Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Provoke

Provoke is een ability die op een aantal creatures in Legions () voorkomt.

Uitleg
Provoke komt alleen voor op creatures.

Provoke is een triggered ability en betekent: Wanneer dit creature aanvalt, mag je een target creature van de defending player kiezen. Dat creature moet dit creature blocken als hij dat kan. Als je een creature kiest, untap die dan.

Als een creature meerdere keren Provoke heeft, triggert de ability ook meerdere keren en mag je meerdere creatures targeten.

Let wel op dat de blocks nog steeds legaal moeten zijn. Provoke geeft je tegenstander geen extra blockmogelijkheid, hij verplicht hem alleen maar te blocken als hij dat kan. Als je met een Swooping Talon een Gray Ogre provoke'd zal die bijvoorbeeld niet Swooping Talon hoeven te blocken, aangezien hij geen beesten met flying kan blocken.


Voorbeelden
Ik val aan met een Brontotherium. Provoke triggert en ik target jouw Grizzly Bears. Die untap ik als die getapt was. Wanneer de blockers declared worden, moet je de Bronto blocken en sterft je Bears een gruwelijke dood.

Ik val weer aan met de Brontotherium. Jij hebt een getapte Prodigal Sorcerer liggen. Ik target de Sorcerer en untap hem. Voordat blockers declared worden, activeer je de Sorcerer en tapt hem weer om 1 damage te doen. Nu komt de declare blockers step. Je moet met de Sorcerer blocken...als je kunt. Maar je kunt niet, want hij ligt getapt. De Bronto wordt dus niet geblocked.

Voorbeeld 3:
Je tegenstander heeft een Thorn Elemental liggen. Jij valt aan met twee Crested Craghorns, en ze Provoken beiden de Thorn Elemental. De Thorn Elemental kan echter (net als de meeste beesten) maar 1 beest blocken, dus kan hij ze niet allebei blocken. In zo'n geval moet je tegenstander zoveel mogelijk doen en kiezen welke Crested Craghorn hij blockt.

Voorbeeld 4:
Je tegenstander heeft een Ironfist Crusher liggen. Jij hebt 3 Lowland Trackers die allemaal aanvallen, en allemaal de Ironfist Crusher Provoken. Ironfist Crusher kan ze alledrie blocken en moet dat dan ook doen, waarna de Lowland Trackerbende hem 3v1 in de pan hakt.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.


Terug naar het overzicht
Enkele kaarten met Provoke.