Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Zendikar Rising (ZNR)
Zendikar Rising Expeditions (ZNE)
Zendikar Rising Commander (ZNC)
Double Masters (2XM)
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Hedron Crab

Serie: Zendikar (ZEN)

Rarity: Uncommon Zendikar Uncommon

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Zendikar
 -
2,50
 -
6,95
Hedron Crab | Zendikar

Prijs:

€ 2,50

Uitverkocht

FOIL 

€ 6,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
18-9-2020 18:06:00

Er is altijd nog de Combinatie Painter’s Servant + Grindstone. Werkt als een malle in Legacy.

17-9-2020 10:57:00

"Gevoelsmatig heeft dat eerste, middels damage of lifeloss, de meeste winkans en dat wordt onderstreept door het feit dat verreweg de meeste decks daar om draaien. "

Dat is volgens mij meer omdat damage gewoon de makkelijkste manier is om in een deck te gooien. Voor mill, poison, etcetera moet je speciaal je deck daaromheen bouwen (en er X kaarten voor opgeven), terwijl je voor damage alleen maar creatures hoeft te hebben, iets wat de meeste decks toch al doen. En die creatures kunnen behalve schade ook nog hun eigen ding doen; Een Snapcaster Mage speel je bijvoorbeeld voor zijn ability, maar hij geeft je ook 2 'gratis' damage iedere beurt dat hij kan schoppen.

Je lijkt het ook puur als een race te zien, maar Magic is een stuk complexer dan dat. Het gaat er niet alleen om wiens plan sneller is. Spelers kunnen elkaar hinderen. Als iemand een sneller winstplan heeft kan je hem nog steeds verslaan als jij hem weet te vertragen. (Wat mill decks vaak niet echt kunnen, aangezien hun kaarten meestal alleen millen.)

17-9-2020 8:11:00

In de praktijk is een mathematische kansberekening te complex.

Dan blijft over: Ervaring en gevoel. En beide spreken mill tegen.

Zoals hieronder beschreven over de board state: Met mill is er minder interactie, b.v. geen leuke combat. Maar er hoeven maar een paar Glimpse the Unthinkable achtige kaarten geprint te worden, en er zou wel eens een omslagpunt kunnen zijn.

Ik denk niet dat WotC dat doet, en indien toch dan zijn er genoeg sideboard/mainboard opties om het zichzelf te laten reguleren. Of je maakt je deck wat dikker :-)

17-9-2020 8:05:00

Winnen in magic kan door je tegenstander op 0 leven of lager te krijgen, zijn library leeg te hebben en hem een kaart te laten pakken, met poison counters, of een van de vele andere wincondities "you win the game if...".

Gevoelsmatig heeft dat eerste, middels damage of lifeloss, de meeste winkans en dat wordt onderstreept door het feit dat verreweg de meeste decks daar om draaien. Maar als WotC een serie met super millkaarten zou uitbrengen zouden milldecks kansrijker kunnen zijn dan de klassieke 20-->0. In theorie zou je kunnen berekenen hoeveel meer/minder kans een milldeck maakt tegen een klassiek deck.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
16-9-2020 23:26:00

Ik denk dat jullie ook eigenlijk wel gelijk hebben dat de door mij gestelde 53 tegenover 20 meer een gevoelskwestie is. Weenie, voelt gewoon wrang.

De stelling dat mill decks doorgaans niks doen om het board te stabiliseren is denk ik inderdaad een groter probleem. Beestjes daargelaten is bijvoorbeeld een Lightning Bolt zó veel meer dan 3 to the face.

15-9-2020 16:19:00

Ik ben wel met LotZ eens, millen helpt je boardstate zelden. Het grote verschil is dat je board vaak bevolkt wordt met damage-machientjes (aka creatures). Mill-creatures zijn over het algemeen echt heel matig (tenzij je ze gebruikt om jezelf te millen).

Overigens, met damage heb je vaak genoeg ook 7+ beurten nodig om te winnen.

14-9-2020 20:57:00

De vergelijking 53 vs 20 is puur gevoelsmatig.

Want hoeveel damage kun je doen met 2 mana? Volgens mij max 4. Vergelijk dat met Glimpse the Unthinkable, mill 10 voor 2 mana. Of Archive Trap, meestal mill 13 voor 0 mana.

Het argument dat mill niks doet tot de laatste kaart klopt ook. Maar geldt dat ook niet een beetje voor de laatste levenspunt?

Ik denk dat de hoofdreden dat milling niet vaker als winconditie wordt gebruikt toch is dat je meestal >7 beurten nodig hebt en dat je veel decks initieel juist helpt door te millen.

14-9-2020 17:34:00

Dat 53 een hoger aantal is dan 20 is zelden het grootste probleem, het is niet alsof je levens en millbare kaarten 1 op 1 hoeft te vergelijken. Millen kan bijvoorbeeld in grotere aantallen dan levens laten verliezen, en je tegenstander pakt al continu kaarten (terwijl levens niet automatisch omlaag gaan).

Een groter probleem is dat millen vrijwel niets doet om je boardstate te verbeteren/stabiliseren, en daarom vrijwel zinloos is totdat je de laatste kaart milled.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
14-9-2020 14:58:00

Sideboard opties daargelaten blijft het grootste probleem van een zuiver mill deck dat je zelf begint met 20 levens, en de overkant met 53 kaarten. Dat voelt toch wat ongelijkwaardig.

Als je wilt winnen door iemand te millen is in mijn opinie een combo variant als Painter’s Servant en Grindstone vaak effectiever, of anders, als je liever geen vrienden overhoud aan het einde van de avond, een control variant met Lantern of Insight, Codex Shredder en soortgelijken.

14-9-2020 14:32:00

Deze krijgt een broertje, {=ruin crab}, die in bijna alle gevallen beter is (tenzij je jezelf wilt millen).

Volgens mij worden milldecks wel weer interessant: 8 van deze millkrabjes in 1 deck, en met zoveel keuze uit fetchland en multiple landdrops per beurt. Het is alleen wel vrij makkelijk te stoppen met een sideboard kaart zoals een Emrakul, the Aeons Torn en je helpt ook sommige decks door hun graveyard te vullen.

29-8-2014 0:33:00

Undiscovered Paradise is ook een fan?

28-8-2014 19:22:00

Ghost Town werkt ook prima, en kost minder mana dan Oboro, Palace in the Clouds

28-8-2014 17:30:00

Wat dacht je van Fetch land? Scalding Tarn samen met Grim Discovery! Heerlijk.

28-8-2014 15:38:00

Dit kan best een leuk onderdeel van een milldeck zijn. Een paar keer Terramorphic Expanse, Evolving Wilds en Strionic Resonators en je hebt een leuk milling feest. Moet je wel ook een Traumatize spelen uiteraard

Boaz (43) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
27-10-2013 12:39:00

Yes, helemaal niks mis mee

Oracle

Creature - Crab 0 / 2

Landfall - Whenever a land enters the battlefield under your control, target player puts the top three cards of their library into their graveyard.

NederMagic FAQ

Vraag: Wallpaper?
Antwoord: hier

Tournooi-info

Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

10/1/2009
The landfall ability triggers whenever a land enters the battlefield under your control for any reason. It triggers whenever you play a land, as well as whenever a spell or ability (such as Rampant Growth) causes you to put a land onto the battlefield under your control. It will even trigger when a spell or ability causes another player to put a land onto the battlefield under your control (as can happen with Yavimaya Dryad’s ability, for example).

10/1/2009
When a land enters the battlefield under your control, each landfall ability of the permanents you control will trigger. You can put them on the stack in any order. The last ability you put on the stack will be the first one that resolves.

Decktips

Nickname # Foil
Premium lid Mattheus (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Traildemon (105) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Dorus (62) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Premium lid Stein (57) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
ThomaZ Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
eenKaa (24) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Robbert (165) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
>>>Simon<<< (16) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Paul (4) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Kobbe (40) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Paul Dokkum (3) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 3 0
Premium lid TomSuanet (28) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Premium lid Official Rules Advisor Jan (120) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Dan Uri (36) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Thomas (48) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
lordkain (Den Haag) (27) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 0 1
Premium lid Erwin Visscher (36) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Uchazu (12) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Twan van der Mierde (33) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
* Dit is het aanbod van Hedron Crab uit Zendikar. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.