De winkel is momenteel gesloten. Zie topic.

Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Ragavan, Nimble Pilferer

Serie: Modern Horizons 2 (MH2)

Rarity: Mythic Modern Horizons 2 Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Modern Horizons 2
 -
0,01
 -
0,01
Modern Horizons 2 (BL)
 -
0,01
 -
0,01
Ragavan, Nimble Pilferer | Modern Horizons 2

Prijs:

€ 0,01

Uitverkocht

FOIL 

€ 0,01

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
24-8-2021 22:45:00

De grootste omslag kwam wat mij betreft na de aankondiging van de FIRE design filosofie, met als eerste slachtoffer War of the Spark.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
24-8-2021 19:44:00

Ik moet zeggen dat ik me de afgelopen jaren ook steeds meer stoor aan dat soort no brainers. Denk vooral sinds Ikoria dat het op begon te vallen, die set had daar ook echt een handje van.

Premium lid Casper (2) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
24-8-2021 13:48:00

Wat mij betreft maakt het niet uit of Ragavan echt een probleem is of niet, het is gewoon lui design. Ik denk niet dat het reëel is om drie voordelen op een 1 mana 2/1 te stickeren zonder enig nadeel. Zo kan ik ook wel een paar stoere kaarten bedenken.

Elite Vanguard, maar dan met Flying, Lifelink, EtB draw 2. Hatsa, nieuwe stoere Mythic. Maak 'm Legendary als "nadeel", see if I care. Maar goed, waarschijnlijk ben ik gewoon wat ouderwets.

Premium lid NederMagic Rules Advisor Torak (23) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
23-8-2021 21:10:00

Speel ze beiden en dan jat Ragavan de Dragon’s Rage Channeler van de top van je opponent's deck...

Igor (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
23-8-2021 16:30:00

Als je nu naar de meta van Modern kijkt zie je dat de meta super-divers is, en zeker niet alle decks 4x Ragavan spelen.
Dragon’s Rage Channeler is eerder een probleem dan Ragavan, en DRC is een uncommon (inmiddels wel een dure uncommon ).

Ragavan is heel erg goed, maar er zijn ook heel veel antwoorden op.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
14-8-2021 11:01:00

Mooi linkje, het deck splashte zwart voor Diabolic Edict en Derelor.

Derelor... leg dat maar eens uit aan mensen die nog maar kort MtG spelen.

Slechte spelers of kaarten die door veel decks worden gespeeld zijn van alle tijden. Mijn punt hieronder ging er meer over dat als een kaart zo belachelijk goed is dat echt elk competitief deck hem 4x moet spelen om mee te komen, dat WotC dan gewoon een designfout maakt die het spel minder leuk maakt.

14-8-2021 8:46:00

Wat jij beschrijft zijn gewoon slechte spelers, die zijn er van alle tijden.

Ook is het splashen van sterke kaarten niks nieuws, 5-colour Green is zo'n voorbeeld. Dit artikel hier stamt uit 2009 maar het deck zelf is van rond 1997 (Visions).

Een vriend van mij speelde op het NK mono-blauw met Tsabo’s Decree als splash (tegen Rebels, dit was rond Mercadian Madques).

13-8-2021 21:30:00

Helemaal mee eens timewa, wat ik ook vooral op MTG Arena meemaakt heb, is dat mensen die Questing Beast of Koma, Cosmos Serpent spelen geen idee hebben wat er allemaal op de kaart staat. Vallen bijvoorbeeld een Planeswalker aan met Questing Beast of tappen nooit kaarten van mij met Koma terwijl ik daardoor juist de game kan winnen.
Ook heb ik een laatst nog een toernooideck gezien waar geen enkele rode kaart in zat behalve Goldspan Dragon wat denk ik ook genoeg zegt over hoe sterk die kaart is.

9-8-2021 18:17:00

Ik meen mij toch te herinneren dat Wizards zei het beleid te hebben dat zij "kaarten waarvan je er vier moet hebben" niet als mythic rare te gaan printen. Kennelijk weerhoudt het legendary zijn van deze kaart ervan om het een 4-off in elk rode deck te zijn.

Premium lid timewa (0) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
9-8-2021 15:55:00

Helemaal mee eens Lord, ik vind het zo jammer als ze kaarten printen die in alle opzichten extreem goed zijn zonder downsides. Uro was er ook zo eentje bijvoorbeeld.

Wat mij tegenstaat:
1) De creativiteit wordt niet geprikkeld om een leuk deck te maken of om een downside van een verder goede kaart heen te werken (er is geen downside en hij is altijd goed).

2) Tientallen bestaande kaarten zijn instant gedegradeerd tot oud papier. Ok, part of the game misschien...

3) Er zijn geen skills nodig zijn om ermee te spelen. Natuurlijk heb je wel keuze tussen gewoon spelen of dashen, en of/hoe je de kaarten van de tegenstander speelt, maar zelfs als je maar wat aanklooit heb je voordeel als je gewoon deze OP kaart bezit.

4) WotC print chase mythics die iedereen moet hebben om mee te komen, puur om sales te boosten. Wat wel begrijpelijk is, maar waarbij ze niet alleen meer de grens opzoeken maar er m.i. te vaak overheen gaan. Ik vind het knap dat WotC nog steeds interessante en leuke kaarten en sets uitbrengt na zoveel jaren, maar de Uro's, Teferi's en nu deze kaart zijn toch een behoorlijke smet.

Zodra elk deck ze moet spelen om mee te kunnen komen dan doe je m.i. iets verkeerd als ontwerper van het spel. Hoewel WotC sales en Hasbro daar anders over zullen denken, en misschien wel voorstander zijn van "pay to play".

Als ik 10 potjes MtG speel wil ik variatie en 10 leuke spelletjes met verschillende soorten interactie. Als ik 10 keer hetzelfde deck tegenkom met 10 keer dezelfde OP no-brainers dan is de lol er voor mij wel af.

9-8-2021 9:48:00

Het is ook wel een echt belachelijke kaart. 1 mana 2/1 met sort-of card draw, mana acceleratie, en een kleine kans iemands deck te ruineren (als je een essentiele card exiled). En dan ook nog een extra Dash ability voor potentiele haste en sorcery removal ontwijken.

Ik vind dit echt geen leuk design meer. Ik vind magic een stuk leuker als de kaarten minder extreem zijn.

9-8-2021 9:37:00

Vroegah, moesten we het doen met Jackal Pup . Was toen een goede kaart. Tegenwoordig heeft het gewoon geen downside meer (behalve dat het legendary is, maar het is discutabel of dat echt een nadeel is).
Prijs is er ook naar, dacht bij mijzelf dat het wel een leuke kaart is voor mijn Grixis-deck met Xanathar, Guild Kingpin-achtige kaarten. Blijkt het 50+ euro te zijn, yikes!

Comic van Cardboard Crack: hier

Oracle

Legendary Creature - Monkey Pirate 2 / 1

Whenever Ragavan, Nimble Pilferer deals combat damage to a player, create a Treasure token and exile the top card of that player's library. Until end of turn, you may cast that card.
Dash 1R (You may cast this spell for its dash cost. If you do, it gains haste, and it's returned from the battlefield to its owner's hand at the beginning of the next end step.)

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

2021-06-18 - wotc
You'll create a Treasure token even if that player has no cards left in their library to exile.

2021-06-18 - wotc
You must still follow all timing restrictions and pay all costs when casting the exiled card. If you exile a land card, you can't play that card.

2021-06-18 - wotc
If you choose to pay the dash cost rather than the mana cost, you're still casting the spell. It goes on the stack and can be responded to and countered. You can cast a creature spell for its dash cost only when you otherwise could cast that creature spell. Most of the time, this means during your main phase when the stack is empty.

2021-06-18 - wotc
If you pay the dash cost to cast a creature spell, that card will be returned to its owner's hand only if it's still on the battlefield when its triggered ability resolves. If it dies or goes to another zone before then, it will stay where it is.

2021-06-18 - wotc
You don't have to attack with the creature with dash unless another ability says you do.

2021-06-18 - wotc
If a creature enters the battlefield as a copy of or becomes a copy of a creature whose dash cost was paid, the copy won't have haste and won't be returned to its owner's hand.

Decktips