Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Core Set 2021 (C21)
Jumpstart (JMP)
Commander 2020 (C20)
Ikoria: Lair of Behemoths (IKO)
Theros Beyond Death (THB)
Throne of Eldraine (ELD)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Draftbattle Core Set 2021.

Volrath’s Shapeshifter

Serie: Stronghold (STH)

Rarity: Rare Stronghold Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Stronghold
 -
5,95    
Volrath’s Shapeshifter | Stronghold

Prijs:

€ 5,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
7-12-2018 13:04:00

Oke, bedankt.

7-12-2018 1:23:00

Het belangrijkste punt hier is dat 'attack' en 'attacking' twee verschillende dingen in magic.

'attack' = het aanvallen zelf, oftewel het als attacker declared worden.
'attacking' = aanvallend, een beest dat iemand aan het aanvallen is.

Dingen die 'X can't attack' zeggen (zoals defender) verbieden dus alleen het declaren van attackers. Een beest met Defender kan nog steeds attacking zijn, hij mag alleen niet uit zichzelf aanvallen.

6-12-2018 21:28:00

Oke, zijn er regels die dit uitleggen, die hierop van toepassing zijn?
Ik vraag dit omdat ik had verwacht dat het begrip 'state-based action' hierop van toepassing zou zijn. Bv zoals bij een aura dat je alleen mag spelen op een creature dat je zelf controlt, meteen in de graveyard gaat als het creature van controler wisselt. Ik dacht dat als een creature dat aanvalt opeens een creature met defender wordt, hij door zo'n state-based action meteen uit combat zou worden genomen, omdat wat er gebeurt niet (meer) mag. Maar hier gelden dus andere regels begrijp ik?

6-12-2018 21:19:00

Die valt nog steeds gewoon aan.

'Can't Attack' betekent alleen maar dat een creature niet als attacker declared kan worden (In de Declare Attack step). Als je ze op andere wijze attacking weet te krijgen blijven ze gewoon aanvallen.

6-12-2018 21:02:00

Stel, mijn tegenstander valt me met de Volrath's Shapeshifter aan. Hij heeft nog 2 mana en in de declare blockers step discard hij met de Shapeshifter's abilty een Wall of Razors. Wat gebeurt er dan?
Het gaat me erom dat dit een creature met defender is, dat niet kan aanvallen.

12-1-2013 16:01:00

Nee, ik bedoelde wel zoals die nu is, met enkel verschil dat ie "Comes into play as" zodat het duidelijk is dat ETB abilities triggeren. Maargoed, snap dat Judges ook wat te doen moeten hebben.

Het was meer in de trant van dat ze toen die combat rules hadden veranderd om het voor de casual player thuis 'logischer' te maken, dat je een creature niet meer zijn combat damage op stack kunt laten gaan en daarna nog sacrificen voor iets (zoals Sakura-Tribe Elder etc.).

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-1-2013 14:39:00

Ik had het in de gauwigheid geïnterpreteerd als "naast zijn oorspronkelijke ability" in plaats van "in plaats van die ability", want dan maak je er inderdaad echt een compleet andere kaart van.

12-1-2013 13:17:00

Bovendien kun je de shapeshifter dan niet een ander beest laten worden. Dan zou het dus een compleet andere kaart zijn. Als nu de top card van je graveyard een andere creature wordt, dan veranderd shapeshifter mee.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-1-2013 12:33:00

Dan werkt het wel anders, want dan is het een replacement effect en zou het interactie krijgen met andere enter-the-battlefield replacement effects.

12-1-2013 12:29:00

Zoals de tekst nu op de kaart staat haal ik dat er niet uit. Kunnen ze misschien beter de oracle tekst aanpassen naar "Comes into play as a copy of the top card of your graveyard if that card is a creature card".

12-1-2013 11:30:00

Wauw, zelfs Xander twijfelt!

Ik heb LotZ al een message gestuurd. Hopelijk kan hij wat verlichting brengen

Edit: Yes! Mijn vermoeden was juist! Bedankt iedereen, ik kan weer aan de slag!

12-1-2013 11:30:00

Bij formchanging triggered er niets, bij battlefield enteren wel.

Als Volrath’s Shapeshifter bij het battlefield enteren een beest met enter the battlefield trigger copied gaat die trigger af. Als er bijvoorbeeld een Mulldrifter bovenop je graf ligt wanneer je Shapeshifter speelt mag je 2 kaarten pakken. Replacement effects ('as enters the battlefield', 'enters the battlefield tapped/with ...' etc) werken niet. Een Volrath’s Shapeshifter die een Leviathan copied entered gewoon untapped.

De reden:
Enter the battlefield triggers kijken naar het beest net nadat hij de battlefield heeft betreden. Op dat moment is Shapeshifters ability actief en heeft hij relevante triggers. In het Mulldrifter scenario is Shapeshifter een Mulldrifter die de battlefield enterede, dus gaat zijn trigger af.

'Enters the battlefield tapped' etc. en andere replacement effects kijken/werken net voordat het beest de battlefield entered. Op dat moment is Shifter nog zichzelf (want hij copied pas op de battlefield) en heeft hij dus geen abilities die afgaan.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht
12-1-2013 11:29:00

Ik twijfel aan het antwoord, want als hij de battlefield binnenkomt, is het geen "changes forms". Het is een static ability, dus hij is nooit een Volrath's Shapeshifter geweest. Hij verandert dan niet van vorm, hij komt de battlefield binnen als het andere creature.
Vergelijk static abilities die +1/+1 bonussen geven. Dan komt het creature ook niet met zijn oorspronkelijke power/toughness de battlefield binnen en kijken ETB-triggers juist ook naar de nieuwe power/toughness.

Als ik de regels erbij pak:

---
CR 603. Handling Triggered Abilities

603.6a Enters-the-battlefield abilities trigger when a permanent enters the battlefield. These are written, "When [this object] enters the battlefield, . . . " or "Whenever a [type] enters the battlefield, . . ." Each time an event puts one or more permanents onto the battlefield, all permanents on the battlefield (including the newcomers) are checked for any enters-the-battlefield triggers that match the event.
---

Die ETB-trigger heeft hij op het moment dat je gaat kijken, want zoals gezegd is het een static ability.


Iemand die uitsluitsel kan geven (Dustin/LotZ)?

12-1-2013 11:26:00

Ik ben vooral verward omdat het een static ability is. Deze heeft hij dus zodra hij de battlefield entert, en daarna kijken de SBA's naar eventuele triggers. Dan zou het toch zo kunnen zijn..


12-1-2013 10:55:00

"When it changes forms, any "enters the battlefield" abilities of the card it "copies" do not trigger."

Hij heeft zelf geen ETB ability, en hij ligt al in play wanneer hij iets kopieert.

Oracle

Creature - Shapeshifter 0 / 1

As long as the top card of your graveyard is a creature card, Volrath's Shapeshifter has the full text of that card and has the text "2: Discard a card." (Volrath's Shapeshifter has that card's name, mana cost, color, types, abilities, power, and toughness.)
2: Discard a card.

Tournooi-info

Legal in: Legacy, Vintage, Commander

Officiele rulings

10/4/2004
If the top card in the graveyard has any other undefined characteristics, then those characteristics are not acquired and the shapeshifter uses the characteristic from its own card.

10/4/2004
If the top card in your graveyard is a creature card, this card uses the listed characteristics, including color and any other types. But, this card keeps the granted ability in addition to those from the card being copied.

10/4/2004
When it changes forms, any “enters the battlefield” abilities of the card it “copies” do not trigger.

10/4/2004
A copy of a Volrath’s Shapeshifter will have the shapeshifting ability.

10/4/2004
If the top card in your graveyard isn’t a creature card (meaning a card with the type Creature, which may or may not have other types such as Artifact or Enchantment), then it’s just a 0/1 blue creature. Older cards of type Summon are also Creature cards.

8/1/2008
The ability that sets its characteristics is a text-changing effect.

Decktips

Nickname # Foil
Wouter (136) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid l. Nederlof (19) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Premium lid Rattlehead (29) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 4 0
Mabo (Delft) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 2 0
Bally (37) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 5 0
Dunshine (49) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
BE - Flashco Da Gama (28) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
Jeroen S. (9) Offline Persoonlijke Pagina Profiel Collectie Stuur persoonlijk bericht 1 0
* Dit is het aanbod van Volrath’s Shapeshifter uit Stronghold. Als een kaart in meerdere series zit kun je die apart aanklikken hierboven. Klik op de getallen om direct naar iemands collectie te gaan. De leden die het meest recent zijn ingelogd staan bovenaan. Leden die meer dan 14 dagen niet zijn ingelogd worden niet vermeld.