Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Channel

Channel is geen keyword, maar een ability word. Het betekent eigenlijk niets, maar is een soort naam voor een aantal kaarten met een vergelijkbare ability.

Uitleg
Kaarten met Channel hebben allen een ability waarbij je de kaart uit je hand mag discarden als je een bepaalde manacost betaalt. Als je dat doet, activeer je een ability.

Je mag Channel ook alleen gebruiken vanuit je hand. Als de kaart in het spel ligt, kun je er verder niets mee.

Het gebruiken van Channel is een activated ability die je vanuit je hand gebruikt. Bijvoorbeeld Ghost-Lit Redeemer. Die mag je discarden als je betaalt en je krijgt dan 4 leven. Dit gebruikt gewoon de stack, net als alle activated abilities.

Omdat het een activated ability is, kan het ook niet gecounterd worden door Cancel-achtige kaarten, alleen door kaarten als Stifle, die abilities kunnen counteren. Het valt ook niet onder het spelen van een spell, omdat je een ability activeert.

Channel komt alleen voor op kaarten uit Saviors of Kamigawa (). Er zijn meer kaarten met een vergelijkbare ability, maar deze hebben geen Channel.

Voorbeelden
* Je channeled Jiwari, the Earth Aflame door te betalen om 1 damage te doen aan alle niet-vliegende creatures. Je tegenstander heeft Ertai, Wizard Adept liggen. Hij kan deze niet gebruiken om het te counteren, omdat het geen spell is.

* Je tegenstander heeft Megrim liggen. Je channeled Shinen of Fury’s Fire en mag een creature haste geven, maar je krijgt ook 2 damage van de Megrim.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Een aantal kaarten met Channel.