Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Rampage

Rampage is een ability die in Legends () is geintroduceerd. In Mirage () en Alliances () zijn een paar meer kaarten met Rampage gekomen, maar daarna zijn er geen tournooilegale kaarten meer mee gedrukt, omdat het een relatief nutteloze ability is. In totaal zijn er maar 17 kaarten in Magic die iets met Rampage doen, waarvan een aantal in Unhinged ().

Uitleg
Rampage X geeft een +X/+X bonus aan het creature voor elk creature méér dan 1 waardoor het geblockt wordt. Als een creature bijvoorbeeld Rampage 2 heeft en geblockt wordt door 4 creatures, dan krijgt hij een bonus van +6/+6 ((4 - 1) x 2 = 6).

Meerdere keren Rampage is cumulatief, dus als je creature Rampage 2 en Rampage 3 heeft, krijgt hij +2/+2 en +3/+3 voor elk creature dat blocked na de eerste. Echter, er is slechts 1 kaart in Magic die een creature Rampage kan geven (Rapid Fire) en die geeft dat alleen aan creatures die het nog niet hebben.

De ability is vrij nutteloos, want waarom zou je met meer dan één creature blocken? Alleen als je moet. En waarom moet je? Omdat een kaart het zegt (Lure) of omdat je anders dood zou gaan omdat hij trample heeft. Oftewel, Rampage is alleen nuttig in combinatie met trample en eigenlijk ook alleen met Lure-effecten.

Voorbeelden
Je valt aan met een Chromium met een Lure erop. Je tegenstander heeft vijf 2/2 creature. Hij blockt de Chromium met alle vijf. Rampage triggert dan en Chromium krijgt (5 - 1) x 2 = 8, dus +8/+8 until end of turn.

Lijst van alle kaarten met Rampage
Ærathi Berserker
Balduvian War-Makers
Chromium
Craw Giant
Frost Giant
Gabriel Angelfire
Gorilla Berserkers
Greater Morphling
Horrible Hordes
Hunding Gjornersen
Marhault Elsdragon
Old Fogey
Our Market Research...
Rapid Fire
Teeka’s Dragon
Varchild’s War-Riders
Wolverine Pack
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
{=*Ærathi berserker}Enkele kaarten met Rampage.