Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Modular

Modular is een ability die op twaalf kaarten uit de serie Darksteel () voorkomt.

Uitleg
Deze kaarten zijn allemaal artifact creatures, genaamd "Arcbound <iets>". Ze hebben allemaal power/toughness 0/0. Dat is omdat ze met een bepaald aantal +1/+1 counters erop in het spel komen en dus zo hun P/T bepalen. Als je in de nedermagic catalogus zoekt op "arcbound" vind je ze alle twaalf.

Hoe het werkt:

"Modular 3. (this comes into play with 3 +1/+1 counters on it. When it's put into a graveyard, you may move its +1/+1 counters on target artifact creature."

Modular is zowel een static als een triggered ability.
De static ability is dit: "this comes into play with 3 +1/+1 counters on it." Dit spreekt vrij voor zich, het zegt dus dat het beestje in het spel komt met 3 +1/+1 counters erop. Hier kan dus ook niet op gereageerd worden met bijvoorbeeld Stifle.

De triggered ability zegt dit: "When it's put into a graveyard, you may move its +1/+1 counters on target artifact creature."

Dit is vrij duidelijk. Zodra het beestje met modular in een graveyard terecht komt, mag je de +1/+1 counters op een ander artifact beestje in het spel leggen.

Let op!
- Er staat "May move", dus het hoeft niet. Je kunt hem ook gewoon dood laten gaan zonder de counters te verplaatsen, als je dat wilt.

- Je mag de counters maar op maximaal één ander artifact beestje leggen.

- Er staat nergens "move onto target artifact creature you control", wat inhoud dat je ze ook op een artifact beestje van je opponent mag leggen.

- Er staat ook nergens dat je alleen de counters die er door de modular ability zelf op gelegd zijn toen hij in het spel kwam, mag verplaatsen. Dat wil dus zeggen, als een willekeurig ander effect +1/+1 counters op je modular beestje heeft gelegd, dat je die allemaal mag verplaatsen naar een ander artifact beestje als hij je graveyard in gaat.

- Als een modular beestje met X counters erop X of meer schade krijgt, of X of meer -1/-1 counters, gaat hij dood. Maar, zelfs als hij dood gaat door -1/-1 counters, mag je nog evenveel +1/+1 counters op een ander artifact beestje leggen.

- Er is een uitzondering, die op een andere manier bepaalt hoeveel counters hij krijgt. Dat is Arcbound Wanderer. Bij de overige 11 modular beestjes, staat er: "Modular X" wat dus inhoudt dat hij X counters krijgt. Maar bij deze grote vriend, mag je het helemaal zelf bepalen. Je kunt dat doen door te kiezen welke kleuren mana je gebruikt om hem te spelen. Voor elke kleur mana die je gebruikt krijgt hij 1 counter. De vijf kleuren zijn: , , , , . Hij krijgt dus ook maximaal 5 counters.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht
Enkele kaarten met modular