Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Domain

Domain is een ability woord dat aangeeft dat het aantal verschillende soorten basic land dat je in het spel hebt, wordt geteld. Het kwam (zonder de naam Domain te gebruiken) voor in het Invasion () block, en wordt nu mét ability woord gebruikt in de set Conflux ().

Uitleg
Domain is een ability woord en heeft dus geen directe betekenis en is niet van invloed op de spell zelf. Het geeft aan dat de spell (of het permanent) waar het woord op voorkomt, geïnteresseerd is in het aantal soorten basic land dat je hebt. In het algemeen geldt: hoe meer soorten land, des te sterker de spell wordt.

Hoe bepaal je het aantal soorten basic land?

Er zijn maar 5 soorten basic land die een basic land type hebben: Plains, Island, Swamp, Mountain en Forest. Stel je voor elke soort de vraag: heb ik er daar ten minste één van in het spel liggen? Zo ja, dan gaat je Domain-count met één omhoog. Het doet er dus niet toe of je land kan produceren, of dat je een "Basic Land - Forest" hebt liggen of de kaart Forest, maar of je een landje hebt waar Forest op staat in de typeline. Je Domain-count ligt altijd tussen de 0 en de 5, ongeacht hoeveel landjes je hebt liggen! En hoewel Wastes een basic land is, heeft het geen basic land type, dus telt het niet mee voor je domain count.

Wanneer bepaal je het aantal soorten basic land?

Voor instants en sorceries doe je dit als de spell resolvet, niet eerder en niet later. Als je bijvoorbeed een Might of Alara speelt met 4 soorten basic land in het spel, krijgt je beest +4/+4, zelfs als later in de beurt nog een landje wordt gesloopt. Matca Rioters heeft een Characteristic Defining Ability en checkt voortdurend hoeveel soorten basic land je hebt.

Voorbeelden
Forest, Taiga en Sapseep Forest tellen allemaal mee als Forest, maar Wastes, Vivid Grove en Mosswort Bridge niet. Met een Prismatic Omen en ten minste een landje in het spel is je Domain-count altijd 5.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Voorbeelden van kaarten met Domain.