Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Core Set 2020 (M20)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Ikoria: Lair of Behemoths.

Birthing Pod

Serie: New Phyrexia (NPH)

Rarity: Rare New Phyrexia Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
New Phyrexia
 -
9,95
 -
19,95
Birthing Pod | New Phyrexia

Prijs:

€ 9,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 19,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
18-3-2015 11:26:00

Een soort van het zelfde idee, maar alleen veel minder goed en veel kwetsbaarder.

18-3-2015 10:54:00

De grap is dat we nu Yisan, the Wanderer Bard hebben, eigenlijk hetzelfde idee: elke beurt een beest die 1 cmc groter is tutoren, maar dan zonder steeds een beest te moeten sacrificen.

Premium lid Tom (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
18-3-2015 10:41:00

De outrage over de Pod banning is weer wat gaan liggen nu he... Blijkt dat Podless Pod best een goed deck is. Er gaan nu veel stemmen op om blauw sterker te maken, omdat blauw nu alleen een "support color" kan zijn, en bijv mono blauw niet viable is (terwijl andere monocolored decks dat vaak wel zijn). WotC laat blauwe spelers in de steek! De banning van Treasure Cruise was eigenlijk ook niet nodig. Sommige mensen zeggen dat Counterspell terug moet komen, of Ancestral Vision, sommige gaan nog verder.. ken je die geluiden? WotC schijnt de meningen nu te overwegen, hier in een interview.
(je mag niet lachen)

13-2-2015 16:47:00

Hier ook al best gezakt hoor. Hij was 14,95 op z'n hoogtepunt. En pas geleden nog 11,95.

13-2-2015 16:26:00

Hij daalt idd flink!
Nu de vraag wanneer NM ook zijn prijs update

13-2-2015 15:00:00

Deze is lekker hard aan 't dalen na z'n ban. Mooi, dan kan ik 'm tenminste redelijk makkelijk oppikken en in casual spelen (en nee, dan niet de zieke toernooiversie van het deck maar gewoon een lekker simpele homebrew ).

22-1-2015 10:51:00

Dus om het simpel te zeggen: "het is een creature tutor die wat je zoekt meteen in het spel legt, en daarom eigenlijk gewoon te goed is voor Modern"

Helemaal helder (denk ik haha), danku!

22-1-2015 7:04:00

Om die reden is hij ook gebanned. Verder bij iedere set komen er weer nog sterkere beesten uit met een enter the battlefield ability.

Premium lid Tom (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-1-2015 22:49:00

Het deck haalde bijna elke top8 en won een belachelijk percentage van de toernooien. je speelt Birds of Paradise of Noble Hierarch en je dropt Pod op turn 2. en daar ligt ie dan.. Abrupt Decay treft hem niet, now deal with it.
Pod had gewoon overal een antwoord op door alle ETB triggers van de vaak one-off creatures zoals Reclamation Sage, Orzhov Pontiff, Sin Collector, gooi er een paar Kitchen Finks bij, pod naar Siege Rhino

mocht je dan nog niet winnen in beatdown ga je gewoon infinite met:
Archangel of Thune&Spike Feeder combo

in de mirror was het ook zo wie het eerst een Pod dropt wint, de value is gewoon huge. misschien klinkt het als Legacy speler totaal niet als broken maarja voordat ik hier op Legacy ga lopen schijten... ik kijk wel uit

21-1-2015 22:19:00

Ik snap heel goed wat je bedoelt, maar mijn ervaring is dat het meestal een vrij impulsieve reactie is, een schrik reactie als het ware, en dat ze na een X aantal tijdseenheden wel bijgedraaid zijn/er vrede mee hebben kunnen sluiten of whatever. =)
En ik snap heel goed dat je dat soort reacties dan hilarisch vind, maar het is echt super irritant wanneer je een deck speelt en de belangrijkste kaart ervan word gebanned, en dan gaat er iemand je ook nog belachelijk zitten maken dat het zo is of gaat lopen roepen dat je niet moet zeuren.
Maar ok, ik denk dat hier echt nog wel een super lange discussie over zou kunnen ontstaan, en dat is helemaal niet nodig.


Annnnyway, nu weer wat anders.
Domineerde Pod decks zo erg dan?
Zelf had ik niet het idee dat hij zo "OP" is.
Ik moet er dan wel even bij zeggen dat ik het Modern gebeuren niet zo heel erg goed gevolgd heb. Af en toe iets op Twitch kijken, maar daar bleef het bij, so yeah, ik was eerlijk gezegd erg verbaasd toen ik las dat Pod ook gebanned word.

Premium lid Tom (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-1-2015 21:35:00

@Sander ik moet zeggen dat jouw reactie al heel anders is dan die van menig ander, maar voor mijn gevoel maakte ik alleen een paar (in mijn optiek) compleet overtrokken reacties van mensen op reddit belachelijk.. dus reacties als het genoemde "I quit Magic! fu*k Wizards etc". Het zijn reacties die ik best hilarisch vind en de redenen daarachter vrij kinderachtig..
als mensen daar zwaar aan tillen, dan is dat maar zo.

verder over Birthing Pod, blijft een erg goede kaart te goed voor Modern zelfs

21-1-2015 19:40:00

Ik weet dat ik zelf ook niet altijd even correct reageer, maar ik kan het niet laten om toch even te zeggen dat ik je attitude echt ronduit asociaal vind, Tom. Natuurlijk heb je recht op je eigen mening, maar een wat subtielere manier van overbrengen helpt ook veel, om mensen niet (al te hard) tegen de schenen te schoppen.
Plus dat ik "mensen uitlachen omdat [insert random reason here]" echt niet vind kunnen, maar dat is mijn mening.
Wilde ik even kwijt. ^_^
(even tussen haakjes, dit is niet met een boze ondertoon o.i.d. bedoeld, als dat wel zo overkomt, excuses, ik probeer alleen even mijn mening duidelijk te maken)


En om maar even in te haken op wat Lookky zei, het is zeker weten super Casual kaart, en ook in EDH zal hij, denk ik, nog wel flink wat play zien.

21-1-2015 18:22:00

Om maar even ergens anders over te beginnen, daar dit nergens meer over gaat: Pod blijft toch gewoon een geweldige casual-kaart, of niet? Vooral in EDH zal hij gespeeld blijven worden.

Premium lid Tom (93) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
21-1-2015 17:57:00

aawh wat n schattige lieve teentjes voor mij om op te staan komen er nog meer?

21-1-2015 17:14:00

Tom komt op mij meer over als iemand met het Calimero-complex. Omdat anderen duurdere kaarten hebben dan hij omdat hij met sommige kaarten de trein heeft gemist is hij boos en wordt hij blij als die mensen hun duurdere kaarten kwijt raken en zij met hem worden genivelleerd. Zij hebben dure kaarten en hij niet en dat is niet eerlijk!

Oracle

Artifact 

((GP) can be paid with either G or 2 life.)
1(GP), T, Sacrifice a creature: Search your library for a creature card with converted mana cost equal to 1 plus the sacrificed creature's converted mana cost, put that card onto the battlefield, then shuffle your library. Activate this ability only any time you could cast a sorcery.

Tournooi-info

Legal in: Legacy, Vintage, Commander
Banned in: Modern

Officiele rulings

6/1/2011
A card with Phyrexian mana symbols in its mana cost is each color that appears in that mana cost, regardless of how that cost may have been paid.

6/1/2011
To calculate the converted mana cost of a card with Phyrexian mana symbols in its cost, count each Phyrexian mana symbol as 1.

6/1/2011
As you cast a spell or activate an activated ability with one or more Phyrexian mana symbols in its cost, you choose how to pay for each Phyrexian mana symbol at the same time you would choose modes or choose a value for X.

6/1/2011
If you’re at 1 life or less, you can’t pay 2 life.

6/1/2011
Phyrexian mana is not a new color. Players can’t add Phyrexian mana to their mana pools.

6/1/2011
A creature’s converted mana cost is determined solely by the mana symbols printed in its upper right corner (unless that creature is copying something else; see below). If its mana cost includes X, X is considered to be 0. If it has no mana symbols in its upper right corner (because it’s an animated land, for example), its converted mana cost is 0. Ignore any alternative costs or additional costs (such as kicker) paid when the creature was cast.

6/1/2011
A token has a converted mana cost of 0, unless it is copying something else.

6/1/2011
If a creature is copying something else, its converted mana cost is the converted mana cost of whatever it’s copying.

Decktips

Nickname # Foil
Premium lid Laurens (29) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid wvttk (139) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Robbert (165) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid TimFakkel Arnhem (264) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Ert (83) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
Premium lid Nighthawk (4) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid elia (6) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid wouter (19) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 0 1
Premium lid rik (36) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid burnbaby (44) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Hanno de Wilde (0) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 1
* Dit is het aanbod van Birthing Pod uit New Phyrexia. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.