Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Regels - Uitleg Convoke

Convoke is een ability die voorkomt op kaarten van de Selesnya guild in Ravnica (), een kleine terugkeer had in Future Sight (), op een hoop verschillende kaarten werd gebruikt in en nu weer volop gebruikt wordt in Guilds of Ravnica (GRN).

Uitleg
De exacte werking van convoke is sinds M15 iets veranderd, maar het komt er nog steeds op neer dat je je creatures kunt gebruiken om voor deze spells te betalen. Vroeger kon je creatures tappen om de cost van de spell te verlagen (met of met 1 mana van een kleur van dat creature), maar nu werkt het technisch iets anders: voor elk gekleurd mana symbool in de cost van de spell met convoke, mag je in plaats van de mana cost te betalen een creature van die kleur tappen. Voor elke generieke mana in de cost van de spell met convoke, mag je in plaats van betalen een creature tappen.

Je mag creatures tappen die je net hebt gespeeld, want dit heeft niets met summoning sickness te maken.

Als de spell gecounterd wordt, blijven je creatures getapped (net zoals je landjes die je hebt gebruikt voor mana).

Je tapt de creatures niet voor mana. Je tapt ze voor de Convoke ability, wat een alternatieve manier is om de cost te betalen.

Je tegenstander kan niet reageren op het tappen van de creatures. Dit hoort allemaal bij het casten van de spell. Net als dat er niet nog snel jouw land getapt kan worden als je een spell speelt, zo kunnen je creatures ook niet nog even getapt worden als je een spell met Convoke aan het spelen bent.

Voorbeelden
* Je wilt een Conclave Equenaut spelen. Deze kost . Je tapt een Plains en 2 Forests om in je manapool te stoppen. Je tapt een Savannah Lions, een Grizzly Bears en een Goblin Replica. Dit is samen voldoende om de Equenaut te betalen.

* Je speelt Sprout Swarm met buyback (kost ) en je tapt er 5 eerder gemaakte Saproling tokens voor, dat is voldoende om geen mana meer bij te hoeven betalen; als de Swarm resolvet, gaat hij terug naar je hand.
Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.

Terug naar het overzicht


Een aantal kaarten met Convoke.