Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Splice

Splice (onto Arcane) is een ability die alleen op instants en sorceries (allen Arcane) voorkomt uit kaarten uit het Kamigawa block (, en ).

Uitleg
Splice is een ability die werkt wanneer de kaart in je hand is. "Splice onto <subtype> <cost>" (bijvoorbeeld "Splice onto Arcane " betekent: Laat deze kaart zien uit je hand terwijl je een <subtype> kaart cast. Als je dat doet, kopieer dan de textbox van deze kaart op de spell die je aan het casten ben en betaal <cost> als een additional cost om de spell te casten.

Momenteel bestaat er alleen nog Splice onto Arcane. Dus als je een Glacial Ray in je hand hebt en je cast een Cleanfall, dan mag je tijdens het casten de Glacial Ray laten zien, de textbox kopieren op de Cleanfall, betalen en dan een target kiezen voor de damage. De Cleanfall ziet er nu eigenlijk zo uit:

Cleanfall
Instant - Arcane
Destroy all enchantments.
Cleanfall deals 2 damage to target creature or player.

De spell blijft wit, de Cleanfall doet de damage. Je kopieert alleen de textbox, niet de naam, mana cost, kleur, types, etc.

Je kunt meerdere kaarten met Splice op 1 spell splicen, maar elke kaart mag je maar 1x splicen. Je mag dus, als je 3 Glacial Rays in je hand hebt, deze alle drie op de Cleanfall splicen. Maar je mag niet 1 Glacial Ray 3x splicen op dezelfde Cleanfall.

Zodra de spell waar je op spliced is gecast is staat hij volledig los van de kaarten die er op gespliced zijn. Je kan dus zelfs een Glacial Ray op Cleanfall splicen en vervolgens de Glacial Ray casten in response op die Cleanfall. Ook maakt het voor de gesplicede kaarten niet uit wat er met de spell gebeurd.

Voorbeelden
*Voorbeeld A
Speler B heeft een Kor Firewalker. Speler A cast een Spiritual Visit en spliced daar een Glacial Ray en target daarmee de Kor. Dit kan, omdat de spell een witte instant blijft. De Ray verandert niets daaraan, hij voegt alleen de tekst om 2 damage te doen toe aan de Spiritual Visit.

*Voorbeeld B
Speler A cast een Kodama’s Reach en spliced er een Glacial Ray op.
Speler B reageert hier op met een Twincast op de Kodama’s Reach.

Splice is een copy effect, en wordt daardoor meegenomen in de Twincast copy. Speler B's Kodama’s Reach zal dus ook 2 damage doen.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzichtVoorbeelden van kaarten met splice.