Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Regels - Uitleg Enchant

Enchant is een ability geschreven als "Enchant kaarttype". Alleen Aura's (Aura is een subtype van Enchantments) hebben deze ability.

Uitleg
Een Aura komt in het spel verbonden aan een object. Dit is meestal een bepaald type permanent (maar soms ook aan een speler!). De enchant ability geeft zelf aan waar de aura aan verbonden dient te worden. Als een Aura aan een kaart in het spel is verbonden dat dit specifieke type verliest of als deze kaart simpelweg niet meer in het spel ligt dan gaat de Aura naar de graveyard.

Oudere kaarten zeggen vaak "Enchant creature" of iets dergelijks in plaats van "Enchantment - Aura" en in de tekstbox "Enchant creature". Deze hebben alleen errata gekregen, maar functioneel verandert er niets mee.

Aura spells op de stack targeten, dus je kunt nooit een Dark Favor op een White Knight spelen!

Voorbeelden
* Voorbeeld A:
Een Steal Artifact kun je spelen op een Millstone, een Great Furnace of een Frogmite, omdat allen artifacts zijn en Steal Artifact een Aura is met "enchant artifact".

Voorbeeld B:
Je activeert je Creeping Tar Pit en maakt er een 3/2 creature van; vervolgens cast je een Dark Favor met als target het manlandje; dat kan, het is immers ook een creature geworden! Aan het einde van de beurt wordt de Tar Pit weer een levenloos landje, en zit er een "enchant creature" aura op iets dat geen creature is; zodra State Based Actions worden gecheckt, valt het aura er af en gaat naar je graveyard.

Vragen over de regels kun je in het Regelvragen Forum kwijt.Terug naar het overzicht
Drie voorbeelden van Aura's met Enchant.