De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Time Spiral Remastered (TSR)
Kaldheim (KHM)
Kaldheim Commander (KHC)
Commander Legends (CMR)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Deep-Sea Kraken

Serie: Time Spiral (TSP)

Rarity: Rare Time Spiral Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Commander 2014
 -
0,50    
Mind vs Might
 -
0,50    
Time Spiral
 2
0,60
 -
2,50
Deep-Sea Kraken | Time Spiral

 Op voorraad 

€ 0,60 (2x)

 Kopen

FOIL 

€ 2,50

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
14-8-2013 11:04:00

Hehe... dat is een leuke inderdaad.

Je cast een split second spell (bijv. Sudden Shock, ik noem maar wat). Daardoor triggert Deep-Sea Kraken. De stack ziet er dan zo uit:


---TOP
remove time counter trigger
split second spell
---BOTTOM


De remove time counter trigger resolvet. Je tegenstander haalt de laatste time counter eraf en daardoor gaat de suspend trigger af. De stack ziet er dan zo uit:


---TOP
suspend trigger
split second spell
---BOTTOM


De suspend trigger resolvet en je tegenstander zou Deep-Sea Kraken gratis willen casten. Dat mag echter niet omdat de split second spell nog op de stack ligt. En hij blijft inderdaad dus voor altijd ge-exiled.

14-8-2013 10:27:00

hmm als je met split second de laatste counter er af haalt bij een vijandige Kraken, wordt die dus kennelijk niet gecast; en is hij voor altijd verloren.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
4-4-2013 14:18:00

Zie ook de reminder text:
"When the last is removed, CAST it without paying its mana cost."

4-4-2013 14:14:00

Ja, hij wordt gecast. Je hoeft alleen geen mana ervoor te betalen.

Dit zegt Suspend:

Rather than cast this card from your hand, you may pay 2U and exile it with nine time counters on it. At the beginning of your upkeep, remove a time counter. When the last is removed, cast it without paying its mana cost. It has haste.

4-4-2013 14:12:00

Vraag. Deze ligt suspended aan mijn kant. Zodra de counters eraf zijn, komt hij in het spel, maar is hij dan gecast?

Dit m.b.t. Æther Storm.

29-6-2011 23:31:00

speel deze maar eens in ee rafiq-Commander. heb er al vel ongein mee uitegspookt, want wie houdt er nu niet van een 10/10 doublestrike, die daarna nog eens terugkomt met finest hour als 14/14 doublestrike

zo'n grote unblockable is gewoon lachen

27-1-2011 14:29:00

Ik vind het altijd wel geinig op in beurt 2 Pardic Dragon te suspenden en dan in beurt 3 deze. Kies maar!

27-1-2011 13:45:00

deze is wel leuk
dat word dus of counters van je opponent uitlokken zodat deze sneller in het spel komt of je coole spells spelen en hopen dat je opponent deze liever niet ziet

10-1-2011 17:51:00

Bedankt

Official Judge Mark (337) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-1-2011 17:15:00

Ja, dat klopt helemaal

10-1-2011 17:12:00

Hij verliest die timecounters dus EN aan het begin van je upkeep ( rulings ) EN wanneer een tegenstander een spell speelt? Gaat snel dan

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
2-1-2011 15:09:00

"When the last is removed, cast it without paying its mana cost."

Als de laatste time counter af gaat, mag je hem casten (zonder zijn mana cost te betalen).

Dat je - normaal gesproken - in je upkeep die time counters eraf haalt, staat er (volgens mij) verder los van.

2-1-2011 15:02:00

ik denk dat je hem dan gewoon moet spelen, aangezien hij normaal in je upkeep in het spel gaat komen en dan mag je normaal ook niet zomaar creatures spelen.

Verder bij de uitleg van suspend in de hulpdienst:
- Als er een Teferi, Mage of Zhalfir bij een tegenstander op het veld ligt kun je suspended spells NIET casten. Dit komt omdat Teferi je alleen spells laat casten op momenten dat je sorceries kunt casten. In je upkeep kun je geen sorceries casten en dus kun je de suspenden spells niet casten. Zij blijven dus in de exile zone liggen met 0 time counters.

Dus het mag niet als er een Teferi, Mage of Zhalfir ligt, maar anders wel denk ik.

Maar ik ben er niet zeker van.

(als iemand het officiele antwoord weet mag deze weg)

2-1-2011 14:31:00

als de laatste counter in de beurt van de tegenstander eraf gaat, mag ik m' dan meteen spelen of moet ik wachten totdat 't mijn beurt is?

Oracle

Creature - Kraken 6 / 6

Deep-Sea Kraken can't be blocked.
Suspend 9-2U (Rather than cast this card from your hand, you may pay 2U and exile it with nine time counters on it. At the beginning of your upkeep, remove a time counter. When the last is removed, cast it without paying its mana cost. It has haste.)
Whenever an opponent casts a spell, if Deep-Sea Kraken is suspended, remove a time counter from it.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

6/7/2013
You can exile a card in your hand using suspend any time you could cast that card. Consider its card type, any effect that affects when you could cast it (such as flash) and any other effects that could stop you from casting it (such as Meddling Mage’s effect) to determine if and when you can do this. Whether or not you could actually complete all steps in casting the card is irrelevant. For example, you can exile a card with suspend that has no mana cost or requires a target even if no legal targets are available at that time.

6/7/2013
Exiling a card with suspend isn’t casting that card. This action doesn’t use the stack and can’t be responded to.

6/7/2013
If the spell requires any targets, those targets are chosen when the spell is finally cast, not when it’s exiled.

6/7/2013
If the first triggered ability of suspend (the one that removes time counters) is countered, no time counter is removed. The ability will trigger again during the card’s owner’s next upkeep.

6/7/2013
When the last time counter is removed, the second triggered ability of suspend will trigger. It doesn’t matter why the last time counter was removed or what effect removed it.

6/7/2013
If the second triggered ability of suspend (the one that lets you cast the card) is countered, the card can’t be cast. It remains exiled with no time counters on it, and it’s no longer suspended.

6/7/2013
As the second triggered ability resolves, you must cast the card if able. Timing restrictions based on the card’s type are ignored.

6/7/2013
If you can’t cast the card, perhaps because there are no legal targets available, it remains exiled with no time counters on it, and it’s no longer suspended.

6/7/2013
If the spell has any mandatory additional costs, you must pay those if able. However, if an additional cost includes a mana payment, you are forced to pay that cost only if there’s enough mana in your mana pool at the time you cast the spell. You aren’t forced to activate any mana abilities, although you may do so if you wish.

6/7/2013
A creature cast using suspend will enter the battlefield with haste. It will have haste until another player gains control of it (or, in some rare cases, gains control of the creature spell itself).

Decktips