Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Body Double

Serie: Planar Chaos (PLC)

Rarity: Rare Planar Chaos Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Commander 2017
 -
1,50    
Jace vs Vraska
 1
1,00    
Planar Chaos
 -
1,25
 -
14,95
Body Double | Planar Chaos

Prijs:

€ 1,25

Uitverkocht

FOIL 

€ 14,95

Uitverkocht

Andere versie wel op voorraad.

 Reactie plaatsen
11-11-2014 15:39:00

Ik mis even waar je het +1/+1 effect voor nodig hebt? Ok, je kan daarmee je Body Double als 1/1 Vesuvan Shapeshifter laten enteren, maar dan heb je enkel morph en geen ability om facedown te gaan. (Want Vesuvan Shapeshifter krijgt die ability pas als deel van zijn copy ability).

Je kan echter gewoon een dode Vesuvan Shapeshifter copyen met Body Double. Vervolgens kan je met shapeshifters 'enters the battlefield as' een Squire op de battlefield copyen, waarna je een Squire met facedown-gaande ability overhoudt. (En zodra hij facedown is morph heeft omdat het een Vesuvan Shapeshifter is).

De problemen met Vesuvan Shapeshifter copyen onstaan enkel voor gewone Clones, omdat die de morph ability niet kunnen copyen. Een Vesuvan Shapeshifter die een Squire copied is (qua copiable values) namelijk enkel een Squire+facedown ability zonder morph, en een facedown Vesuvan Shapeshifter heeft helemaal geen copiable abilities.

(Het normale Clone probleem is inderdaad met global +1/+1 effecten te omzeilen; Cast een Vesuvan Shapeshifter zonder dat die iets copied. Je hebt dan een 1/1 {=vesuvan shapeshifter die uit zichzelf niets meer gaat copyen, maar die je wel kan gebruiken om je andere Clones tot Vesuvan Shapeshifters te promoveren).

11-11-2014 15:05:00

Wat nu als je een ander permanent hebt wat alle creatures +1/+1 geeft o.i.d., dan kan het wel toch? Want dan komt deze als een 1/1 Vesuvan Shapeshifter in het spel, wat morph heeft en de ability om facedown te gaan. Toch?

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-11-2014 14:00:00

Een poging:

Een Body Double die een Vesuvan Shapeshifter kopieert, is exact hetzelfde als een originele Vesuvan Shapeshifter, dus werkt een door Body Double gekopieerde Vesuvan Shapeshifter exact hetzelfde als een originele Vesuvan Shapeshifter. (Of je nu een Vesuvan Shapeshifter de battlefield binnen laat komen of een als Vesuvan Shapeshifter vermomde kaart, maakt niks uit.)

Als je een Vesuvan Shapeshifter kopieert die al een ander creature kopieert, dan heeft hij Morph op dat moment niet (want is overschreven door wat hij kopieert). Als de Vesuvan Shapeshifter vervolgens face-down komt te liggen, stopt dat kopieer effect en krijgt hij Morph dus ook weer terug. Maar dat tijdelijke effect kopieert het andere creature niet mee, die kopieert gewoon de karakteristieken van de kaart van dat moment. Aangezien Vesuvan Shapeshifter op dat moment geen Morph heeft, kopieert hij dat niet mee. En vervolgens heeft hij ook geen enkele mogelijkheid om dat wel te krijgen.

(Let er by the way op dat een Body Double nooit zoiets zou kunnen veroorzaken, want die kopieert een Vesuvan Shapeshifter in de graveyard en niet eentje op de battlefield.)

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
11-11-2014 13:43:00

Ik reageerde niet op jou. Ik probeerde het iets te verhelderen, maar mislukt...

11-11-2014 13:41:00

Mijn fout, ik dacht dat 'ie gewoon ook morph mee kreeg.

11-11-2014 13:37:00

Ik vroeg dit omdat bij Vesuvan Shapeshifter rulings het volgende staat.

If another creature copies Vesuvan Shapeshifter while it's face up, the new creature will become a copy of whatever Vesuvan Shapeshifter is copying and gain the "you may turn this creature face down" ability. It won't gain morph {1}{U}. If that creature is then turned face down, its copy effect will continue and it'll be a face-down version of whatever it's copying. If the creature it's copying has morph, it can be turned face up. If the creature it's copying doesn't have morph, it's stuck face down forever unless some other effect (like Break Open) turns it face up again.

Tenzij ik dit verkeerd begrijp heeft Body Double volgens de rulings van Vesuvan Shapeshifter geen morph {1}{U}.
Maar zijn bijde kanten gelijk. Dit vind ik verwarrend. Want Body Double rulings zeggen dat hij wel morph heeft.
begrijp ik hier iets niet? Of spreken deze elkaar tegen?

11-11-2014 13:17:00

In de rulings gaan ze ervan uit dat Body Double een Vesuvan Shapeshifter kopieert. Die heeft de ability om face down te gaan en heeft een morph van .

Als dan je upkeep komt, dan triggert de ability van Body Double om face down te gaan. Als hij dan face down gaat, is het altijd nog een Vesuvan Shapeshifter, met een morph van

11-11-2014 13:11:00

klopt de officiele rulings wel bij deze kaart? Ik bedoel het volgende stuk:

(If Body Double copies a Vesuvan Shapeshifter which then copies another creature and then is somehow turned face down, the Body Double is now a face-down Vesuvan Shapeshifter and may be turned face up via its Morph ability.)

Mij is altijd verteld dat een clone 1 kant van een kaart kopieert. Een Clone die een weerwolf kopieert flipt niet. als een Clone een facedown morph beestje nadoet is het een 2/2 die je niet kunt omdraaien.

Als ik het mis heb zou ik graag willen weten hoe dit werkt.

10-9-2014 16:30:00

Merkwaardige manier van telefoneren heb jij.

10-9-2014 06:09:00

Is zij nou aan het telefoneren?

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-9-2014 04:06:00

(Bovendien target Body Double, net als (bijna) alle kopieer-effecten niet!)

10-9-2014 00:53:00

Dat kan niet. Bij het casten is Body Double nog zichzelf, dus mag je hem alleen op normale tijden casten. Pas als hij de battlefield probeert te betreden wordt hij een copy en krijgt hij flash, veel te laat om dat relevant te laten worden.

10-9-2014 00:52:00

Nee, dat gaat helaas niet werken. Je speelt een Body Double en die heeft geen flash.

10-9-2014 00:33:00

Kan ik met Body Double ook een flash creature targeten zoals bijvoorbeeld Venser, Shaper Savant en hem dan met Flash het strijdtoneel opsturen?

1-4-2014 12:45:00

In de Jace vs vrashka art linksonderaan.
!!!!Fblthp!!!!

Oracle

Creature - Shapeshifter 0 / 0

You may have Body Double enter the battlefield as a copy of any creature card in a graveyard.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

2/1/2007
Treat Body Double as though it were the chosen card entering the battlefield. Any “As this card enters the battlefield,” “This card enters the battlefield with,” and “When this card enters the battlefield” abilities of the chosen card will work.

2/1/2007
You don’t have to choose a card to copy. If you don’t, Body Double enters the battlefield as a 0/0 creature and is probably put into your graveyard immediately, unless something is increasing its toughness to keep it alive.

2/1/2007
If Body Double copies a Vesuvan Shapeshifter which then copies another creature and then is somehow turned face down, the Body Double is now a face-down Vesuvan Shapeshifter and may be turned face up via its Morph ability.

Decktips