De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Pariah

Serie: Urzas Saga (USG)

Rarity: Rare Urzas Saga Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
10th Edition
 2
1,25
 -
6,95
7th Edition
 -
1,25
 -
8,00
Conspiracy Take the Crown
 -
1,00
 -
2,50
Urzas Saga
 -
1,50    
Pariah | Urzas Saga

Prijs:

€ 1,50

Uitverkocht

Andere versie wel op voorraad.

 Reactie plaatsen
27-5-2019 11:23:00

wat gebeurt er als je een Pariah op een Jackal Pup speelt?
sorry heb al gelezen bij jackal pup dat dit geen oneindige loop wordt aangezien hij al lethal damage krijgt

13-4-2019 19:01:00

Reprints, met name ook die van Conspiracy. Veel multiplayer-liefhebbers zullen daar mee gespeeld hebben. Het is inderdaad een sterke kaart. Hij wint enorm aan kracht met een Vedalken Orrery of iets dergelijks in het spel.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
13-4-2019 18:10:00

Ik vind dit toch wel een topkaartje en begrijp niet waarom hij weinig tot niks waard is. In de meeste gevallen kun je hem op een groot beest van je tegenstander leggen en heb je een fog effect met een schadeloze beurt en removal van dat beest. In sommige gevallen kun je er nog meer value uit halen door hem op een Stuffy Doll ofzo te leggen.

Ik weet dat er nog betere witte removal is en ik besef dat een welgemikte Disenchant roet in het eten gooit, maar ik zou toch verwachten dat deze universele kaart (juist in multiplayer) een eurootje of 2 a 3 zou zijn.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
14-1-2017 0:35:00

(Aan de hand van de Oracle Text kun je zien dat het een replacement effect is. Op het einde van de text staat namelijk 'instead'. )

14-1-2017 0:10:00

Een van de creatures krijgt de 4 schade, jij mag zelf kiezen welke.

Beide Pariahs zijn replacement effects die proberen schade die naar jou gaat te redirecten. Jij mag zelf kiezen welk replacement effect je eerst toepast. Nadat je Pariah 1 hebt toegepast komt er geen schade meer naar jou toe en heeft Pariah 2 niets meer te redirecten.

Premium lid Bert (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
14-1-2017 0:01:00

Hoe werkt Pariah als ik bijvoorbeeld twee creatures heb ge-enchant met twee aparte Pariahs en ik krijg damage. Als voorbeeld 4 damage. Krijgen dan allebei de creatures 4 damage of wordt de damage verdeeld.

Thanks voor het antwoord en het opzoeken.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
25-11-2014 19:52:00

Je kiest tijdens het declaren van attackers inderdaad welke speler of welke planeswalker je wilt aanvallen met het aanvallende creature.

"you" ben alleen jij en niet planeswalkers van jou, dus als je planeswalker aangevallen wordt, krijgt je planeswalker schade en wordt die inderdaad niet door Pariah ge-redirect.

Ik heb even snel gezocht maar ik kan zo snel geen kaart vinden die ook werkt voor planeswalkers.

Net even terug gelezen in de commentaren, maar zag de vraag nog niet eerder staan.
Wat gebeurt er eerst. De tegenstander kiest ervoor om niet mij maar mijn planeswalker te attacken, of pariah redirect de damage voordat hij het kan doorsturen. Ik verwacht dat de tegenstander de planeswalker damage doet, niet mij. En daarom heeft Pariah geen zin.

Daarom direct mijn volgende vraag: Is er een kaart die wel alle damage redirect, dus ook aan planeswalkers?

2-8-2013 18:58:00

Late reactie, maar om toch een antwoord te hebben staan:

Pariah helpt niet veel in 2HG. (Combat) damage assign je per hoofd, en het resultaat wordt van het teamtotaal afgehaald. Als de ene tegenstander een Pariah heeft kan je daardoor gewoon alle damage aan het andere hoofd geven, waarna Pariah met lede ogen toekijkt.

Met first strike de Pariahdrager doden werkt inderdaad prima. Als de Pariahdrager doodgaat aan first strike damage is de Pariah weg wanneer normale damage gedaan wordt.

5-6-2013 17:35:00

hoe zit dat eigenlijk met two-headed giant? volgens MTGO helpt deze kaart niet als je hem op een beestje hebt liggen bij de tegenstander schuin tegenover je. klopt dat? is dat omdat de tegenstander tegenover je eigenlijk 'JOU' aanvalt? dus werkt hij alleen als de tegenstander tegenover je partner 'HEM' aanvalt.

en met first strike dan? 2 beestjes vallen aan en 1 heeft first strike. die doet dus eerst schade en het beestje met Pariah erop gaat daar aan dood dan gaat de schade van de ander gewoon naar de speler, toch?

19-4-2012 0:11:00

Ligt eraan wat je precies wilt bereiken denk ik. Je hebt Kor Chant, die er enigzins op lijkt.

Grimp (20) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
18-4-2012 23:18:00

Bestaat er een soortgelijke kaart als common of uncommon?

6-3-2012 13:01:00

ok, bedankt!

6-3-2012 12:54:00

De source van de damage blijft dezelfde

Anders zou er iets staan van 'whenever you are dealt damage, prevent that damage, then pariah deals damage to enchanted creature equal to the damage prevented this way'

Oracle

Enchantment - Aura 

Enchant creature
All damage that would be dealt to you is dealt to enchanted creature instead.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

10/4/2004
You can attach this to an opponent’s creature, and all damage done to you is instead done to their creature.

10/4/2004
All damage being dealt to you at one time gets redirected to one Pariah. If you take 3 damage at once, all 3 damage goes to one Pariah. If you take damage from multiple creatures in combat, all the combat damage goes to one Pariah.

Decktips