Tips

Meest gebruikte links
Actieve forumtopics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)
Commander 2019 (C19)
Core Set 2020 (M20)
Modern Horizons (MH1)
War of the Sparks (WAR)
Ravnica Allegiance (RNA)
Guilds of Ravnica

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Theros Beyond Death.

Apocalypse Hydra

Serie: Conflux (CFX)

Rarity: Mythic Conflux Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Battlebond
 -
0,75
 -
1,50
Conflux
 -
1,25
 1
5,95
Modern Masters 2015
 1
1,00
 -
8,95
Apocalypse Hydra | Conflux

Prijs:

€ 1,25

Uitverkocht

FOIL 

€ 5,95 (1x)

 Kopen

Andere versie wel op voorraad.

 Reactie plaatsen
7-3-2020 8:50:00

Ok bedankt!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-3-2020 18:48:00

Wat Casper eerst al zei: Een triggered ability herken je aan 1 van de woorden At, When of Whenever. Staat er 1 van die woorden, dan is het een triggered ability. Staat er niet 1 van die woorden (in de rules text, reminder text of eventueel de comprehensive rule), dan is het geen triggered ability.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-3-2020 18:38:00

De laatste ability van Voracious Hydra zou bijvoorbeeld werken. Dit is een triggered ability, te herkennen aan het woordje "when", en deze triggered als de Hydra de battlefield entered. Zo zou je bijvoorbeeld mbv Yarok, the Desecrated zelfs beiden opties kunnen kiezen, of gewoon heel veel counters natuurlijk!

En heel strikt genomen zou in mijn vorige post éigenlijk tweede en derde ability mogen staan. Trample is natuurlijk ook gewoon een static ability.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
6-3-2020 18:16:00

De eerste ability van Bioessence Hydra is weer een static ability (dank Xander ). De tweede ability, beginnende met "whenever", is wel een triggered ability. Die heeft dan alleen niet te maken met een permanent die de battlefield entered, dus dit werkt helaas ook niet.

6-3-2020 16:56:00

Ok thanks! En hoe zit dat dan met bijvoorbeeld een Bioessence Hydra en Yarok?

Ik weet dat we offtopic gaan, had dit beter bij de yarok kaart kunnen posten

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-3-2020 13:45:00

Ah, verdraaid! Dat is natuurlijk zo. Dankjewel!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-3-2020 13:42:00

Een characteristic-defining ability definieert de karakteristieken van een kaart (hence the name). Een counter is een los object en geen karakteristiek van een kaart.

Ik denk dat de verwarring in punt 1 in zit. Hij definieert echter niet de base power/toughness van de kaart. Uiteindelijk hebben counters wel invloed op de resulterende power/toughness, maar een characteristic-defining ability kan alleen wat zeggen over de base power/toughness.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-3-2020 13:17:00

Dank Xander. Zou je voor mijn begrip het verschil misschien kunnen duiden? Ik baseerde mijn antwoord oa op het onderstaande en leer graag waar mijn denkfout zit.

604.3a A static ability is a characteristic-defining ability if it meets the following criteria: It defines an object's colors, subtypes, power, or toughness; it is printed on the card it affects, it was granted to the token it affects by the effect that created the token, or it was acquired by the object it affects as the result of a copy effect or text-changing effect; it does not directly affect the characteristics of any other objects; it is not an ability that an object grants to itself; and it does not set the values of such characteristics only if certain conditions are met.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-3-2020 12:58:00

Kleine correctie: Dit is geen characteristic-defining ability, maar een static ability/replacement effect. Maar dat is inderdaad nog steeds geen triggered ability.

Premium lid Casper (2) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
5-3-2020 12:09:00

Dit werkt helaas niet met Yarok, the Desecrated. Yarok laat een triggered ability (te herkennen aan "when", "whenever" of "at" in de oracle tekst) een tweede keer triggeren. Helaas heeft Apocalypse Hydra alleen geen triggered ability, maar een characteristic-defining ability.

5-3-2020 11:18:00

Werkt dit gewoon als een enter the battlefield effect? En kan dit verdubbeld worden door Yarok, the Desecrated
?

2-11-2016 23:46:00

Als je puur voor stijlpunten gaat dan toch beter Rock Hydra spelen. En dan de alpha versie, "New heads may be grown for RRR a piece"

2-11-2016 15:55:00

Als eerste: Er is hier geen sprake van triggers.

De Apocalypse Hydra heeft in jouw voorbeeld 5 counters. Om hem met extra counters door z'n eigen replacement effect te laten krijgen, moet je 5 of meer voor X betalen.
Met het stukje "If X is 5 or more" word de X die je hebt betaald bedoeld.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
2-11-2016 15:51:00

Niet te moeilijk denken.

"If X is 5 or more"

Als X gelijk is aan 3, is het niet gelijk aan 5.

2-11-2016 15:26:00

Stel ik heb een Master Biomancer in play en speel deze voor 5 mana (x = 3). Is het dan een 3/3tje, die door Biomancer een 5/5je wordt en het effect triggered niet, of triggered het effect wel en wordt ie 10/10 ?

Oracle

Creature - Hydra 0 / 0

Apocalypse Hydra enters the battlefield with X +1/+1 counters on it. If X is 5 or more, it enters the battlefield with an additional X +1/+1 counters on it.
1R, Remove a +1/+1 counter from Apocalypse Hydra: Apocalypse Hydra deals 1 damage to any target.

Tournooi-info

Legal in: Modern, Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

2/1/2009
For example, if X is 4, Apocalypse Hydra enters the battlefield with four +1/+1 counters on it, but if X is 5, it enters the battlefield with ten +1/+1 counters on it.

2/1/2009
The first ability checks the number you chose for X, not the amount of mana you actually spent.

Decktips

Nickname # Foil
Official Rules Advisor Jan (120) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid TimFakkel Arnhem (264) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid KansLooz (48) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid erwin (35) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Official Rules Advisor Roy (178) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
* Dit is het aanbod van Apocalypse Hydra uit Conflux. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.