Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Cascade

Cascade is een ability die voorkomt op kaarten uit Alara Reborn ().

Uitleg
Cascade is een triggered ability die afgaat wanneer je een spell speelt die de ability heeft. Je betaalt de manacost van de spell en legt deze op de stack. Daarna leg je de cascade trigger op de stack. Deze resolved en je removed nu net zo lang kaarten van je library tot je een nonland kaart tegenkomt die minder kost dan de spell met Cascade die je net had gespeeld. De spell die je dan vindt mag je gratis spelen. De rest van de removede kaarten leg je onderop je library in willekeurige volgorde.

Dus als je een Ardent Plea speelt reveal je kaarten tot je een nonland kaart tegenkomt die 0, 1 of 2 mana kost. Dan stop je met revealen. Nu mag je kiezen of je de laatst revealede kaart wil spelen.

Waar moet je op letten:
- Cascade kijkt naar converted manacost.

- in de manacost van de spell die je revealed is altijd .

- Je hoeft de spell niet te spelen, maar je mag niet verder revealen.

- Als je de spell niet speelt, leg je de kaart samen met de andere revealde kaarten random onderop je library.

- Je mag nog reageren met spells en abilities om je library te manipuleren voordat Cascade resolved.

- Als je een spell met Cascade revealed die minder kost, mag je gratis spelen en triggert de Cascade van die spell ook weer. In theorie kun je dus van een spell die 7 mana kost cascaden in eentje van 6, 5, 4, 3 en 2.

- Als de spell gecounterd wordt gaat het Cascaden nog wel door. Dit kan geStifled worden, en de spell die je revealed kan ook geCancelled worden.

- Spells zonder manacost, zoals Lotus Bloom of Living End hebben een converted manacost van 0 en deze mag je dus gratis spelen. Dit kan omdat je de (nietbestaande) manacost niet hoeft te betalen.

Er zijn geen cascade spells die 1 of 0 kosten.

Voorbeeld
* Je speelt een Bloodbraid Elf. Je betaalt en legt de spell op de stack. Cascade triggert, gaat op de stack, en resolved. Nu ga je kaarten removen: Forest, Mindslaver, Sakura-Tribe Elder. Nu stop je en mag je de Elder gratis spelen.

* Je speelt een Bituminous Blast en gaat revealen. Je revealed na een paar kaarten een Bloodbraid Elf. Die speel je (en schudt de rest en gooit die onder op je library) en je gaat weer revealen. Je revealed een Ardent Plea ( Enchantment, Exalted, Cascade), schudt de rest onder je library en gaat weer revealen. Na een paar kaarten reveal je een Lotus Petal, speelt die ook en dan ben je klaar.


Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht
Voorbeelden van kaarten met Cascade.