achter een World kaart is dat het een unieke locatie is. Op die locatie ben je bezig je gevecht te houden met je tegenstanders en elke locatie verandert de regels van het spel een beetje. Om die reden zijn alle World kaarten, die momenteel bestaan, enchantments. Het speciale aan World kaarten is dat er maar 1 tegelijk op de battlefield mag zijn. Als er een tweede World kaart op de battlefield komt, gaan alle World kaarten die er al lagen naar de graveyard. Als twee World kaarten tegelijk op de battlefield komen, gaan ze beide naar de graveyard. Als jij dus een Caverns of Despair speelt en er ligt al een Koskun Falls, dan gaan de Falls naar de graveyard zodra de Caverns op de battlefield komen. Ook hebben ze allen "Enchant World" staan en niet "World Enchantment". Dit komt omdat na Visions ((vi)) Wizards of the Coast besloten heeft geen World kaarten meer te maken. Pas twee jaar daarna zijn de regels wat aangepast waardoor World een supertype werd en ook vooraan gezet moest worden.

Ongoing
Dit is een supertype dat alleen voorkomt op oversized Archenemy Scheme kaarten. Een Ongoing Scheme blijft liggen (omdat deze een blijvend effect heeft) in tegenstelling tot de gewone Scheme kaarten, die een eenmalig effect hebben.Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht

Legendary en Snow


World


Basic en Snow


Ongoing