De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Cranial Extraction

Serie: Champions (CHK)

Rarity: Rare Champions Rare

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Champions
 4
1,00
 4
5,95
Cranial Extraction | Champions

 Op voorraad 

€ 1,00 (4x)

 Kopen

FOIL 

€ 5,95 (4x)

 Kopen

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen
29-8-2018 23:23:00

Toen deze standard legal was, was het de chase rare uit de set. Tijden veranderen.

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
26-11-2014 8:58:00

Ik heb hier ook geen verstand van, dus ik denk dat je Dustin aan zijn mouw moet trekken.

26-11-2014 8:56:00

Dan zou ik roepen: "Juuuudge!!" =p
En hier dan maar een judge vragen om een ruling, want ik zou echt het niet weten. Niet dat je het mij hebt gevraagd, maar ik probeerde je wel te helpen, en ik ben ook nieuwsgierig naar wat er zou worden geruled. Dus ja, zou een judge hier een ruling over willen geven?

25-11-2014 17:09:00

Ik denk zelf dat het weinig met regeltechniek te maken heeft maar meer met hoe judges in dergelijke situaties oordelen. Als de regels omtrent zoeken op één lijn worden getrokken met triggers dan weet ik het antwoord al. Maar ik vraag mij af of dat wel zo is.

25-11-2014 17:05:00

Wat zijn de regels over het uitstellen van zoeken na het laten resolven van een effect? Ik denk dat je regeltechnisch direct moet zoeken zodra het effect resolved.

25-11-2014 17:02:00

Het cruciale punt is dat hij niet heeft gezocht en fetch je 'verplicht' om te zoeken. Het verhaal over niet-vinden, dat snap ik.

25-11-2014 16:55:00

Njah, als je iets specifieks moet zoeken in een zone die niet publiek is, zoals dus je library, dan hoef je niet per se iets te vinden, om het zo maar even te zeggen. Dus als je tegenstander dan is vergeten om naar een landje te zoeken, terwijl hij z'n fetchlandje wel heeft gesacced, en we hebben het over competitive play, dan mag je volgens mij gewoon als tegenstander zeggen dat het dan jammerdebammer is, want hij heeft de priority al doorgegeven. Voor zover ik weet, mag hij dan ook niet meer iets zoeken, want zoals ik al zei, als je iets specifieks moet vinden, zoals in dit geval een landje, je hoeft niks te vinden, en het ophalen van een landje vergeten, dat valt dan eigenlijk onder "niks vinden".
Zo heb ik het iig altijd geleerd.

edit: oh, wacht, wat ik zei, dat is eerder ook al gezegd, maar ok, ik laat het heel eigenwijs lekker staan. =p

25-11-2014 16:46:00

Kijk, dat wist ik. Ben alleen nog confuus over het graveyardgedeelte. Betekent dat dat als er drie van één kaart in mijn graveyard ligt en ik vis er maar twee uit met Cranial Extraction dat tegenstander mij erop MOET wijzen dat er nog een derde in zit?

Overigens, ik had een tijd terug een discussie over het niet zoeken van land met fetchland. Tegenstander kraakt zijn fetch, doet nog wat dingen, vergeet dan te zoeken en gaat verder (geeft prioriteit door). Later bedenkt hij dat hij niet heeft gezocht. Mag hij dan alsnog zoeken met het argument dat hij niet heeft gezocht of mag ik claimen dat hij de facto niks heeft gevonden?

Context is competitive level. Alvast dank.

24-11-2014 17:30:00

In een hidden zone, hand en library dus, is het altijd optioneel om alle kaarten met een bepaalde eigenschap te vinden (zie regel 701.15b onderaan mijn commentaar). Dus met zowel Cranial Extraction als Memoricide hoef je niet alle genoemde kaarten uit de hand en library te exilen.
Het verschil tussen de kaarten is dat je met Cranial Extraction alle kaarten met de gekozen naam uit het graveyard moet vinden en exilen omdat het een public zone is. Memoricide zegt 'any number of cards with that name' dus daarmee hoef je ze niet allemaal te exilen.

701.15b If a player is searching a hidden zone for cards with a stated quality, such as a card with a certain card type or color, that player isn't required to find some or all of those cards even if they're present in that zone.

24-11-2014 16:17:00

Zover ik weet zit er een verschil tussen beide. De ene zegt, 'any number of cards with the same name', de ander zegt 'all cards with that name'. Wat in het laatste zou inhouden dat het niet optioneel is.

24-11-2014 16:01:00

Is het zoeken (en exilen) bij beide kaarten, Cranial Extraction en Memoricide, niet gewoon optioneel. Als in, als je vergeet te zoeken/niks vindt dan wordt er niks geëxiled?

22-11-2014 13:01:00

Het is nog steeds een toffe kaart. En in Legacy zeker een dure kaart. Qua manacost dan...

"From a certain point of view..." ~O-W. Kenobi

Maar inderdaad, in T2 was dit eigenlijk wel een ster. Hij was een van de 1-ofs in Roxodon Hierarchy. Je kon 'm heel makkelijk opzoeken met Dimir House Guard.

22-11-2014 12:53:00

Dit was een goede toffe en dure kaart. Maar nu...

22-1-2013 23:49:00

Dit is een Arcane en hierbij moet je alle kaarten verwijderen en bij 'Cide mag het. Dus dan kan je het vergeten of over het hoofd zien en dan heb je pech.

22-1-2013 23:44:00

mag ik vragen waarom deze 'beter' is dan Memoricide?

Oracle

Sorcery - Arcane 

Choose a nonland card name. Search target player's graveyard, hand, and library for all cards with that name and exile them. Then that player shuffles their library.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Decktips