Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

City of Traitors

Serie: Exodus (EXO)

Rarity: Rare Exodus Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Exodus
 -
324,95    
City of Traitors | Exodus

Prijs:

€ 324,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
9-4-2024 09:01:00

City of Traitors is al heel lang duur hoor. De "basisversie" staat al jaren op 100-200+ en hij begon 10 jaar geleden al hard te stijgen t.o.v. de paar tientjes die hij daarvoor waard was.

En al helemaal de misprint series. Hier zijn veel bijzondere versies van, van toen ze begonnen te experimenteren met foil. Die zijn heel bijzonder en gewild.

Het is natuurlijk ook een bizar goede kaart, een land dat untapped in het spel komt en 2 mana maakt, net als Ancient Tomb. Dat gaan we denk ik nooit meer zien bij nieuwe kaarten.

Premium lid Official Rules Advisor OB (22) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
29-3-2024 07:12:00

Damn, even met je ogen knipperen... Whooop! De prijzen blijven me verbazen...

4-3-2021 21:14:00

"Hypothetisch" *wink, wink*

Google is je vriend.

4-3-2021 19:49:00

Hypothetisch, als ik iemand ken die een City of Traitors in bezit heeft (in goede staat) en er vanaf wil, waar kan hij/zij deze dan het beste aanbieden?

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-11-2020 19:34:00

Wel geinig dat de originele tekst van Scorched Ruins als een triggered ability was geschreven en die van City of Traitors als static ability lijkend op een replacement effect, maar dat het met de huidige oracle tekst helemaal omgedraaid is.

Dus zoals LotZ aangeeft zul je dus direct als de Scorched Ruins de battlefield wil enteren al twee landen moeten saccen voor zijn replacement effect, pas daarna zou de triggered ability die je je City of Traitors laat saccen de stack op gaan. Dus beter sac je die dan voor de Scorched Ruins.

10-11-2020 16:56:00

Dat kan. Land spelen gebruikt de stack niet, dus City of Traitors triggered pas nadat Scorched Ruins al in het spel ligt (en de City of Traitors en ander land al eraan gesacrificed zijn).

10-11-2020 15:47:00

Als je een Scorched Ruins speelt met een City of Traitors in play. Kun je dan de City of Traitors saccen als een van de twee landjes voor Scorched Ruins? Of is hij dan al weg?

2-11-2018 23:41:00

Ja, waarom niet?

Nico (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
2-11-2018 23:27:00

Stel ik heb een Crucible of worlds vast met alleen City of traitors in play.
Kan ik dan eerst de City tappen voor mana vervolgens een landje spelen, City saccen en het land dat in play kwam tappen voor de derde mana?
Mvg, Nico

18-10-2018 09:03:00

Ik denk niet dat hij goedkoper gaat worden, tenzij...

17-10-2018 21:40:00

Een schadeclaim is heel moeilijk te voorspellen. Je kan niet zeggen een kaart daalt zoveel procent bij een reprint of stijgt een x procent door geen reprint. Als jij kan aantonen dat je financieel schade lijdt doordat een bedrijf een handeling verricht die eerdere beloften verbreekt kan je ze aanklagen.

Maar goed, deze kaart. Is die nou alleen duur door eldrazis? Volgens mij speelt geen andere lijst deze behalve mss show and tell? Denken jullie dat hij nog duurder wordt? Ik heb er 2 en wil wel voor de 3e gaan als ik hem goedkoop kan krijgen .. zou graag een leuk dragon stompy deckje maken

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-10-2018 20:41:00

In alle gevallen blijf ik er bij dat je om ethische redenen de reserved list niet af kunt schaffen, en het is volgens mij ook niet nodig. Verdere prijsstijgingen zullen bepaalde formaten waar reserved kaarten gespeeld worden minder populair maken en ik denk dat het uiteindelijk zichzelf regelt.

Volgens mij wordt er nauwelijks Vintage / type 1 gespeeld om 2 redenen: Entry fee absurd, en saai als iedereen P9 speelt.

Op een gegeven moment wordt geen formaat meer gespeeld met reserved kaarten en is het een feestje van verzamelaars, speculanten en investeerders. Geen probleem voor spelers als die kaarten dan duur zijn.

Volgens mij is het ook niet per se een leuker spel met je Time Walk en Ancestral Recall enzo... ik spreek uit ervaring want heb P9 en dualset en allerlei andere reserved dingen, maar speel er nooit mee, geen klap aan. Veel leuker om met originele kaarten met nauwelijks waarde te winnen.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-10-2018 20:34:00

Tja, voor veel kaarten blijft het origineel toch waarde houden. Kijk naar Erhnam Djinn waarbij de Chronicles versie nog geen euro waard is en het origineel honderden euro's. Ik denk dat als ze Juzam Djinn zouden reprinten, dat hetzelfde gebeurt. Het origineel zal misschien korte termijn 30% zakken en de reprint zal zeker geen dure kaart worden, want dit zijn iconen waarbij de reprint niet interessant is. Een functionele reprint is dan al helemaal niks waard.

Anders wordt het bij duals. Ik denk dat bij een reprint van Underground Sea als rare in een gewone serie, een originele revised versie enorm zakt in waarde en verzamelaars boos maakt.

Dorus (63) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
17-10-2018 20:18:00

Wizards zelf zegt dat ze nooit een functionele reprint van een kaart zullen maken die op de reserved list staat. Porphyry Nodes is geen rechtstreekse reprint van Drop of Honey, omdat de mana cost anders is. Volgens mij heet dat colorshifted.

"Reserved cards will never be printed again in a functionally identical form. A card is considered functionally identical to another card if it has the same card type, subtypes, abilities, mana cost, power, and toughness." hier

17-10-2018 17:24:00

Probleem lijkt me dat je dan 8 City of Traitors mag spelen in eternal formats.

Maar voor de rest kan het, daarom heeft Drop of Honey ook een soort van functionele reprint kunnen krijgen in Porphyry Nodes

Daarnaast verdient hasbro/wotc niet heel veel aan eternal spelers, dus zal het ze niet heel veel schelen als deze formaten dood gaan.

Oracle

Land 

When you play another land, sacrifice City of Traitors.
T: Add CC.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Commander

Officiele rulings

10/4/2004
City of Traitors does not trigger on lands that are put onto the battlefield without playing them.

10/4/2004
City of Traitors does not trigger on itself being played.

Decktips