Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Kicker

Regels – Uitleg Kicker
Kicker is een ability afkomstig uit Invasion block die is teruggekomen in Time Spiral Block en Zendikar. In Worldwake zit een variant: Multikicker. Kicker geeft je de mogelijkheid om spells groter en uitgebreider te maken dan ze eigenlijk zijn, en geeft je zo een hoop flexibiliteit.

Uitleg
Kicker word geschreven als "Kicker [cost]"

Dit betekent:
You may pay an additional [cost] as you cast this spell.

Vertaald levert dit op:
Als je deze kaart cast, mag je (additioneel) [cost] betalen.

Naast de Kicker ability staat altijd een tweede ability die zegt wat er gebeurd als je een bepaalde kicker cost betaalt. Dit staat op de kaart als "When this card is kicked...".

Een aantal belangrijke dingen die je moet weten:
- Een Kicker cost mag maar één keer betaald worden als je een kaart cast, staan er meerdere Kicker costs op een kaart mag je alle Kicker costs één keer betalen.
- Kicker costs veranderen niet aan de kleuren die een spell heeft, betaal je Desolation Giant zijn Kicker cost blijft het een monorode kaart.
- Je mag de kicker cost alleen betalen wanneer je de spell CAST. Als je een Skitter of Lizards op de battlefield krijgt door middel van een Rise from the Grave, dan cast je hem niet en mag je ook niet kicken.

Kicker costs hoeven niet perse mana te zijn, zo zijn er kaarten die je land laten sacrificen of levens laten betalen.

Multikicker
Multikicker is precies hetzelfde als kicker, behalve dat je de cost WEL meerdere malen mag betalen voor een groter effect.

Voorbeelden
Je speelt een Cetavolver, voor één van zijn Kicker costs betaal je , de andere cost betaal je niet. Je Cetavolver komt nu in het spel als een 1/1 creature met twee +1/+1 counters erop en first strike.

Hierna speel je een Necravolver, Bij deze betaal je beide Kicker costs, en . Nu komt de Necravolver in het spel als een 2/2 creature met drie +1/+1 counters erop, Trample en de lifegain trigger.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht


Voorbeelden van kaarten met Kicker en multikicker.